Пасат Б4 1994. Постоянно работи нагревателят задно стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
Sundzu
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 1994. Постоянно работи нагревателят задно стъкло

Мнениеот Sundzu » Чет 02 фев 2012 8:05

Колеги,

Автомобилът е Пасат, седан, 1994г., бензин.
Проблемът е, че нагревателят на задното стъкло работи ПОСТОЯННО при подаден контакт на двигателя.
Извадих от таблото бутона за нагревателя, но отоплението продължава ДА РАБОТИ!!! scare

Питанията ми са:
- Как да намеря повредата сам ИЛИ
- Някой знае ли варненски сервиз ( с поносими цени - това е важно ), където могат да ми помогнат?

Имам ел.схема. Знам, че бутонът затваря веригата на реотана директно и явно тя е затворена ПРЕДИ него, т.е. вероятно има окъсяване някъде. Не знам къде и как да търся окъсяването.
Автомобилът има допълнително монтирани аларма, ЦЗ и предни ел.стъкла. До момента всичко си работеше нормално.

Благодаря предварително за всяка полезна!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Пасат Б4 1994. Постоянно работи нагревателят задно стъкло

Мнениеот Dpop » Чет 02 фев 2012 10:20

Поне може да махнеш предпазителя колега, трябва да е 9-тия от ляво на дясно и е 20А(ампера).
Поздрави на Варна.

Sundzu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sundzu » Пон 06 фев 2012 9:28

Извадих бушона.
Нагревателят продължи да работи - без бутон на таблото и БЕЗ бушон. :shock

Това ме подсети да проверя веригата от стъклото към бутона .
Открих, че на конектор Т1е на клема К12 (схема 17) е свързан допълнителен кабел, който води към бутоните на допълнително поставените ел.стъкла. Когато разединих този кабел ( отворих веригата на ел. стъклата) спря и отоплението на задното стъкло.
Преди това - оказа се, че индикаторната лампичката в бутона за нагряване на стъклото е била изгоряла още преди да купя колата. Поради това до момента не съм разбрал, че стъклото винаги се е нагрявало - дори и през лятото! Сега открих този факт случайно,запалих двигателя,започнах да чистя снега, а отоплението отзад заработи без да го пускам, т.е без да натискам бутона.

Като разглобих бутон видях, че има лампичка. Като я смених и върнах бутона в таблото, тя започна да свети и при изваден бушон.

Сега проблемът с отоплението е решен - свързах ел. стъклата на друго място. "Много добро" впечатление ми направи "чудесната" работа на "майсторите" поставяли стъклата. Кабелите са свързани с намотаване и "изолирани" лекичко с хлабав изолирбанд, така че повечето "връзки" бяха позеленели от окис.

Изводът ми е - полека с "тунинга" и внимавайте с "майсторите" :D !

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Сря 08 фев 2012 18:44

Майка им да е.................... а и гадове , нищо не вършат и то през пръсти а само пари искат .Колега добре че не се е подпалила , късмет и то ГОЛЯМ си имал . :да:

Последно избутана от angel1223 на Сря 08 фев 2012 18:44.

Върни се в “Passat”