Гуми регенерат!?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 28 сеп 2006 15:05

Регенерат - никога!
Трябва да ми е изпила чавка акъла да си рискувам живота за жълти стотинки.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 28 сеп 2006 15:11

Забравете ги тия регенерати. Ако забелязвате по пътищата остатъци от гуми встрани от платното то да знаете, че са регенерати на тирове, които са се отлепили, по далече от такова "нещо".
По добре 2 нови и 2 втора употреба запазени от колкото регенерат, а най-добре си е 4 нови естествно.
В метро бяха пуснали на промоция регенерати с 2 години гаранция. Минавам от там по друг повод и се загледах. На външен вид са като нови, но ме учуди, че за моя размер 185/65/14 цените много се доближаваха до нови среден клас. Да кажем струваха колкото TIGAR / като говорим за летни гуми разбира се/. И си викам, кой нормален ще си купи регенерат като за 10-15лв отгоре може да си вземе нова Ласа Мирата, Викинг, Корморан или нещо такова? Явно те разчитат на гаранцията от 2 години и псевдо-промоцията за да ги пласират.
Та мнението ми е по-добре най-евтините нови гуми отколкото регенерат!
То все едно след полов акт да си измиеш презерватива, да го дезинфекцираш с нещо и пак да го използваш вместо да си купиш нов.
Нещо такова е и с регенерата.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Чет 28 сеп 2006 15:29

madmen написа:Всеки има мнение по въпроса. Лудия, дано никога не ти се налага да патиш от регенерат. На колегата ми му се отлепи( или както се казва) точно този регенерат при скорост от 130-140 км.ч на магистралата -> последствията: благодарности на вси светии че не е имало коли около него и около 500 лв разход(тенекиите около гумата бяха помляни, че и задната броня беше счупена) :evil:
Всеки си преценява за него си. Компромиси правя и аз -> и зимните и летните ми гуми са втора употреба за по около 200 кинта комплекта, ама чак пък регенерат....

п.с. Успокоите малко тона в темата. Клавиатурни смелчаци по останалите форуми -> бол ....

Всеки си има мнение прав си!!Моето е че регенерата е гадна работа.Но немога да отрека че са на 3г и са запазени идеално.Тон не даржа на никой и за нищо.Желателно е и ти да не го правиш. :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 28 сеп 2006 15:49

madmen написа:Лудия, дано никога не ти се налага да патиш от регенерат. На колегата ми му се отлепи( или както се казва) точно този регенерат при скорост от 130-140 км.ч на магистралата -> последствията: благодарности на вси светии че не е имало коли около него

Пази боже от гуми регенрат или гума 2 ра употреба. През май ми се пръсна задна лява гума при скорост 160 км/ час при изпреварване на поредица от 3 коли на магистралата. Едвам успях да вкарам колата в пътя.
Колеги не си правете майтап с живота си с гуми регерат, че и гуми втора употреба.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Чет 28 сеп 2006 18:02

Напълно си прав, да се спедтят 100лв от гуми е глупост, на фона на това че може да се потроши цялата кола, че и по лошо ....
Един познат така с едни стари гуми пръсна предна лява при изпреварване и колата занася и ... ТРЯССС в едно дърво! По чудо е жив!
Не си рискувайте живота, няма да забогатее никой от спестени пари от гумите, но да се убие може!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 29 сеп 2006 7:11

Ludiq написа:Тон не даржа на никой и за нищо.

Не говорех конкретно на теб. Както и да е!

Относно втората употреба -> не съм се изразил правилно-> всички гуми с които карам са с ДОТ над 2004 год. и са над 6мм, въпреки че са карани преди мен от друг! :twisted:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пет 29 сеп 2006 10:58

madmen написа:
Ludiq написа:Тон не даржа на никой и за нищо.

Не говорех конкретно на теб. Както и да е!

Относно втората употреба -> не съм се изразил правилно-> всички гуми с които карам са с ДОТ над 2004 год. и са над 6мм, въпреки че са карани преди мен от друг! :twisted:

ОК.sry :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”