Регенерат - никога!
Трябва да ми е изпила чавка акъла да си рискувам живота за жълти стотинки.
Гуми регенерат!?!
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Забравете ги тия регенерати. Ако забелязвате по пътищата остатъци от гуми встрани от платното то да знаете, че са регенерати на тирове, които са се отлепили, по далече от такова "нещо".
По добре 2 нови и 2 втора употреба запазени от колкото регенерат, а най-добре си е 4 нови естествно.
В метро бяха пуснали на промоция регенерати с 2 години гаранция. Минавам от там по друг повод и се загледах. На външен вид са като нови, но ме учуди, че за моя размер 185/65/14 цените много се доближаваха до нови среден клас. Да кажем струваха колкото TIGAR / като говорим за летни гуми разбира се/. И си викам, кой нормален ще си купи регенерат като за 10-15лв отгоре може да си вземе нова Ласа Мирата, Викинг, Корморан или нещо такова? Явно те разчитат на гаранцията от 2 години и псевдо-промоцията за да ги пласират.
Та мнението ми е по-добре най-евтините нови гуми отколкото регенерат!
То все едно след полов акт да си измиеш презерватива, да го дезинфекцираш с нещо и пак да го използваш вместо да си купиш нов.
Нещо такова е и с регенерата.
По добре 2 нови и 2 втора употреба запазени от колкото регенерат, а най-добре си е 4 нови естествно.
В метро бяха пуснали на промоция регенерати с 2 години гаранция. Минавам от там по друг повод и се загледах. На външен вид са като нови, но ме учуди, че за моя размер 185/65/14 цените много се доближаваха до нови среден клас. Да кажем струваха колкото TIGAR / като говорим за летни гуми разбира се/. И си викам, кой нормален ще си купи регенерат като за 10-15лв отгоре може да си вземе нова Ласа Мирата, Викинг, Корморан или нещо такова? Явно те разчитат на гаранцията от 2 години и псевдо-промоцията за да ги пласират.
Та мнението ми е по-добре най-евтините нови гуми отколкото регенерат!
То все едно след полов акт да си измиеш презерватива, да го дезинфекцираш с нещо и пак да го използваш вместо да си купиш нов.
Нещо такова е и с регенерата.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
madmen написа:Всеки има мнение по въпроса. Лудия, дано никога не ти се налага да патиш от регенерат. На колегата ми му се отлепи( или както се казва) точно този регенерат при скорост от 130-140 км.ч на магистралата -> последствията: благодарности на вси светии че не е имало коли около него и около 500 лв разход(тенекиите около гумата бяха помляни, че и задната броня беше счупена)![]()
Всеки си преценява за него си. Компромиси правя и аз -> и зимните и летните ми гуми са втора употреба за по около 200 кинта комплекта, ама чак пък регенерат....
п.с. Успокоите малко тона в темата. Клавиатурни смелчаци по останалите форуми -> бол ....
Всеки си има мнение прав си!!Моето е че регенерата е гадна работа.Но немога да отрека че са на 3г и са запазени идеално.Тон не даржа на никой и за нищо.Желателно е и ти да не го правиш.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
madmen написа:Лудия, дано никога не ти се налага да патиш от регенерат. На колегата ми му се отлепи( или както се казва) точно този регенерат при скорост от 130-140 км.ч на магистралата -> последствията: благодарности на вси светии че не е имало коли около него
Пази боже от гуми регенрат или гума 2 ра употреба. През май ми се пръсна задна лява гума при скорост 160 км/ час при изпреварване на поредица от 3 коли на магистралата. Едвам успях да вкарам колата в пътя.
Колеги не си правете майтап с живота си с гуми регерат, че и гуми втора употреба.
Напълно си прав, да се спедтят 100лв от гуми е глупост, на фона на това че може да се потроши цялата кола, че и по лошо ....
Един познат така с едни стари гуми пръсна предна лява при изпреварване и колата занася и ... ТРЯССС в едно дърво! По чудо е жив!
Не си рискувайте живота, няма да забогатее никой от спестени пари от гумите, но да се убие може!
Един познат така с едни стари гуми пръсна предна лява при изпреварване и колата занася и ... ТРЯССС в едно дърво! По чудо е жив!
Не си рискувайте живота, няма да забогатее никой от спестени пари от гумите, но да се убие може!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”