Относно километраж за голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rumend
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно километраж за голф2

Мнениеот rumend » Нед 18 дек 2011 14:12

TODOROV_24 написа:Е щом и при теб е станало така ясно,и аз го имах този проблем,с едни и същи предавателни числа,бяла-червена врътка в кутията пробвах и непоказва вярно и това е.Та откачи стрелката на скоростомера презацепи я мери с gps-a докато почне да показва точно,аз така си решавам 2пъти проблема

Точно това правих вчера(тъкмо щях да пиша) и горе долу го докарах.Има някаква разлика около +-5км/ч,мисля че е в рамките на нормалното.Проблема е решен :D

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 18 дек 2011 15:15

Най-лесният начин да се сдобиеш с абсолютно точен километраж:
Вземаш един добър жипиес и си правиш диаграма на скорост и показание на табло. После намираш някой да ти начертрае и разпечати нова скала на километража, лепиш и караш. Така някога преправях оборотомери от Лада за разни коли, когато нямаше морги.
Една бира за идеята! :beer

Потребителски аватар
TODOROV_24
Автомобил: golf -audi
Двигател:

Мнениеот TODOROV_24 » Вто 20 дек 2011 23:12

rumend написа:
TODOROV_24 написа:Е щом и при теб е станало така ясно,и аз го имах този проблем,с едни и същи предавателни числа,бяла-червена врътка в кутията пробвах и непоказва вярно и това е.Та откачи стрелката на скоростомера презацепи я мери с gps-a докато почне да показва точно,аз така си решавам 2пъти проблема

Точно това правих вчера(тъкмо щях да пиша) и горе долу го докарах.Има някаква разлика около +-5км/ч,мисля че е в рамките на нормалното.Проблема е решен :D

:да: ,тва е варианта сега и при мен е +-5км/ч,докарвал съм го и 1към1 с гпс-а на предното ми табло но си е :banghead:

Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Мнениеот Explode12 » Вто 20 дек 2011 23:36

За да не отварям нова тема, ако може някой да ми помогне тук.Имаме VW Golf 2 и таблото се е откачило и издава много дразнещ звук.Баща ми се опита да го изкара, ама не успя.Някой може ли да помогне как се оправя,трябва ли ново табло?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 21 дек 2011 10:05

Explode12 написа:За да не отварям нова тема, ако може някой да ми помогне тук.Имаме VW Golf 2 и таблото се е откачило и издава много дразнещ звук.Баща ми се опита да го изкара, ама не успя.Някой може ли да помогне как се оправя,трябва ли ново табло?

Жилото на километража разкачихте ли?Той пречи на таблото да излезне,пъхате ръката и го откачате :beer

Потребителски аватар
spartak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartak » Вто 07 фев 2012 0:32

Никой не каза че и при новите коли умишлено има разлика м/у стрелката и ГПС.Мерил сам на всякакви коли с 2 ГПС и винаги 100 на стрелка реалната по ГПС е 92-93.И на моя красавец 1.6 EZ е същото (нищо не е барано както си е оригинално).Но в същото време обаче радара на полицаите кове заедно с мойта стрелка (проверявано поне 3 пъти).Чувал сам че прозводителя умишлено давал малка разлика в показанията,ама за кво незнам.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 07 фев 2012 0:46

Aйде и аз да не отварям нова тема да попитам тук - от какво зависи какъв точно е километража - например моя е без оборотомер , а с часовник механичен, освен това там за загряването има на някои червена лампа, на моя нищо няма, там където ми отчита за горивото количеството на някои има ел.часовник - интересно ми е тези разлики от моделите ли зависят.. обвързани ли са с годините на производство, защото моя уж е от 91г мк2 пък доста старомодно табло ми се струва че имам - колата ми е 1,6 тд golf cl

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”