Koлко литра е охладителната система на Golf 2 1.6
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Koлко литра е охладителната система на Golf 2 1.6
Колеги,колко литра е охл.с-ма на Голф 2 1.6 PN? Търсих с търсачката,но не намерих,извинявам се ако има такава тема...Ще сменям антифриза в цялата система и ми трябва да знам... 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Koлко литра е охладителната система на Golf 2 1.6
около 6 литра,с точност едва ли би го разбрал докъто не премериш,но 6 литрасъс сигурност ти решават проблема
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Според АутоДата точно 6,0л.
-
icorainbow
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз съм с PN, събира 6л. Толкова го дават и по книга, а и съм сненял веднъж антифриза - толкова си излиза.
- toshara
Благодаря Ви много

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Най-лесния и точен вариант за да си смениш наистина антифриза е следния - източваш си системата,промиваш с течаща вода всичко,така че да избуташ стария ти антифриз от радиаторчето на парното и блока на двигателя (заради термостата няма как да изтече самичка от блока,а за радиаторчето и двете тръби са отгоре и няма как да изтече).После в мотора и радиатора,остава само водата,с която си мил (чиста,без антифриз и боклуци).Наливаш да кажем 3Л концентрат (ако сумарно е 6Л и искаш да е разреден 1:1 ) и доливаш с вода до максимум.Така получаваш точно 3Л вода и точно 3Л концентрат,напълно измита система и нищо,останало от стария антифриз.

- toshara
Аз ще сменям и термостат,за това и питах...Това ще ме улесни до определена степен 

- toshara
A сама ли се обезвъздушава системата?Зашото никъде не виждам пробка?Или да вземам от малкия маруч към радиатора 
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
toshara написа:A сама ли се обезвъздушава системата?Зашото никъде не виждам пробка?Или да вземам от малкия маруч към радиатора
Да, сама се обезвъздушава
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Обезвъздушава се като се остави да поработи на място няколко минути без капачка и се долива малко, ако се наложи. Ако не смесиш водата и антифриза предварително колата трябва да работи на място докато се отвори термостата за да си сигурен, че водната помпа ще разбърка и течността в радиатора, а не само в двигателя.
90% от качествените оригинални термостати заминават в кошчето заради акъла на майстора, а не защото са неизправни и аз не съм изключение сменил съм термостатите и на двата си голфа без ефект, малко успокоение е, че при първата смяна не изхвърлих стария термостат и при втората смяна сложих него.
Долния маркуч на твоя радиатор пробва ли кога започва да се стопля? В тези студове е нормално двигателя бавно да загрява до 90, а ако караш в задръствания изобщо да не ги достига дори да караш с часове и новия термостат няма да помогне.
Задължително новия термостат трябва да се пробва първо в тенджера на котлона при колко градуса отваря и тогава да се монтира.
90% от качествените оригинални термостати заминават в кошчето заради акъла на майстора, а не защото са неизправни и аз не съм изключение сменил съм термостатите и на двата си голфа без ефект, малко успокоение е, че при първата смяна не изхвърлих стария термостат и при втората смяна сложих него.
Долния маркуч на твоя радиатор пробва ли кога започва да се стопля? В тези студове е нормално двигателя бавно да загрява до 90, а ако караш в задръствания изобщо да не ги достига дори да караш с часове и новия термостат няма да помогне.
Задължително новия термостат трябва да се пробва първо в тенджера на котлона при колко градуса отваря и тогава да се монтира.
- toshara
Благодаря Ви,колеги днес си смених сам термостата(първо го пробвах в едно канче и върху котлона
)+антифриза,сега загрява нормално до 87градуса,парното прави Африка в колата и всичко е 6
Темата може да се заключи,ако има други подобни
)+антифриза,сега загрява нормално до 87градуса,парното прави Африка в колата и всичко е 6
Темата може да се заключи,ако има други подобни
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”