Модул за центрано..монтаж

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Модул за центрано..монтаж

Мнениеот martin_072 » Вто 07 фев 2012 15:59

Колеги купих си Модул за централното понеже много често ми замръзват ключалките това е схемата на монтаж Изображение
та днес реших да си го монтирам свалих кората на да вия какъв цвят са двата кабела,до тук добре видях букса която реших че е за централното
Изображение
обаче от буксата
Изображение
говорим за буксата от дясната страна излизаха 3 кабела
Изображение
извадих я затворих врата и завартях ключа вратата се затвори се 1 не сам откачал нищо веднага реших че има още една букса та сега въпроса ми е каква е тази букса и коя точно са кабелите които командват lock-unlock щот след тва помислих и според мен трябва да е тази букса червения е + жълтия е за отключване а кафявия за отключване или обратното,дайте акъл кои кабели на коя букса командват механизма и другия ми въпрос в упътването пише че се свързва към габаритите сигнално но аз искам да го закача към мигачите кое реле е за мигачите 21?! и точно кои кабел е че като гледам колко кабели са ще има да си играя бая докато го намеря и нека някои които е свързвал подобен модул да ми каже за какво е кафявия кабел на схемата понеже не пише на каде отива според мен е маса но не съм сигурен

svetkogug
Автомобил:
Двигател:

Re: Модул за центрано..монтаж

Мнениеот svetkogug » Вто 07 фев 2012 16:29

Здравей, съжалявам, че не мога да ти направя линк към темата, но в раздел "Направи си сам" има тема, озаглавена "Дистанционно управление на централното - как става?" цъкни тук(а може и да съм направил линк),това ще ти е полезно.
Утре ако имам възможност (и не забравя) ще се опитам да снимам как е при мен.

Потребителски аватар
kostenskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenskia » Вто 07 фев 2012 20:58

мартине тръте живее на 20 метра от теб-закарай сеата да ти свърже (сложи) централното ..... кво стана там с на6ия въпрос?

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Вто 07 фев 2012 21:37

kostenskia написа:мартине тръте живее на 20 метра от теб-закарай сеата да ти свърже (сложи) централното ..... кво стана там с на6ия въпрос?

Бате така е ама ми по кеф аз да се занимавам,а за нашия въпрос земи си направо една нова и тва е щот моя човек не може да се свърже c тоя каде тре свърши работа и само те разигравам а не обичам така от нищо не зависи от мен иии

Потребителски аватар
kostenskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenskia » Вто 07 фев 2012 21:55

Ок де.Утре 6е си купа.А за модула-закарай на пламен и гледай как го свързва и занапред 6е си знае6,а пък сте и ком6ий така 4е 6е мине6 тънко

:неграмотно

vasko1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko1983 » Пет 10 фев 2012 20:04

и двете букси са за механиката

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пет 10 фев 2012 23:49

vasko1983 написа:и двете букси са за механиката

А коя от двете го командва, та да го свържа към нея?!

Потребителски аватар
klimatronik
Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
Двигател:

Мнениеот klimatronik » Съб 11 фев 2012 11:23

А каква е другата букса? Тази да не е за включването на оригиналната аларма ако имаш такава? На моя Сеат
буксата за централното е 3 кабела- червен, червен с бяла лента и червен със зелена лента. На чисто червения има постоянно +12в. и чрез бравата подаваш за 1 сек. от него към другите два съответно за отключване и заключване (вече не си спомням кой за кое беше). Би трябвало на този модул да има две релета- едното за заключване , другото за отклюване. И двете ги свързваш на червения и съответно едното на кабела за заключване а другото за кабела за отключване. Сигурно вътре има джъмпер да си настройваш времето за затваряне на релето- къс импулс от 1 секунда е напълно достатачен за сработване на централното.
Едит: Прочети тази тема: viewtopic.php?f=11&t=80655
Моята аларма съм си я монтирал по тази тема и всичко съвпада точно и за нашите сеати. За мигачите ти трябват и два диода както е на схемата щом ги включва общ кабел!

vasko1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko1983 » Нед 12 фев 2012 12:11

Тази малкта която е с три пина чрез нея оправляваш централното с клуча като завъртиш да заклучваш примерно подава сигнам на централното и тои заклува.
Колкото до голямата букса тя се оправлява от алармата смисул кум нея е вурзана алармата.
Надявам се да съм ти помогнал. :) :) :)

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Вто 21 фев 2012 22:33

Модула монтиран и работи много добре! :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”