Бора - Проблем с лампата за водата сутрин ?
Бора - Проблем с лампата за водата сутрин ?
Всяка сутрин от както е студено тези две седмици сутрин ми светва лампата за водата , а антифриза си е течен.Втори пат като я запаля не свети и цял ден няма проблем . Колата е bora 1.9 101 hp disel. help 

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с лампата за водата сутрин ?
Oт студа антифриза се свива и нивото му пада, затова светва лампичката. Когато загрее малко всичко се оправя 

става въпрос за 2 - до 5 секунди след запалването гася ,паля и вече не свети .да не е проблем в датчика и като не свети дали ако отида в сервиз ще им покаjе на чека проблема ?
- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Сутрин на студено долей антифриз до толкова, че нивото да е между белезите Min и Max на разширителния съд и лампата би трябвало да не свети повече.
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Миналата зима за сефте ми направи този проблем.. и веднага изгасих колата и огледах каквото се сетих под капака.. течове, състояние на маркучите, дишат ли, мърдат ли
. След това я запалих и видях че водата циркулира. Изглеждаше като да не липсва течност и да няма замръзвания.. качих се и лампата всъщност вече не светеше. Тази зима всяка по-студена сутрин ми го прави.. но тъй като вече знам за какво става въпрос не му обръщам внимание. Дали пада нивото на антифриза заради студа или премръзва датчика примерно.. не съм се интересувал честно казано. Предполагам и при теб лампата светва по същата причина. 

Re: Бора - Проблем с лампата за водата сутрин ?
pepinomak написа:Всяка сутрин от както е студено тези две седмици сутрин ми светва лампата за водата , а антифриза си е течен.Втори пат като я запаля не свети и цял ден няма проблем . Колата е bora 1.9 101 hp disel. help
Аз имах същия проблем до преди 2-3 седмици. Погледнах резервоарчето или по-скоро разширителя на охладителната система, и нивото в него беше под минимума и то доста при студен двигател. Бях решил да сменям целия антифриз, но се посъветвах с документацията на колата. Антифриза се оказа R12 (червения) и той не се сменя само се долива. Във фабричния календар (maintenance schedule) за подръжка на автомобила пише да се проверява и долива( при нужда) на около 5-6 хил.километра. Отидох в сервиза на Автотрейд във Варна и там ми казаха същото, даже ми казаха, че е нормално да се долива до 0.5л на година. От там си купих бутилка оригинален антифриз производство на VAG Германия на цена 25 лв. за 1,5 л. На бутилката има доста подробни описания как се разрежда. Не знам как ти се вижда цената, но за мен не беше скъпа. Въпреки, че имало и такъв антифриз и на други производители, рисковано е да се слага в охладителната система нещо със съмнителен произход заради опасноста от корозия. Което ще доведе до много по-големи разходи.
Това исках да чуя . Явно датчиците сам им проблемни и капризни на студ , защото 4 години я карам ама досега не имало такива зими ,както сега стегна . Миналата година долях BG антифриз червен,но едва ли има значение за колата и какво пише на него не сам обърнал внимание.
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:

- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и от мен.Брат ми има същия проблем с колата (голф 4 АРЛ 150хп). Като я запаля сутрин ми светва лампичката на температурата и на таблото ми изписва с големи букви СТОП. Изчаквам я да позагрее 5-10 мин.Гася и паля на ново и се оправя.Антифриза си е наред няма течове и т.н. Възможно ли е да замразва датчика и да не отчита антифриз в казанчето ? Какво ще ме посъветвате ? 

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Студът ебава всичката техника. Има доста теми във форума за същия проблем. Следете си нивото на антифриза и не се притеснявайте 

- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
HeadshooteR написа:.. Какво ще ме посъветвате ?
Прочети темата, бре колега. Нали тя е за същото нещо..

-
- Автомобил:
- Двигател:
Искам само да попитам и на_мен лампичката постоянно ми свети, имам предвид в движение през целия път, това почна преди 3-4 дни в топло време, и вече мига през целия ден по_време на път, има вода до горе проверих, някакви предложения как да оправя проблема ?
ИСкам само да попитам и намен лампицхката постоианно ми свети имам предвид в движение през целиат път,това почна преди 3-4 дни в топло време, и вече мига през целиат ден повреме на път,има вода до горе проверих,някакви предложениа как да оправя проблема.
ИСкам само да попитам и намен лампицхката постоианно ми свети имам предвид в движение през целиат път,това почна преди 3-4 дни в топло време, и вече мига през целиат ден повреме на път,има вода до горе проверих,някакви предложениа как да оправя проблема.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Свалете датчика и почистете електродите,по повърхността им се образуват окиси!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”