Как да махна Windoqws 7 лаптоп HP Probook 4520s ???

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Как да махна Windoqws 7 лаптоп HP Probook 4520s ???

Мнениеот drmilendd » Съб 04 фев 2012 21:27

Сложи си хубав уин 7. На същия модел лаптоп съм, и бях на хр и сега съм на 7. Разликата е огромна и в поведението на компа и в самия уин и то само в положителна посока.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 04 фев 2012 21:37

Golf_Blade написа:Аз знам ,че е буутващ,но нали на ХП-то да ти буутне диска влизаш в биоса да му промениш буут дивайса. Пробвах да намеря подобно нещо в биоса на 7-цата но уви. Сори за елементарните въпроси,но не съм си имал работа със У.7-ца.

П.П. Ряхово,аз знам как се инсталира ХП,не ми бе ясно как да махна 7-та,не съм толкова тъп! :lol:

Май е по-добре да си замълча, но да си го напиша. Не знаеш как да махнеш стария уиндоус, но знаеш как да инсталираш новия, но за да буутне не откриваш настройките на биоса в стария. А как ще ги намериш настройките на биоса на новия стар ХР!?
Добри съвети дадоха хората
Ljubon написа:Уиндоусът, независимо дали е 7 или ХР, НЯМА БИОС. BIOS (Basic Input/Output System) - базова входно/изходна система. Тя се намира на чип, който обикновенно е поставен на дънната платка на компютъра. BIOS е достъпна всеки път, когато включите компютъра си. Съдържа всички основни процедури, необходими на PC при комуникацията между хардуера и периферните устройства.

Как се маха седмицата
6669 написа:С формат.

С какво
bnick написа:Първо с Fdisk. Триеш партитишъните на Win7, създаваш нов и инсталираш

Това което се мъчиш да направиш е като да сипваш бензин 86 октана на кайен турбо. Или си активирайте седмицата или ако нещо друго и се е омазало я инсталирайте на чисто.
Успех!

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пон 06 фев 2012 10:17

При стартиране натисни няколко пъти F9 (мисля, че на всички HP лаптопи е това) - това ще ти изкара boot device list и можеш да си избереш от какво да стартира (хард, usb, cd/dvd, network и пр.). Не е нужно да влизаш в биоса. Този избор ти е само временен, не запазва при следващо стартиране избраната опция.

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Сря 08 фев 2012 0:17

Нека не забравяме, че трябва да се смени интерфейса за харда - от AHCI към IDE, защото XP по default не поддържа AHCI.
Според мен цялата интервенция по преминаването от 7 към ХР е напълно ненужна.

Сега прочетох, че колегата TiL го е споменал в поста си. :oops:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 08 фев 2012 8:16

JaDaWiN написа:Нека не забравяме, че трябва да се смени интерфейса за харда - от AHCI към IDE, защото XP по default не поддържа AHCI.

Не е нужно в повечето случаи. Има си дискети с драйвъри (F6) или edition-и с вградени такива. Аз само в един случаи не успях да го инсталирам с AHCI на някакъв древен SATA контролер на дъно, което производителят му вече май го няма (EPox май...).
Но за този лаптоп сигурно ще работи по-добре с Windows 7.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 08 фев 2012 17:30

Win7 е с много по-добри режими на пестене и управление на енергия. За мен е задължителен на лаптоп :beer

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 09 фев 2012 9:08

TiL написа:Пък slimmer може да ми прати лс за неговото хп де тръгвало на всички пс-та :)

За мен това са предпочитаните начини: http://nliteos.com/, http://www.vlite.net/, http://www.rt7lite.com/. А и не смятам да насърчавам нелегалност.

Потребителски аватар
zahariev1212
Автомобил: passat 92
Двигател:

Мнениеот zahariev1212 » Чет 09 фев 2012 9:43

Ljubon написа:
Golf_Blade написа: Пробвах да намеря подобно нещо в биоса на 7-цата но уви.

Уиндоусът, независимо дали е 7 или ХР, НЯМА БИОС. :да:
BIOS (Basic Input/Output System) - базова входно/изходна система. Тя се намира на чип, който обикновенно е поставен на дънната платка на компютъра. BIOS е достъпна всеки път, когато включите компютъра си. Съдържа всички основни процедури, необходими на PC при комуникацията между хардуера и периферните устройства.

...подържам мнението на колегата и НАЙ ВАЖНОТО Е да си събрал драйверите за предстоящото преинсталиране към самата версия на Уиндоус /която ще инсталираш/от сайт на дадения произвадител на лап топа по модел и тн.
Всяка НОВА операциона система Уиндоус и Линукс и пр. без значение от версийте става чрез поставяне на CD-то/предполага се да е бутващ - самостартиращ се !/в CD-ROM-а и рестартиране на даден лап топ или PC, стартира машината и ако всичко е на ред /видял вече CD -то,и гореспоменато настроика на машината да си търси самото БУУТВАНЕ от LAN,CD,...и тн. би трабволо до го намери без значение от поредноста на посочените СОРСОВЕ - LAN,CD,.../има момент в които пита изкаш ли да стартираш CD или DVD-то и ти изрежда точки като изтичащо време кликваш вид на съгласие Ентър и вече се водиш по инструкцийте за инсталиране 100% ще трябва да форматираш и стъпка по стъпка ще стане...пропуснеш ли го пак стартира инсталирания до момента Уиндоус.

И вече ако не е бутващо CD-то или е пипан бйоса като настройки ...мммм ...става приключение :lol:

Последна промяна от zahariev1212 на Чет 09 фев 2012 10:02, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 09 фев 2012 10:09

TiL написа:универсален драйвър

Такова чудо няма. Както и универсален инсталационен носител на Windows или каквато и да е OS. Няма и как да има и никога не съм твърдял обратното. "Моят" не е по-различен от тези, които ти споменаваш :) А и както казах, когато се налага (1 или 2 пъти), си правя дискета/вграждам и така...

zahariev, "би трабволо до го намери без значение от поредноста на посочените СОРСОВЕ - LAN,CD"
Това не е вярно (и езиково)... CD трябва да е преди всичко останало, за да тръгне от него.
Отделно почти всички лаптопи (и дънни платки) имат специален бутон (F10,F12), който в повечето случаи се използва за избиране на устройство за стартиране. Понякога не работи, ако е сложена парола на BIOS (логично).

Последна промяна от slimmer на Чет 09 фев 2012 10:24, променено общо 1 път.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Чет 09 фев 2012 10:21

Има и други подробности които много не разбирам.Моя лаптоп е с 6 гб.рам и се оказа,че на 32 бита и на ХП не се виждат половината.Най добре си е уин 7 64бита.Да не казвам пък колко по-лесно се инсталира от ХП

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 09 фев 2012 10:26

Zlatina написа:на 32 бита и на ХП не се виждат половината

http://en.wikipedia.org/wiki/64bit#Pros_and_cons

Потребителски аватар
zahariev1212
Автомобил: passat 92
Двигател:

Мнениеот zahariev1212 » Чет 09 фев 2012 11:08

slimmer написа:
TiL написа:универсален драйвър

Такова чудо няма. Както и универсален инсталационен носител на Windows или каквато и да е OS. Няма и как да има и никога не съм твърдял обратното. "Моят" не е по-различен от тези, които ти споменаваш :) А и както казах, когато се налага (1 или 2 пъти), си правя дискета/вграждам и така...

zahariev, "би трабволо до го намери без значение от поредноста на посочените СОРСОВЕ - LAN,CD"
Това не е вярно (и езиково)... CD трябва да е преди всичко останало, за да тръгне от него.
Отделно почти всички лаптопи (и дънни платки) имат специален бутон (F10,F12), който в повечето случаи се използва за избиране на устройство за стартиране. Понякога не работи, ако е сложена парола на BIOS (логично).

ОК -= slimmer =- няма да спориме все пак мисля че всеки един участващ в дискусията иска да ти помонгне а не да ти дава акъл
"F" бутоните винаги са ти хелпове с разлечни функции при различните марки спрямо заводските им настройки...ако ме разбираш ....а БЙОСА по ДИФОЛТ/поизводственно/е настроен как да работи/кое как да възприеме и в какъв ред + допълнителни до-настройки/ а дали е "ВЯРНО" писал съм ти сложи CD-то и принудително рестартираи ако се налага за да си открие това което е на него.

p.s Няма машина която да не съм успял да преинсталирам без значение от модел и марка :да:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 09 фев 2012 11:47

zahariev1212 написа:...

:gruebel
Радвам се, че опитваш да помогнеш (не на мен...), но това, което си написал просто не е вярно или начинът, по който си го написал, е труден за разбиране (поне за мен, но аз нямам значение в случая...). Просто реших да те коригирам за реда на буут-ване, защото ако просто сложиш CD-то, а редът на зареждане е HDD>USB>LAN>CD... сещаш се. А относно F-овете - това го споменах (както и някои колеги по-горе), понеже е по-лесно чрез въпросния F9,F12,F10 (според конкретната дънна платка) да избереш откъде да зарежда, вместо да влизаш в BIOS.

Последна промяна от slimmer на Чет 09 фев 2012 12:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 09 фев 2012 12:05

само един въпрос какво значи лицензиран??????? за лицензиран уиндолс 7 отиваш и си купуваш диска с ключа който струва 350лв и си го правиш сам ,като настройваш биоса да бутва от сд. не е нужно да ходиш някой да ти прави уиндолса при положение , че имаш оригинално бутващо. така , че пробвай да го преинсталираш. в сервизите където ги преинсталират компютрите не слагат оригинал за 20лв , а ти слагат теглен от интернет или вторично копие от оригинала преработено да бутва без ключ. оригинала се слага само на един компютър като си закупиш уиндолс 7 за 350лв. кодъд който се закупува заедно с диска е тайния ключ за твоя компютър , който се пази в тайна.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 09 фев 2012 12:33

Golf_Blade написа:Колеги,Windows-a на приятелката ми е нелицензиран(такъв е сожил брат и) и искам да го махна,защото и прави проблеми. Пробвах в/у него да преинсталирам Windows XP,но ми казва ,че версията която искам да инсталирам е по-стара от текущия Windows и не ми позволява да продължа. Как да го махна,за да може да и сложа безотказното XP?

бутваш експито и трябва да има опции за формат на дял ц. това проверил ли си го???? и как така искаш да правиш експи върху уи 7 не става. първо формат и тогава. трябва да има опции за формат да дяла ц където се намира 7. след като го форматираш му даваш некст. ти скоро експи правил ли си не е като с 7.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”