Проблем със звъков сигнал на фабрична аларма на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ado_me4kata
Автомобил:
Двигател:

Проблем със звъков сигнал на фабрична аларма на Голф 4

Мнениеот ado_me4kata » Чет 09 фев 2012 11:10

Здравейте колеги, от вчера съм горд собственик на Golf MK4 TDI AHF, обаче имах един проблем със застрахователите. Не искаха да ми зачетат каското против кражба, тъй като фабричната аларма не писвала като се заключва и отключва колата и няма датчик за нея на капака на двигателя. Въпроса е, че един приятел имаше Seat Ibiza Cupra преди време и ми каза, че е имало опция чрез някаква клавишна комбинация на ключа да се включи или изключи звуков сигнал на клаксона. Някой има ли представа дали и на Голф 4 има такова нещо. Колата е 1999та година.

Потребителски аватар
anitobg83
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със звъков сигнал на фабрична аларма на Голф 4

Мнениеот anitobg83 » Чет 09 фев 2012 12:00

аз имам същия проблем на моята бора само че,нямам и светлинен сигнал заедно с това. :012: Ако някой е решил този проблем да пише как!!!!!! :bowdown

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 09 фев 2012 12:02

Аз поне за пускане на звуков сигнал с копчетата на ключа при Г4 не съм чул до сега. Някой хора го правят, но чрез компютър.
И как установиха тия твои "застрахователи", че нямаш датчик за отваряне на предния капак?
И на мен ми мрънкаха нещо, мушнах се в колата, заключих се с централното, отворих си предния капак, опищях квартала набързо и се съгласиха че имам и аларма :mrgreen:

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Чет 09 фев 2012 12:14

Прави се с VAG COM

Lock/Unlock Horn/Flash:

[Select]
[46 - Cent. Conv.] (35 - Cent. Locking for manual window cars)
[Adaptation - 10]
Channel (03..08)
Adaptation Value (1 = on, 0 = off)
[Save]

Channel 03 Auto Lock
Channel 04 Auto Unlock
Channel 05 Unlock, horn sounds
Channel 06 Lock, horn sounds
Channel 07 Unlock, turn signals flash
Channel 08 Unlock, turn signals flash

Потребителски аватар
embichkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embichkata » Чет 09 фев 2012 12:35

А трябва ли и ключа да е оригинален ??? а ако датчиците са прецакани да , може и за това да пищят застрахователите , за пищенето при заключване виждам че вече го има решението ,с ваг кома по горе колегата ., ме4ка провери и капака , заключи , с отворен джам изчакай 40 сек , цъкни капака да отвори , пищи ли ? мигат ли мигачите като заключваш и отключваш ...? ключа ти оригинален ли е , микроключетата по вратите работят ли ти , .. ако сичко е наред и само пищенето на вратите искат .. ваг кома дет колегата вика и се връщай при оня застраховател да му изкиселееш че те разкарва

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Чет 09 фев 2012 13:11

Не всички автомобили имат тази опция, хубаво е да се провери.
Прави се както е описал колегата малко по-горе.
Имайте предвид, че всичко по микро-ключетата трябва да е наред, за да е активна алармата

поздрави

bobi1942
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi1942 » Пет 10 фев 2012 12:54

ado_me4kata написа:Здравейте колеги, от вчера съм горд собственик на Golf MK4 TDI AHF, обаче имах един проблем със застрахователите. Не искаха да ми зачетат каското против кражба, тъй като фабричната аларма не писвала като се заключва и отключва колата и няма датчик за нея на капака на двигателя. Въпроса е, че един приятел имаше Seat Ibiza Cupra преди време и ми каза, че е имало опция чрез някаква клавишна комбинация на ключа да се включи или изключи звуков сигнал на клаксона. Някой има ли представа дали и на Голф 4 има такова нещо. Колата е 1999та година.

Пробвай по-следния начин.Свали стъклото и заключи колата с 1-во натискане се заключва с 2-ро натискане се пуска алармата на колата и започва да свети диода на бутончето за заключване.И после като дръпнеш ръчката за отваряне на предния капак алармата трябва да се активира ако имаш такава.И аз брах ядове с маркирането бри ДЗИ но им доказах че имам аларма.Сега застраховката ми е нормална.Дано съм бил полезен.
Успех!!!!!
П.П колите след 2000г. нямат звукова сигнализация при заключване.

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Пет 10 фев 2012 14:52

bobi1942 написа:
ado_me4kata написа:Здравейте колеги, от вчера съм горд собственик на Golf MK4 TDI AHF, обаче имах един проблем със застрахователите. Не искаха да ми зачетат каското против кражба, тъй като фабричната аларма не писвала като се заключва и отключва колата и няма датчик за нея на капака на двигателя. Въпроса е, че един приятел имаше Seat Ibiza Cupra преди време и ми каза, че е имало опция чрез някаква клавишна комбинация на ключа да се включи или изключи звуков сигнал на клаксона. Някой има ли представа дали и на Голф 4 има такова нещо. Колата е 1999та година.

Пробвай по-следния начин.Свали стъклото и заключи колата с 1-во натискане се заключва с 2-ро натискане се пуска алармата на колата и започва да свети диода на бутончето за заключване.И после като дръпнеш ръчката за отваряне на предния капак алармата трябва да се активира ако имаш такава.И аз брах ядове с маркирането бри ДЗИ но им доказах че имам аларма.Сега застраховката ми е нормална.Дано съм бил полезен.
Успех!!!!!

Имат звукова сигнализация просто трябва да се активира :idea:

bobi1942
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi1942 » Пет 10 фев 2012 15:09

kgdim написа:
bobi1942 написа:

Успех!!!!!

Имат звукова сигнализация просто трябва да се активира :idea:

Не е нужно да се активират.Аз на моята г4 не съм я активирал и минах на маркирането и ми признаха алармата.Имах същия проблем.

Потребителски аватар
самкатааa
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: ATD

Мнениеот самкатааa » Пет 10 фев 2012 16:05

Колега качи се в колата и заключи после дай контакт и трябва да писне защото се едно я крадеш и почва да писка пробвай този опит!
Поздрави!!!

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 10 фев 2012 16:44

Пропускате една малка подробност - След заключването, активирането на алармата, е необходимо да се изчака около 20 - 30 сек. Време, за което алармата си прави тест на сензорите и след това влиза в режим на охрана. После се пробва с капака или даването на контакт.
А тези дето ти правят огледа .... абе, я ходи при други. Тия ще те питат и имобилайзер дали имаш. На Голф 4.

bobi1942
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi1942 » Пет 10 фев 2012 16:48

pedalchobaba написа:Пропускате една малка подробност - След заключването, активирането на алармата, е необходимо да се изчака около 20 - 30 сек. Време, за което алармата си прави тест на сензорите и след това влиза в режим на охрана. После се пробва с капака или даването на контакт.
А тези дето ти правят огледа .... абе, я ходи при други. Тия ще те питат и имобилайзер дали имаш. На Голф 4.

:да:

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 11 фев 2012 8:24

Аз също нямам звукова сигнализация при отключване и заключване. Пищи само като подам контакт, пищи обаче яко и ще я чуят през 5 улици. Застрахователите не са ми правили проблем(Левинс ама май ще ги разкарам). Не ми трябва да пиука всеки път като отключвам и заключвам.

Последна промяна от dragozow на Съб 11 фев 2012 16:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
embichkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embichkata » Съб 11 фев 2012 12:37

ама нали и аз това казвам

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 11 фев 2012 12:57

Я и аз да попитам че тези аларми не са ми силна страна. Става дума за голфа от гаража. Значи имам клаксон за алармата,който се чува при отключване и заключване.Обаче мигачите мигат само при отключване... като заключва не иска и е объркващо,ако минават коли и не знаеш заключил ли си или не. Не ми работи едното микроключе,но надали е от това,понеже алармата си работи и без то да работи(изпробвано).Активирани са звуковите и светлинните сигнали ама а де..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”