DundyTheCroc написа:Така, щом си го чистил със спирт датчика си е заминал. Върху пътечките е нанесен слой, задържащ влагата, реално се мери спад в съпротивлението при качване на влажността. Имам подобна метеостанция комплект с безжичен датчик, имаше разлика в показанията и аз така със спирт почистих един от датчиците, сега повече от 30 процента не показва.
Хмм да ти кажа след като след всяко почистване все по малко време искарва може и да си прав.Но какво се получава ако върху датчика се натрупа прах не влияе ли и той на показанието.До колегата със терариума той така като гледам е от аналогов тип дали ще показва точно.Иначе довечера като се къпя ще го взема с мен във банята да видя кво ще покаже.
Едит:преди малко излязох от банята бях пуснал максимално гореща вода и в банята стана на мъгла.Та максималното показание беше 75% след 20 мин къпане-нарочно се бавих,и температура 21,5 градуса.И понеже имам вентилатор доста як но работи с лампата,като се окъпах не спрях душа,подсуших се отстрани угасих лампата и тогава спрях душа и затворих плътно вратата.След 20 мин отивам да видя и беше излязъл от обхват внесох го в стаята и показа 60% от което съдя че е минал горната граница 90% по каталог.Между другото научих че рефреш рейта на температурата и влажноста е на 1 минута.Очевидно работи,като надуя на макс овлажнителя в спалнята % та се качва но явно трябва да овлажнявам постоянно за да се поддържа поне 35% влажност.