Да започна с проблема. Като си вържа лаптопа( http://www.technomarket.bg/products/09112389/hp-pavilion-g6-1208eu-a3s66ea-a1z59ea ) към ТВ( http://www.atshop.bg/product/2433/46-3d-led-lcd-televizor-samsung-ue46d6530-400hz-cmr-3d-hyperreal-engine-smart-tv-dlna-wi-fi-ultra-tanak.html ) . Като пусна филми HD (20-30GB) на монитора го дава добре обаче на ТВто при по рязка смяна на кадрите и сцените и има едно като насичане и забързване след това , за да си навакса. В настройките на видеото не ми показва нищо за АТИ видео картата , но в диспечера за устройства си излиза има и за настройка по драйверите обаче като спра тази Интелската(вградена) дава се едно няма OpenGL. Като спра тази на АТИ(амд външна) пак дава все едно няма OpenGL. Следователно мисля че 2те работят в една. Мисля,че видеото трябва да смогва с това видео . CPU-то се натоварва 30-40% макс. рам паметта и тя толкова 30-40%. Но го има това насичане може ли да е от HDMI кабела ?
Ето и няколко снимки на конфигурацията :
http://storage4.album.bg/d75/%D0%91%D0% ... 121297.png (видеото) - мисля че това специфична памет е от външната видео карта.
http://storage4.album.bg/0a6/%D0%91%D0% ... 121296.png - в Евереста излизат и двете карти.
http://storage4.album.bg/147/%D0%91%D0% ... 121295.jpg - И тука дъното (показва че ОСто е ХП защото дадох от свойствата на Евереста иначе не иска да го отвори като Win7)
Как мога да оправя този проблем ?
П.П - Пробвах с всякакви плейъри - VLC , WMPC , TotalMedia Theatre 5 (някакъв нов който го дават за 3D но не виждам защо да не дава и HD но с никой плайър не става)

Проблем при връзка на HDMI лаптоп-тв
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: Проблем при връзка на HDMI лаптоп-тв
Този компютър, независимо с коя от двете карти трябва да работи перфектно. Най-вероятно нещо омазване с драйверите или кофти настройки. Дори 30-40% натоварване за процесора са много, трябва да е под 20%, рядко отгоре. Плеъра кой е?
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах с всякакви плейъри - VLC , WMPC , TotalMedia Theatre 5 (някакъв нов който го дават за 3D но не виждам защо да не дава и HD но с никой плайър не става). Ми не знам за натоварването , но той си работи на около 20 процента без да се използва нищо , за това мисля че е нормално натоварване. Телевизора не ми се вярва да прави мизерии мисля ,че е от кабела , но не съм сигурен а не се сещам приятел с друг кабел да пробвам .
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай с новият KMPlayer 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
няколко въпроса:
1. При обикновен филм (не hd)има ли го проблема
2. Драйверите за видеото коректно ли са инсталирани(дали са последната версия, ако не са дръпни ги от сайта на ATI/AMD)
Малко вероятно е да е от кабела.
1. При обикновен филм (не hd)има ли го проблема
2. Драйверите за видеото коректно ли са инсталирани(дали са последната версия, ако не са дръпни ги от сайта на ATI/AMD)
Малко вероятно е да е от кабела.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм пробвал с обикновен филм , но ще пробвам след малко и ще дам информация . А драйверите ги свалих преди няма и 1 седмица (преди толко време си взех лаптопа и всички драйвери са свалени от сайта)
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Пробвай да намалиш резолюцията на телевизора, ако няма насичане значи проблема ти е в видеокартата не е достатъчно мощна.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
kossel написа:Пробвай да намалиш резолюцията на телевизора, ако няма насичане значи проблема ти е в видеокартата не е достатъчно мощна.
Колега да ме прощаваш, но видеото е последна грижа. Тук трябва процесор

П.С. Въпреки това тези карти са напълно достатъчни
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Значи след тестове! HDто пак си насича пуснах обикновено ДВД 4,37гб и няма проблем но качеството няма нищо общо ! пробвах и с КМП но работата още по зле... Свалих най-новите кодеци . Драйверите днес са обновени ефект не ... Има ли начин да разбера дали АТИ-то работи ?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Свали си AMD Vision control center-а от сайта на AMD. Там си избираш модела на картата и то ти дава, кои драйвъри да свалиш.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам. Но четох в някакъв сайт да се свалят херцовете на fpsto и май го няма това насичане . Ще разбера като дойдат приятелите да гледаме филм ако не са доволни. Че може и психически да се настройвам и да не го забелязвам или да е намаляло осезаемо и дори изчезнало
Мерси много ! 

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
И аз имах подобен проблем на фул HD все ми накъсваше, оправих го с инсталация на PotPlayer 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”