Защо пък точно голф 2 дизел....

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Защо пък точно голф 2 дизел....

Мнениеот stefan4o » Чет 09 фев 2012 21:09

emiltd написа:
Bai Sando написа:Имах предвид за колите без екстри.Нямам нищо против Голф 2(които си остават класика)
Сори за проникновенията ми.

относно екстрите,що не погледнеш на bobo_golfa гаража,па да побъбриме малко относно екстри...личен приятел ми е...давал съм му доста парички за тази кукличка,но не ще да се разделя с нея :Mr Green Fun

Ако повечето голфове и джети мк2 имаха такива екстри, голяма част от хората нямаше да ги заменят за по-нови автомобили. Но, уви, това не е така. Когато човек гледа малко и от прагматичната страна на нещата (а не само от фенската) и разполага със средства само за един автомобил често предпочита по-новия модел. Единиците от форума, които са доказали, че Мк2 е техният автомобил няма как да бъдат представителна извадка за болшинството притежаващи такива коли (от липса на пари за по-нови, примерно). Което не означава, че не ги уважавам и то много. Има хора дето се радват все още на грамофони, примерно. Но аз все пак си предпочитам емпитройките и радиото в колата :beer Въпрос на вкус.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 09 фев 2012 21:23

Така е , всичко е въпрос на вкус, но има едно голямо Но.. и то е че научно-техническия прогрес не винаги е създавал по-добро от предходното. Колегата даде пример с грамофон - аз пък ще дам пример със новото строителство - толкова имитации има на всякакви материали - например вместо истински гипсов корниз се предлага стиропор , дървото например е заменено от пластмаса в много широка употреба , метала е заместен от пластмаса също при много производства , хромираните части по автомобилите почти съвсем отсъстват в съвременните производства... всички тези неща, които са били масови навремето сега струват маса пари , например едно хромиране на някаква дребна част от мотоциклет струва от порядъка на 50,60 лв... Тези примери ги давам във връзка с това , че до голяма степен новите производства са намерили по-лесното решение , по-евтиния материал .. след 2001 година мисля , че всички автомобили излизат с пластмасови фарове, а не стъклени... и т.н. и т.н.

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Чет 09 фев 2012 21:28

голф 2 турбодизел до гроб heavy metal zork :D

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 09 фев 2012 21:39

emiltd написа:относно екстрите,що не погледнеш на bobo_golfa гаража,па да побъбриме малко относно екстри...личен приятел ми е...давал съм му доста парички за тази кукличка,но не ще да се разделя с нея :Mr Green Fun

съгласен съм и съм възхитен от колата му,но ти ми кажи колко % от 2-ките са с екстри дори и на половината на неговите сигурно много малко :mrgreen:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 09 фев 2012 21:41

stefan4o написа:
emiltd написа:
Bai Sando написа:Имах предвид за колите без екстри.Нямам нищо против Голф 2(които си остават класика)
Сори за проникновенията ми.

относно екстрите,що не погледнеш на bobo_golfa гаража,па да побъбриме малко относно екстри...личен приятел ми е...давал съм му доста парички за тази кукличка,но не ще да се разделя с нея :Mr Green Fun

Ако повечето голфове и джети мк2 имаха такива екстри, голяма част от хората нямаше да ги заменят за по-нови автомобили. Но, уви, това не е така. Когато човек гледа малко и от прагматичната страна на нещата (а не само от фенската) и разполага със средства само за един автомобил често предпочита по-новия модел. Единиците от форума, които са доказали, че Мк2 е техният автомобил няма как да бъдат представителна извадка за болшинството притежаващи такива коли (от липса на пари за по-нови, примерно). Което не означава, че не ги уважавам и то много. Има хора дето се радват все още на грамофони, примерно. Но аз все пак си предпочитам емпитройките и радиото в колата :beer Въпрос на вкус.

На 100% и аз мисля като теб :да:

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 09 фев 2012 21:49

golf_td написа:Така е , всичко е въпрос на вкус, но има едно голямо Но.. и то е че научно-техническия прогрес не винаги е създавал по-добро от предходното. Колегата даде пример с грамофон - аз пък ще дам пример със новото строителство - толкова имитации има на всякакви материали - например вместо истински гипсов корниз се предлага стиропор , дървото например е заменено от пластмаса в много широка употреба , метала е заместен от пластмаса също при много производства , хромираните части по автомобилите почти съвсем отсъстват в съвременните производства... всички тези неща, които са били масови навремето сега струват маса пари , например едно хромиране на някаква дребна част от мотоциклет струва от порядъка на 50,60 лв... Тези примери ги давам във връзка с това , че до голяма степен новите производства са намерили по-лесното решение , по-евтиния материал .. след 2001 година мисля , че всички автомобили излизат с пластмасови фарове, а не стъклени... и т.н. и т.н.

Подкрепям във всеки аспект това изказване,което дава отговор на много въпроси,относно отслабване качеството на изработка на произвежданите днес автомобили,от които за съжаление и любимата марка не прави особенно изключение...

П.П.Прави ми впечатление,че автора на темата потъна вдън земя,а ние тук разтягаме ли разтягаме :mrgreen:

Fili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fili » Пет 10 фев 2012 0:48

А, не е потънал той, чете и работи по въпроса.
Днес успях да се сдобия с книжката за сервизиране на голф 2 и джета. поразлистих я, не е толкова подробна и с толкова добри диаграми колкото ми се иска. Ама и тя ще свърши работа.
Чудех се как да я сканирам или снимам, защото много хора проявиха интерес да се сдобият с нея. Ама е бая голяма, а снимките неясни и съвсем на нищо няма да стане, ако някой иска обаче и се е запалил много, веднага си чукваме срещичка и отиваме до някой ксерокс да си я снима, или скенер ако предпочита.

А иначе то аз съм си решил да го вземам голфчето, сега чакам да падне подходяща колица. Има една оферта от съфорумник пожелал да остане анонимен явно, защото ми писа на лични, та ще се свържа с човека скоро да го видим голфчето.

Ще постна снимки като взема нещо, те въпросите тепърва започват, вие изчакайте да я взема и да почна да я човъркам, ще има "абе това как се прави, онова как се прави?..." :) Ако някой му е мерак можем да я разглобяваме и сглобяваме заедно :)

А и да кажа, че се спрях окончателно на 1V двигател, ако купето е златно може и друг с идеята за заменка после, ама просто да си изкажа предпочитанието.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пет 10 фев 2012 20:02

Fili написа: Има една оферта от съфорумник пожелал да остане анонимен явно, защото ми писа на лични, та ще се свържа с човека скоро да го видим голфчето.

Не е задължително да съм анонимен,просто реших,че на лични е по добре да ти пиша.

Иначе за голфчето ти гарантирам,че технически е перфектен.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 01 мар 2012 17:54

Колега как върви търсенето? Купи ли некой гоууф 2 mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”