Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот stefarata » Пон 23 яну 2012 20:17

wrofeel написа:Колеги имам проблем днес си купил 2 крушки от Лукоил за да сменя осветлението на врътките на парното че не светеше, и като ги смених не сфетеха проверих по кабелите има ток, крушките бяха здрави нали са нови от каде може да е проблема?Забравих да спомена колата ако е от значение 3ка 95 1З.

недобре контактуващи жички на новите лампи. Закриви ги малко.

Потребителски аватар
Saketo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saketo » Вто 31 яну 2012 22:08

Колеги някои може ли да ми каже от каде мога да си купя готови диоди от бургас.

Потребителски аватар
DiabloS
Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот DiabloS » Сря 01 фев 2012 19:24

Saketo написа:Колеги някои може ли да ми каже от каде мога да си купя готови диоди от бургас.

В "Славейков" до Билла има едно арменско магазинче за авто аксесоари,там има всичко което ти трябва 8)

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Чет 09 фев 2012 22:08

Колеги свалих средната врътка за да сменя уж диода който бил в средата :roll:
да ама тая зелената х*йня как се маха ? :screwy :screwy много са запъва и имам чувството,че ще я счупя... :talk:

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Чет 09 фев 2012 23:02

Това зеленото като го дръпнеш с 2 пръста към теб не излиза ли? Понеже при мен излизат и 3-те (на трите врътки). Мисля, че не са задължителни да се махат за да се разглоби и да се смени крушката, но при мен нито са залепени нито нищо и падат за това ги махам за да не ги избубя mhihi Значи, ако ще сменяш само крушката първо вадиш врътките на парното, после махаш пластмасата около врътките. След това и пепелника вадиш и развиваш винтчетата оградени с червени кръгчета. По спомен беше това и натискаш панела (на който стоят втърките) навътре за да извадиш барче ли как да го нарека това където седи запалката, пепелника (абе пластмасата около панела на парното)... Ще се радвам, ако съм помогнал. От тук нататък мисля, че и сам ще се справиш.

П.С.1 оградил съм ти го със светло синьо това дето да го натиснеш навътре в случай, че незнаеш за кво става на въпрос
П.С.2 при сглобяването не влагай груба сила за стягане не винтчетата че тия пластмаси са крехки и се пукат

Потребителски аватар
kriso_g

Мнениеот kriso_g » Чет 09 фев 2012 23:08

благодаря ти много за подробното обяснение ше видим утре какви ше ти сътворя :beer :beer :beer

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 10 фев 2012 1:09

колега в средата има друг елемент.това е само на крайните 2 врътки. на средната врътка е цокъла с крушката,но явно при теб този цокъл е бил счупен някога и е сложен на негово място от страничните врътки такъв,но тези нямат място за крушка.те взимат светлина отвътре от паяка,който пък от своя страна взима от крушката,която би трябвало да седи вътре в средната врътка (при теб я няма както виждаме).чрез тази ху*ня се осветява чертичката върху врътката,нищо повече mhihi
дано ме разбереш,че няма как да го обясня по друг начин :D

Потребителски аватар
kriso_g

Мнениеот kriso_g » Пет 10 фев 2012 17:49

Същия е елемента
днес смених ламбата...малко са поозорих..
от vw не са го измислили по най-практичния начин,счупих си пръстите и една пинсета докато са оправя :Mr Green Fun :Mr Green Fun :horror:
Благодаря още веднъж на колегите :bowdown :beer

едит:
пак греда :banghead: отидох сега да видя ше свети няма ли ....
ииии свети само средната врътка :banghead: предполагам отзад зелената пластмаска се е счупила и не праща светлина на двете крайни врътки ?
утре ако остане време ше сваля цялата конзола..

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Пет 10 фев 2012 18:30

kriso_g написа:Същия е елемента
днес смених ламбата...малко са поозорих..
от vw не са го измислили по най-практичния начин,счупих си пръстите и една пинсета докато са оправя :Mr Green Fun :Mr Green Fun :horror:
Благодаря още веднъж на колегите :bowdown :beer

едит:
пак греда :banghead: отидох сега да видя ше свети няма ли ....
ииии свети само средната врътка :banghead: предполагам отзад зелената пластмаска се е счупила и не праща светлина на двете крайни врътки ?
утре ако остане време ше сваля цялата конзола..

И на трите врътки има такива зелени или червени елементи не само на двете крайни :beer ,очаквал си да ти светен целия панел след като смениш крушката но не е светнал няма и да светне,светил е някога когато колата е била нова правил съм какви ли не опити да го накарам да светне целия с оригиналния паяк и крушката но не става,трябва малко играчка с диоди или диодна лента ето аз как направих моята конзола за парното http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.25761176 :beer

Потребителски аватар
kriso_g

Мнениеот kriso_g » Пет 10 фев 2012 19:19

накрая така ше стане mhihi
мотат ми са тука едни диодни лентички и без тва mhihi
:beer

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пет 10 фев 2012 19:43

Като купих колата врътките на парното не светеха, викам си да сменя "крушките" като си мислех, че са няколко. Като разглобих видях, че е само една, извадих я и хайде в магазина. Купих си същата смених я и само централната започна да свети. От някъде намерих диодна "крушка" със сходни размери, та си викам се пак е бял диод трябва да свети по-силно, да ама не :? Пробвах да позабърша "паячето" и промяна минимална. Чак след това попаднах на тази и на още няколко теми, но слагането на тия диоди ми се видя играчка и реших да използвам това паяче като светловод и да залепя по една тройка диодна лента на бялата пластмаса около крушката. Със сигурност е малко по-добре от преди, но пак не съм доволен и ей сега на пролет или на лято мисля да му правя подобрения. На мен и така ми върши работа поне виждам врътките, а не чрез напипване да си пускам парното mhihi ама ми се вижда неравномерна светлината и ми изглежда грозно :screwy

Speedy86 написа:...

Колега имаш ли други снимки на панелчето на парното да видим къде точно си сложил диодна лента и колко тройки са :beer

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 10 фев 2012 19:46

G-HELL написа:Като купих колата врътките на парното не светеха, викам си да сменя "крушките" като си мислех, че са няколко. Като разглобих видях, че е само една, извадих я и хайде в магазина. Купих си същата смених я и само централната започна да свети. От някъде намерих диодна "крушка" със сходни размери, та си викам се пак е бял диод трябва да свети по-силно, да ама не :? Пробвах да позабърша "паячето" и промяна минимална. Чак след това попаднах на тази и на още няколко теми, но слагането на тия диоди ми се видя играчка и реших да използвам това паяче като светловод и да залепя по една тройка диодна лента на бялата пластмаса около крушката. Със сигурност е малко по-добре от преди, но пак не съм доволен и ей сега на пролет или на лято мисля да му правя подобрения. На мен и така ми върши работа поне виждам врътките, а не чрез напипване да си пускам парното mhihi ама ми се вижда неравномерна светлината и ми изглежда грозно :screwy

Колега имаш ли други снимки на панелчето на парното да видим къде точно си сложил диодна лента и колко тройки са :beer

След малко ше ходя да снимам как съм сложил лентите :beer

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 10 фев 2012 19:48

и аз днеска си смених крушката сложих същата каквато излезна от там.. сега отидах да гледам как свети - гледам че свети само средната врътка и то не каакто трябва да свети зелено а някакси свети между зелено и жълто... но другите две врътки не светят на какво се дължи това

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 10 фев 2012 20:56

predat0r написа:и аз днеска си смених крушката сложих същата каквато излезна от там.. сега отидах да гледам как свети - гледам че свети само средната врътка и то не каакто трябва да свети зелено а някакси свети между зелено и жълто... но другите две врътки не светят на какво се дължи това

Ами може би се дължи на това че всичко е остаряло,до сега съм виждал една единствена 3-ка със добре светещ панел на парното(и трите врътки да светят) но беше много свежа и явно затова :banghead:

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 10 фев 2012 21:03

G-HELL написа:Като купих колата врътките на парното не светеха, викам си да сменя "крушките" като си мислех, че са няколко. Като разглобих видях, че е само една, извадих я и хайде в магазина. Купих си същата смених я и само централната започна да свети. От някъде намерих диодна "крушка" със сходни размери, та си викам се пак е бял диод трябва да свети по-силно, да ама не :? Пробвах да позабърша "паячето" и промяна минимална. Чак след това попаднах на тази и на още няколко теми, но слагането на тия диоди ми се видя играчка и реших да използвам това паяче като светловод и да залепя по една тройка диодна лента на бялата пластмаса около крушката. Със сигурност е малко по-добре от преди, но пак не съм доволен и ей сега на пролет или на лято мисля да му правя подобрения. На мен и така ми върши работа поне виждам врътките, а не чрез напипване да си пускам парното mhihi ама ми се вижда неравномерна светлината и ми изглежда грозно :screwy

Ето ги обещаноте снимки:
от лявно на дясно степени на парното,Студено/Топло,позиция на клапите http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.26332970
http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.26332978

6 парчета диодна лента(червена),1 парче диодна лента (синя) и 3 сини диода за средите на врътките,на средната врътка за Топло/Студено лентите съм ги залепил на бялата пластмаса зад самия панел за да свети така както на тази снимка
http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.26332965

Върни се в “Направи си сам!”