Някакво реле прецъква като подавам газ при минус 10 градуса
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Някакво реле прецъква като подавам газ при минус 10 градуса
Направи ми впечатление, че някакво реле прецъква като подавам газ при минус 10 градуса. Запалвам на бензин и веднага до 30 секунди минавам на метан. И като карам колата е още студена 1-2 минути след запалването около таблото с бушони и релета се чува някакво реле да прецъква като подавам и отнемам газ(не е свързано с метановата уредба). Някой има ли идея защо се получава така, а като загрее колата го няма този ефект? Колата е пасат б3 рп мотор. Днес ще се опитам да напипам кой номер реле го прави този номер, демек ако има проблем да го хвана навреме 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някакво реле прецъква като подавам газ при минус 10 градуса
сигурно ти цъка реле №1
- kossel
Zlatina написа:сигурно ти цъка реле №1
Каква му е ролята на това реле?
-
- Автомобил:
- Двигател:
мисля,че управлява подгряването на колекторите.А него го управлява мисля,температурния датчик.Проблема ти е или датчика или релето.По вероятно е да е датчика.Това не е по моята част,провери първо дали това е релето дето цъка и после търси и други мнения....
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Само че то не е над бушониерата и няма да го намериш на нея
Завряно е на ма*ната си нагоре и навътре,където седят релетата за ABS системата при В3-ка с ABS.Трудно се бърка до там,ако не свалиш цялата бушониера,ама виж първо дали е от него.Иначе да,командва го датчика (червения).Когато датчика замине,се получава така и започва да си цъка...

-
- Автомобил:
- Двигател:
хм,мисля че на АБС при мен са си релетата на лесно място.А 1 мисля е от горната страна на бушониерата,до тях
само мисля,да каже и някой друг...

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Zlatina написа:хм,мисля че на АБС при мен са си релетата на лесно място.А 1 мисля е от горната страна на бушониерата,до тяхсамо мисля,да каже и някой друг...
Според написаното си с Пасат В3 с двигател 2Е,ако това е така,изобщо нямаш реле номер 1,защото то е за подгряване на всмукателния колектор,а 2Е няма такава екстра

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
zfa159 написа:Zlatina написа:хм,мисля че на АБС при мен са си релетата на лесно място.А 1 мисля е от горната страна на бушониерата,до тяхсамо мисля,да каже и някой друг...
Според написаното си с Пасат В3 с двигател 2Е,ако това е така,изобщо нямаш реле номер 1,защото то е за подгряване на всмукателния колектор,а 2Е няма такава екстра
Стефчо ако не си забелязал при Златинчето е важно да се напише нещо а дали е смислено или не не е важно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според написаното той човека едва ли има АБС,но ти му обясни къде са релетата....иначе търсите кусури ха ха ха.
Наблюдателни сте,а??А да видяхте в гаража че са 2 коли?И другата да ви поясня е 1,8ми с РП мотор!Знам къде са релетата на 2Е,ориентирам човека как по вашите релета да намери моето.
А дали съм в играта с моето реле 1 или си правя вятър на пръстите ще каже автора. Ако имате други идеи ги споделете,не да спамите излишно.
Наблюдателни сте,а??А да видяхте в гаража че са 2 коли?И другата да ви поясня е 1,8ми с РП мотор!Знам къде са релетата на 2Е,ориентирам човека как по вашите релета да намери моето.

А дали съм в играта с моето реле 1 или си правя вятър на пръстите ще каже автора. Ако имате други идеи ги споделете,не да спамите излишно.
- kossel
B.Botev написа:Комби ли е Пасата ?
Комби е пасата, днес на -5 градуса я припалих, пак го чух малко да прецъква ама не можах да го хвана кое е точно.
Ще пробвам утре на -15
и при мен цъка едно реле от време на време,но не съм го търсил.ще се наведа да видя и аз,че доскоро ми беше прекъснато подргряването на колектора,и сега като е навързано май наистина от тогава започна да цъка