Passat B4 ABF не може да вдигне обороти.

Техническа и сервизна информация за Passat
vladislavp
Автомобил:
Двигател:

Passat B4 ABF не може да вдигне обороти.

Мнениеот vladislavp » Пет 03 фев 2012 17:13

Здравейте ,колеги. За първи път пускам тема та ако има нещо грешки да ме прощавате. Много четох из форума но не намерих същия проблем като моя. И така накратко. В първия кучешки студ на жена ми jtdто не е пожелало да запали на връщане от работа(-18). На следващия ден и дадох пасатора( пак много студено) и отиде на работа и се върна без проблеми. На другия ден сутринта го запалих и като тръгнах не искаше да вдигне повече от 2500об.мин. Помислих че нещо може да е позамръзнало и вчера му налях 100гр. чист спирт и за 30лв. бензин от там където майка ми си зарежда бенз. (при -20 не и гасне колата). Днес дори на място гасне без газ. Пали работи около 30сек. на 900 об. и постепенно заглъхва и накрая гасне. Паля отново и същото. А и също ми прави впечатление че от около седмица помпата вие постоянно след като запали колата (така както когато е малко бензина). Нямам АГУ и не е слагано на колата ,карам я от 4 год. за пръв път се случва. Та ако някой знае нещо по въпроса ще съм благодарен да сподели.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем.Passat с ABF мотор не може да вдигне обороти.

Мнениеот van4ooo » Съб 04 фев 2012 17:53

Като изгасне после лесно ли пали? Може да е задръстен бенз филтър,поне провери има ли ток,бензин като не пали.

vladislavp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladislavp » Съб 04 фев 2012 18:05

Пали веднага от четвърт. Ток има гориво също. Смених горивния филтър. Пак не ще. Отворих капака откъм сондата ,извадих изходящия маркуч и при подаване на контакт изхвърля съвсем малко гориво.

vladislavp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladislavp » Пон 06 фев 2012 20:21

Проблема е решен. Смених горивния филтър и нямаше подобрение. После и попмпата - Нова, някаква италянска за 96 лева( с отстъпката и с гаранция че ще кара) и тръгна. Не мога да позная колата. Преди прекъсвача се включваше на около 6300 об.мин. Сега на около 6800-6900. Дори като подадеш гас на място докато се сети да изключи отива над 7000 об.мин. Може би му е трябвало гориво за да върви. Но се появи друг проблем- като правя обратен завой с повече гас забива муцуната и се опитва да изгасне докато не се уравновеси горивото. С около 13л. гориво в резервоара. Ама нищо ще я карам с повече гориво и така.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 07 фев 2012 10:53

Влади, много е възможно да не си 'щракнал' добре помпата и кошницата да се клати в момента.
Малко си е терсене за работа - може да си изпуснал някое от трите зъбчета.

vladislavp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladislavp » Вто 07 фев 2012 14:31

Смениха ми я в сервиз, който го държи мой познат, не бях там при смяната. Попитах го дали е възможно да не са щракнали крачетата на помпата-отговори ми че нема шансове, просто тази помпа е италянска от 96 лева а не оригинална от 230 и може да е съвсем малко по-къса и да смуче от по-високо. Не съм сипвал още бенз щото вчера го оставих на улицата и не съм го отривал от снега днес. Шофьор съм и ще тръгвам на път (като се оправи времето де), като се върна от Италия ще го напълня (дай боже) и ще пиша. Благодаря за отделеното време. Засега наздраве :drunk

vladislavp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladislavp » Съб 11 фев 2012 22:40

С 20 л. бенз пак гасне при завой. Май намерих проблема цитат от форума–:"До колкото ми каза един майстор бензиновата помпа се намира във съд които е потопен в резервоара. В този съд се връща бензин от двигателя и винаги трябва да е пълен, за да не засмуква въздух помпата. Когато уплатнението в долната част на съда е кофти, бензина от него минава в резервоара. Когато резервоара е по-празничък и съда се изпразва. Както се сещаш помпата засмуква въздух и имаш проблеми. Можеш да си направиш следният тест. На някаква скорост правиш няколко резки завои, за да разклатиш бензина за да оставиш на сухо помпата, ако ти се появи прекасването проблема значи най-вероятно е това." Ще го накарам да я разглобят пак. Няма какво да е друго. С благодарности на Radotom.

П.П. Разглобиха я и отново я сглобиха. Всичко в резервоара е както трябва да бъде. Помпата прави 3 бара налягане. Проблема си остава. Като има около 10л бенз и в движение я разклатиш пак гасне докато не я оставиш да върви направо. Направо ме пощури тая кола (пък и аз пощурих майсторите). Ако някой нещо знае , моля помагайте.

Потребителски аватар
passat_for_life
Автомобил: Vw Passat B3 GT
Двигател: 9A 1992

Мнениеот passat_for_life » Съб 23 фев 2013 21:58

Здравей колега,борил съм се с този проблем,проблема е точно там,кошницата с помпата трябва да се извади от резервоара иначе няма правене на място,помпата стои в кошницата и е уплътнена с два О-пръстена горе и долу, и давата трябва да уплътняват добре иначе се получава точно този проблем,малко е играчка но става.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Passat B4 ABF не може да вдигне обороти.

Мнениеот Iezekil » Вто 26 фев 2013 20:56

Да,кошницата не държи.Най-вероятно направо липсват някои уплътнениея,с времето са се разложили и не са сложили нови.

Върни се в “Passat”