А8 2005 г.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Re: А8 2005 г.

Мнениеот kickdown » Сря 26 яну 2011 22:19

doubledTSI написа:Да разбирам, че тази кутия е по-добрата! При нея има ли проблеми?

Принципно, не. Ако и е било редовно сменяно маслото (въпреки че е Lifetime уж ;) ), нямат проблем. Ако е под 200 000 км колата (ама реални, а не по километраж), и не е сменяно маслото, с една пълна смяна и се продължава живота. Ако има проблем е по евтин за отстраняване, не е за смяна цялата кутия, подлежи на ремонт :да:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Чет 27 яну 2011 22:45

Колеги, днес бях в Порше - Пловдив да поразпитам ..... много любезни хора! Всякаква информация ще ми предоставят относто обслужване и цени на части, но ако им кажа номера на рамата на автомобила, който ме интересува. Може ли да помоля, някой ако има информация или може да види номер на рама:
- голямата решетка.
- А8 3,0 TDI 2005-2006 г.
- А8 3,2 FSI който е по-рядко срещан модел

При новите автомобили рамата е пише на предното стъкло пред мястото на водача до рамото на чистачките.

Потребителски аватар
titikaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titikaka » Вто 11 окт 2011 11:27

Дамяне, аз ти предлагам да се регистрираш в Ауди форума и да четеш там , има достатъчно инфо по въпроса, защото тук получаваш неверна и частична информация...

Също не бих те съветвал да имаш каквото и да било общо с Порше Пловдив и Порше като цяло , първо не са достатъчно компетентни и 2ро цените на частите са с 500% надценка!

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 22 окт 2011 20:08

doubledTSI написа:Колеги, днес бях в Порше - Пловдив да поразпитам ..... много любезни хора! Всякаква информация ще ми предоставят относто обслужване и цени на части, но ако им кажа номера на рамата на автомобила, който ме интересува. Може ли да помоля, някой ако има информация или може да види номер на рама:
- голямата решетка.
- А8 3,0 TDI 2005-2006 г.
- А8 3,2 FSI който е по-рядко срещан модел

При новите автомобили рамата е пише на предното стъкло пред мястото на водача до рамото на чистачките.

Стара темичката ма интересна.......... Аз да кажа нещо,като лаик и ежедневен "водач" на такава служебна кола...... В никакъв случай 3,0 ТДИ..... Скапан та скапан и бъгав и се троши и :не: ......4,0ката ТДИ на А8 същата работа...... Проблеми,проблеми,проблеми.........Само и единствено 4,2ТДИ или 4,2 бензин / 8 цилиндров не В10 на Ес- 8\. Цените варират от около 1000лв. на вкарване в оторизиран сервиз и 600-800-1000 в неоторизаран такъв/. Масълцето 9литра и малко моторно около 36-40лв. литъра.Масло скорости - 700лв. със гарнитура и цедка.Бъгави откъм страна "въздушно оТкачване" - скъпи части и датчици за "нивомата".Накладките и дисковете свършват бързо предвид масата на тея "чудовища".... За момента има на прилични цени такива автомобили - нека колегата сподели какво е "закупил" и "Разбиращите" да ме извинят за лаишкото мнение......

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пет 10 фев 2012 21:50

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Колеги, какво ви е мнението за този автомобил.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 11 фев 2012 3:41

3.0тди е малко подобрен 2.5тди (т.н лейката :Mr Green Fun) същите гърбици, валове, кобилички и тракащи още от 100к км вериги на които ремонта е неприятни числа. Още не е популярен в БГ толкова масово, ма всеки Фв ауди сервиз в Италия си има по 2-3 постоянна наличност (в сервиза mhihi ) и страдат от едни и същи болежки. От бензиновите 3.2 ФСИ чувам че също има разни дертове, мисля най-безпроблемен е 4.2 мотора но е малко труден за намиране след 2003-4. Хубава кола, но както казаха повечето колеги нагоре, много страда от автомата :|

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 11 фев 2012 19:47

дърта кола на много километри - поне с 50 000 е върната. единствен плюс е "Фейса" mhihi . Душичката и е "куца" и "орезана".......

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 11 фев 2012 19:58

golfarata написа:

дърта кола на много километри - поне с 50 000 е върната. единствен плюс е "Фейса" mhihi . Душичката и е "куца" и "орезана".......

Това важи предимно за дизелите, дизел под 300 000 от този клас коли почти не съществува. Бензинка особено големите мотори, не се карат толкова много дори и от баровците, пък и големия бензинов мотор не се плаши от много километри, кутията е проблема. Иначе тази А8 да кажеш че е куца ....../ :mrgreen:

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Нед 12 фев 2012 13:54

doubledTSI написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11327515109962269&f1=details

Така Колега за да се интересуваш от покупка на такъв клас автомобил последното място за допитване е по форуми и допитване до хора който не са се качвали на по висок клас от Голф 2/3/4 и е нямало как да имат допир до такъв автомобил за поддръжка слади места и т.н.
Без да обидя никого
Като чета какви неща питаш това не е твоя автомобил ,но ако си супер надъхан около 30 те бона не гледай Лифтовия модел,а такъв на малко и истински километри.Мотора който ти препоръчвам аз е 3.0 Тди и 4.2 бензин 3.7 не е никак лош мотор с много удачен разход на гориво ,а 7G-tronc-a е доста здрава скоростна кутия казвам го само протокола и за да не ме нападат сега тук разбирачи навсякъде по света оторизираните сервизи не ремонтират автоматици,а са консуматив и се сменават с друга ,ако има проблем за това и не им се сменят маслата избутва около 200,250 хил. и колата отива В Бг и други модерни държави като нашата
Главните проблеми на тези коли дори и лифтовите са Електронните системи на колите и то все дребни неща не казвам ,че е само това,но това са им масови болки,но дразнещи за човек платил 50бона да не ти бачкат елементарни неща това не значи,че нямат и други проблеми ,но ги чакай след 200 хил км

Който и мотор да вземеш няма да збъркаш освен S8,който си е с заводски дефекти и може за една година да смени 7/8 мотора ама едва ли гледаш натам

Това с възглавниците също са глупости деянат доста на нашите пътища,ако решиш взимай 3.0 тди на малко километри от Германия с доказан сервиз и ще си доволен от към вървеш и разход все пак този мотор държи най висока цена от първите модели ти сам можеш да си отговориш защо>? а и не само

Поздрави на всички
изказах моето мнение от към Личен опит

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Нед 12 фев 2012 15:18

Покупката не е наложителна, когато се почувствам подготвен, тогава ще е! Искам с тази тема да имам информация за А8 от личен опит. Благодаря на колегите отделили време да споделят ...

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Нед 12 фев 2012 15:36

doubledTSI написа:Покупката не е наложителна, когато се почувствам подготвен, тогава ще е! Искам с тази тема да имам информация за А8 от личен опит. Благодаря на колегите отделили време да споделят ...

Нали знаеш,че да има парите за колата а после да нямаш за Сервиз не е готино ,а конкретно за този клас Коли не трябва да ти правят впечатление 3/4 бона за влизане в сервиз за отстраняване не кой знае какви ремонти,но неизбежни тези пари трябва да си ги знаеш,а не тези за покупката на колата
Поздрави,но Аудито си е един път какво и да ти струва

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”