Проблем с врата на поло 98

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
bbroke
Автомобил:
Двигател:

Проблем с врата на поло 98

Мнениеот bbroke » Съб 11 фев 2012 0:39

Здравейте имам страхотен проблем с предната шофьорска врата.Отвътре не се отваря,а отвън не винаги трябва да влизам от другата..Според мен нещо се е прецакал механизма на отваряне и затваряне.На някой случвало ли му се е?Какво е решението?Имам и друг много дразнещ проблем-колана не се връща в изходна позиция а си стой разгърнат :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с врата на поло 98

Мнениеот BruDoNe » Съб 11 фев 2012 13:02

bbroke написа:Здравейте имам страхотен проблем с предната шофьорска врата.Отвътре не се отваря,а отвън не винаги трябва да влизам от другата..Според мен нещо се е прецакал механизма на отваряне и затваряне.На някой случвало ли му се е?Какво е решението?Имам и друг много дразнещ проблем-колана не се връща в изходна позиция а си стой разгърнат :banghead: :banghead:

колега при мен се получи нещо подобно .. сега в студовете като си отворя шофьорската врата после не ще да връща механизма да я затвори и се затваря чак от 5-6-тия път и то не винаги .. и в най-големия студ прескачам скоростния лост ..

Потребителски аватар
ata_nasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ata_nasov » Нед 12 фев 2012 8:41

и при мен е така.Това е от студеното време.Напръскай механизма с WD40.

Потребителски аватар
topito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topito » Нед 12 фев 2012 17:52

Явно от големия студ се получава така,аз също го имам този проблем и като се стопли в купет се оправя :talk: .Но на пролет ще я видя аз тая работа що е така :screwy

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 14 фев 2012 11:19

Няма нужда да се чака пролетта.
Отстрани на вратата, над механизма има едно гумено капаче. То е за тази цел. Махащ, напръскваш обилно и подробно с дългата тръбичка на WD40-то вътре, напръскваш и самия мехънизъм като навираш тръбичката на всякъде където се сетиш че може, напъхваш тръбичката и отвън в ключалката и пръскаш яко, развиваш отгоре чопчето за отключване и пръскаш около телта навътре да се стече. Това би трябвало да е достатъчно. Поне при мен проблема се реши трайно след тази процедура (само че аз ползвах тефлонов спрей, понеже си загубих WD-то някъде .. ) .

Потребителски аватар
БЕГЛЕЦО
Автомобил: VW POLO 6N 1995
Двигател: 1.4 AEX

Мнениеот БЕГЛЕЦО » Вто 14 фев 2012 20:49

преди да седнеш си щракни колана и се мятай под диагоналната препаска eusa

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пет 17 фев 2012 22:09

dj_tuhla написа:Няма нужда да се чака пролетта.
Отстрани на вратата, над механизма има едно гумено капаче. То е за тази цел. Махащ, напръскваш обилно и подробно с дългата тръбичка на WD40-то вътре, напръскваш и самия мехънизъм като навираш тръбичката на всякъде където се сетиш че може, напъхваш тръбичката и отвън в ключалката и пръскаш яко, развиваш отгоре чопчето за отключване и пръскаш около телта навътре да се стече. Това би трябвало да е достатъчно. Поне при мен проблема се реши трайно след тази процедура (само че аз ползвах тефлонов спрей, понеже си загубих WD-то някъде .. ) .

Жив и здрав колега !!!! неска с един спрей със смазка го напръсках и сега се затваря и се отваря много по-лесно .. like a boss love.vwclub

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”