Голф 2 1,6 бензин,газ - Проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 1,6 бензин,газ - Проблем с парното

Мнениеот ivaylito » Чет 29 дек 2011 18:09

Днес си смених радиаторчето на парното и всичко се оправи и имам парно както никога до сега,идеално е.Старото радиаторче се беше запушило въпреки,че е на около година само,но не се мъчих да го почиствам и отпушвам а направо си сложих ново.Благодаря на всички които ми помогнаха със съвети и ми обърнаха внимание.Пожелавам Ви успешна нова 2012 година на всички.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 29 дек 2011 18:23

Мерси колега,успешна 2012 и на теб :beer

Потребителски аватар
Ventci_abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventci_abf » Съб 31 дек 2011 20:16

то фабрично си е било запушено. успех в новата година

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 31 дек 2011 20:31

ivaylito написа:Днес си смених радиаторчето на парното и всичко се оправи и имам парно както никога до сега,идеално е.Старото радиаторче се беше запушило въпреки,че е на около година само,но не се мъчих да го почиствам и отпушвам а направо си сложих ново.Благодаря на всички които ми помогнаха със съвети и ми обърнаха внимание.Пожелавам Ви успешна нова 2012 година на всички.

сподели колега за това какво радиаторче си сложил пари марка и др

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 01 яну 2012 8:47

Радвам се колега, че си решил проблема. Искам само са споделя, че тази зима ми е първа на метан. Имам много по-добро парно отколкото на пропан-бутан. Колата загрява много по-бързо. Не подценявайте топлината нужна за изпарителя. Весела и щастлива 2012. Много здраве и безаварийни.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 01 яну 2012 10:38

Ако всичко е вързано като хората не би трябвало да се усети по-слабо парно.Е с термометър сигурно 2-3 градуса по-малко ,ама на ръка .Изпарителя няма голяма площ че толкова да отнема топлина.

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Вто 03 яну 2012 18:47

zdravko_jett написа:
ivaylito написа:Днес си смених радиаторчето на парното и всичко се оправи и имам парно както никога до сега,идеално е.Старото радиаторче се беше запушило въпреки,че е на около година само,но не се мъчих да го почиствам и отпушвам а направо си сложих ново.Благодаря на всички които ми помогнаха със съвети и ми обърнаха внимание.Пожелавам Ви успешна нова 2012 година на всички.

сподели колега за това какво радиаторче си сложил пари марка и др

Ами аз ходих в сервиза на един приятел да го сменям и му казах да ми донесе радиаторче,защото отиваше за части,на кутията пишеше TOPRUN незнам дали има такава марка,а на радиаторчето не пишеше нищо,струваше 28 лв.Просто сложих каквото ми донесе,но парното е много добре нямам никакви оплаквания.Старото се беше запушило вече не знам дали заводски беше запушено или от водата,защото карах 8-9 месеца на вода което си е моя грешка и може би и заради това се запуши старото.

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Вто 03 яну 2012 18:53

agent_kowalski написа:Ако всичко е вързано като хората не би трябвало да се усети по-слабо парно.Е с термометър сигурно 2-3 градуса по-малко ,ама на ръка .Изпарителя няма голяма площ че толкова да отнема топлина.

Моя изпарител показах как е вързан (паралелно),сега като смених радиаторчето 2-3 мин след като запаля стопля и парното и изпарителя,парното е много добре и духа много топло даже и на 3-та степен,не знам как би било без изпарител,но в момента просто аз не мога да желая повече от едно парно на кола.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 19:17

При мен е същата работа.След 3-4 минути и топли.Карал съм колата и без газ и нямам спомен парното да е било по-силно.Е може и да е било там с 2-3-4 градса,които на ръка не може да се усетят.Ако му се боцне термометър сигурно ще се види разлика,ама важното е да не се усеща :)

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пон 09 яну 2012 22:57

Тъй като и аз влязох в тази тема си смених радиаторчето с "датско" Нисенс от Ауто+ за 49 лв. Занитих клапите на парното, макар че нямаше нужда. И според мен се оказва, че парното на Голф 2 страда най-много от менте радиаторчета. Тъй като при менте радиаторчетата, производителят явно прави много глупава икономия - между двата щуцера (които са много близо)спестява качествено уплътнение. Тогава антифриза минава "на късо" отгоре между двата щуцера, а отдолу радиаторчето остава практически без качествена циркулация. Ясно е какъв топлообмен може да осъществи такова радиаторче - почти никакъв. Инак гледаш радиаторчето ново и започваш да се чудиш и маеш, влизаш в к`ви ли не филми - 1. клапи парно, 2. термостат, 3. термостатче парно, 4. тройници изпарител...(според мен по реда на номерата, това са другите основни проблемни елемента на парното на Голф 2), а накрая то било "чисто новото радиаторче".

Последна промяна от batVenci на Вто 21 фев 2012 22:36, променено общо 1 път.

nedialkoVn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedialkoVn » Вто 31 яну 2012 18:37

100% са клапите на парното.И аз имам същия проблем и на лято ще го оправям..... донапрена не се продава, замества се с ламарина.Защото под донапрена на клапите има дупки който пропускат студен въздух от вън. :Mr Green Fun

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Вто 07 фев 2012 21:20

ivkata написа:Колега мисля че проблема ти е във свързването на изпарителя към охладителната система :idea: ,брал съм същите ядове!Имаш ли възможност да направиш снимки на тройниците с които изпарителя е свързан към системата.Имам лошото предчувствие че двата маркуча за парното са ти прекъснати с тройници за изпарителя,ако е така топлото ти бяга към изпарителя (заради по малкото съпротивление)вместо към радиаторчето на парното!
За да поправиш грешката е необходимо само да махнеш тройниците,входа към радиаторчето да си го свържеш директно(можеш да ползваш и водопроводна тръба половин цол),а на изхода от радиаторчето ще сложиш две колена с които да свържеш изпарителя.Ако направиш тези неща мисля че топлото ще дойде при теб! :да:
Така направено водата трябва да върти първо през радиаторчето и едва след това през изпарителя! :wink:

Вече проблема е решен,но нека изясним и положението с последователното свързване,съответно парно-изпарител.Логиката е желязна че парното ще има по-добър дебит и ще грее по-добре,но въпросът ми е,че при такова свързване и при евентуално запушване (или замръзване ,както е при мен :( ) в изпарителя,не би ли довело до по-лесно спукване на радиаторчето.Само тези мисли ме спират да го пусна по този начин.

Потребителски аватар
nikiorlov
Автомобил: Golf mk2
Двигател: MH 1987

Мнениеот nikiorlov » Нед 12 фев 2012 19:23

Колега ivaylito, моля те, кажи повече подробности, за това от къде, за колко, как и т.н... се купува хубавото радиаторче?!?!?!?!?!?!?!?!

Инак изчетох цялата ти тема - моят проблем е абсолютно същия! Само дето го смених оригиналното протекло с ново китайско за 20лв. от Евро-07 преди дни и хич не иска да топли калпазанина му. А толкова прецизно проверих, изчистих, смазах жила, смених уплътнителните дунапрени, клапите са ми почти като нови - с много желание го направих като ново и пак не работи :wavecry Искам пак онова силно топло, дето имах!!!!

Потребителски аватар
Ventci_abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventci_abf » Пон 13 фев 2012 21:57

auto + nesens за 50 лв примерно

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 13 фев 2012 22:36

Ventci_abf написа:auto + nesens за 50 лв примерно

Аз бях с нисенс и щях да пукна от студ.
Най-добре разгледай обявите за коли на части и си вземи оригинално радиаторче, или поне продавача да ти гарантира, че радиаторчето наистина върши някаква работа :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”