проблем със парното на б3

Техническа и сервизна информация за Passat
ivan ivanov81
Автомобил:
Двигател:

проблем със парното на б3

Мнениеот ivan ivanov81 » Съб 11 фев 2012 20:54

здравеите на вси4ки колеги проблема е следния след смяна на радиатор4е на парното и облепяне на клапите колата ту духа топло ту студено сменил съм и термостат и антифриз и уж я обезвъздуших както 4етох във форума ако някои си е блъскал главата с подобно нещо моля да ми даде мнението си а и колата е с газ може ли да не е вързана газта както трябва и от това да ми дърпа топлото 4е от газ нищо не разбирам

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: проблем със парното на б3

Мнениеот kossel » Нед 12 фев 2012 5:45

За начало виж дали 2та маркуча които отиват към парното са топли.

ivan ivanov81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan ivanov81 » Нед 12 фев 2012 9:59

топли са

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Нед 12 фев 2012 20:47

ivan ivanov81 написа: след смяна на радиатор4е на парното и облепяне на клапите колата ту духа топло ту студено

Забелязал ли си кога точно духа топло и кога студено?

Преди време имах подобен проблем. Смених радиаторчето и облепих клапите. През лятото всичко беше ок, но като започна да става по-хладно времето разбрах, че парното ми не грее както трябва. Направи ми впечатление, че когато колата е в движение и в обороти парното си грее нормално, но в момента, който спра веднага започва да духа студено. Чакайки на светофара си направих експеримент. Дадох газ и задържах известно време и започна да духа топло, но в момента, в който пуснах газта, веднага започна да духа студено. Споделих проблема ми с Ваското и той ме посъветва да сменя радиаторчето с по-истинско. Послушах го, купих си по-скъпо и нещата се оправиха.

Върни се в “Passat”