Съединителя не зацепва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Съединителя не зацепва

Мнениеот icemenn » Нед 12 фев 2012 20:03

Колата не е VW не е аналогичен като Г4.А колегите от ауди форума нее отговарят...
Колата е А3 от 97година 1.8 125к.с. Проблема е следния.Скоростите влизат свободно без съединител и като се отпусне съединителя на скорост не тръгва колата.Какво мислите че е съединител или някоя от помпите?С обезвъздушаване пробвахме вече и резултата е нулев.
(ако беше свършил съединителя не трябва ли да неможе да я вкарам на скорост и да я изкарам-да не отделя съединителя а при моя случай е винаги отделен?
Сега се сетих че може да е от каре,но това не обеснява как на запален автомобил да се сменят скоростите "като в масло" без натиснат съединител?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Съединителя не зацепва

Мнениеот ktamen » Нед 12 фев 2012 20:12

Като се износи съединителя започва да боксува и пак си отделя дори по-лесно. Всъщност като натиснеш педала ти охлабваш пружините, които притискат огледалния диск и маховика към феродовия диск, като се износи феродовия диск става по-тънък и затова пружините не могат да го стиснат достатъчно яко.
Вероятно имаш нещо счупено, почти съм сигурен, че проблема няма да се реши без да се свали скоростната кутия.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 12 фев 2012 22:32

Километража отчита ли, като си на скорост, със пуснат съединител?
Ако е каре километрите ще си отчитат, но както го описваш почти сигурно е че е съединител, вече дали е блокирал отцепен (ще има огромна разлика в поведението на педала) или е превъртяла главинката на феродовия (там пък ще се чуват шумове), не се знае.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Нед 12 фев 2012 22:46

шум има като се отпусне съединителя се чувало цък цък...колата не е при мен,ще ходя да я правя тази седмица да видим кво ще излезе

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 12 фев 2012 22:53

Мнооого отдавна, в 'Зората на Демокрацията' (ама как звучи, а? mhihi ), братовчед ми си докара една Ланча от Италия.
Изкарала точно до нашата граница... избутали я през бариерата, че да си е на българско, а от там до Пловдив я теглихме с Трабант! mhihi
Та тя беше същата - палиш и почваш да си изреждаш предавки както ти е кеф! :screwy
Колата не мърда!
Като я качи баща ми на канал се оказа, че скоростната кутия се държи за мотора само на 2 болта, единия от които разхлабен! :shock
Резултата беше, че най-голямото парче от феродовия диск беше не по-голямо от 3х3см mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 12 фев 2012 23:22

Седмица след като взех първия си голф чакам на един светофар, светна зелено - пускам съединителя, ама колата не мърда - бре първа, втора, пета, задна - не, стоя си. Избутах я да не преча и се обадих да ме теглят. Закачиха ме и потеглихме, ама отдолу се чува някакво лангъркане, спряхме, погледнах отдолу :shock - едната полуоска се откачила от скоростите и се търкаля по асвалта.
Точно преди да го взема предишния собственик сменял съединител и не стегнали болтовете както трябва, не само тези на полуоските, всички болтове като ги проверих се нуждаеха от дозатягане. За тази полуоска се наложи да купя други, щото намерих само два болта и то изкривени.
Тая ланчия да не е била и тя с нов съединител и болтовете да са изпопадали из Югославия mhihi парченцата износени ли бяха mhihi

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Нед 12 фев 2012 23:41

ех начи колеги много ме радвате с вашия черен хумур :mrgreen: :Mr Green Fun само ме плашите тука :D ще я видим като свалим скоростите..разбира се първо като проверя каретата love.vwclub не че нещо ама колегите от ауди форума не ме кефят!Тука все едни и същи хора ми отговарят и то градски :drunk трябва да пием по една ракия колега radotom!

vasko1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko1983 » Пон 13 фев 2012 1:06

Аз мисля че по скоро ще е скъсан феродовия дис.
Колега като вклучиш на скорост и пускаш съединителя имали някакъж шум ако има сигорно скъсан диск на мен така ми стана,както си карах и исках да мина на втора вклучих и като пуснах саединителя и честито нов диск (феродов)

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Сря 15 фев 2012 19:16

Прави се оказахте,феродовия диск на 3 парчета..

vasko1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko1983 » Сря 15 фев 2012 20:53

Ми още от началото стана ясно .
Опражи ли го

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Сря 15 фев 2012 22:15

В петък Ще дойде комплекта Притискателен диск+феродов диск+лагер Sachs и ще го монтирам ако дойде до обяд разбира се.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”