миналата година влезнах в едни локви и после 3 дена не можех да мръдна колата от паркинга.
ядосах се и с топла вода в джантите я освободих.
нищо не и стана.
Автомивка зиме
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Автомивка зиме
Мойта съм я мил миналата зима на тия с левчетата,и помня че беше много кучи студ.Монус няколко си градуса,но беше цялата в лед и едвам завиваха гумите.Пуснах и дирекно пароструйката,дето ще ти изгори ръката...падна целия лед.И без това я бях почнал,викам си дай поне цялата.Първо си мислех,че ще се пръсне някой джам от рязката промяна топло-студено,но нищо и нямаше.После я прибрах в гаража и не помня дали са и змръзвали вратите,щото не я карах 1 седмица 

..ми казаха, че техен познат си мил колата с гореща вода и после май направо му се отчупила джантата от главината...Незнам дали е вярно...

На -15 вряла вода на всички "джамове" и няма проблем.

- foxi78
- Автомобил:
- Двигател:
Всяка седмица я мия и нямам никакви проблеми с замръзвания и такива работи поне за сега
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
И аз мия моята всяка седмица, на мивките на самообслужване, при това след 22:00 часа. Вярно, водата по тавана замръзва за около 30 секунди, но на мен това време ми е достатъчно за да я попия повечето. Общо взето се суши много бързо, за 2-3 минути трябва да си я подсушил, че лошо
До сега съм нямал проблем със отварянето на вратите сутрин, след мивка, но предполагам това е заради силиконовия спрей с който пръскам веднъж месечно.

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
май от миенето зимно време си развалих/поблокирах механизма на задна дясна врата и сега заяжда от време на време.
Но каквото и да става поне 1 път на месец я мия от солта.Ако миете колата бързичко и моментът с миенето на подкалниците го попретупвате или пропускате то да ви кажа че никаква не я вършите.Основно от тия местенца тръгва ръждата.
И да ви попитам-голф 4 гние ли от солта?
Но каквото и да става поне 1 път на месец я мия от солта.Ако миете колата бързичко и моментът с миенето на подкалниците го попретупвате или пропускате то да ви кажа че никаква не я вършите.Основно от тия местенца тръгва ръждата.
И да ви попитам-голф 4 гние ли от солта?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Всички гният от солта,просто при някои марки коли това става по-бързо
Иначе това за подкалниците е добре да се мият и там,стига да можеш да бръкнеш.При мен става само ако я вдигна на крик

Иначе това за подкалниците е добре да се мият и там,стига да можеш да бръкнеш.При мен става само ако я вдигна на крик

От две седмици по нашия край е кучешки студ и не се беше вдигала температурата над нулата. Два пъти я мия за това време. Резултата - ключалките са неизползваеми въпреки че съм ги пръскал със силиконовa смазка на Motip. Снощи се оказа че не мога да си отворя и багажника, щото се е заледил
Иначе е добре да се мие от време на време колата, че тая сол дето я мятат като падне сняг съсипва всичко... Особенно след дълъг преход поне аз задължително мия колата.

Иначе е добре да се мие от време на време колата, че тая сол дето я мятат като падне сняг съсипва всичко... Особенно след дълъг преход поне аз задължително мия колата.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Аз направих огромната мизерия...пътувах за Видин и преспах там 1 вечер, като вечерта я мих
...Остави, че едвам слезнах....ами сутринта се видях в чудо докато отворя...със спринцовка съм наливал в уплътненията вряла вода за да се размразят, и на капак на всичко вратата не искаше да се затваря, механизма беше замръзнал...абе чудо си беше...1 час и нещо бях професор по размръзяването...Междодругото там е друг свят...Монтана, Видин...ужас...мъгла сняг... i can't beleve it 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Според мен е хубаво да се минава зимата на мивка, защото солта, която е полепнала по калниците се измива и пада, и така възможността от ръжда намалява.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Golf_Diesel_ написа:Според мен е хубаво да се минава зимата на мивка, защото солта, която е полепнала по калниците се измива и пада, и така възможността от ръжда намалява.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Като стане поне +5 градуса и улиците са сухи /то в Поморие май вече е такова положението/ я измивам иначе съм го е...л да я мия като след 100 метра в кишата е пак същата ! А за миене при минус 10 не бих си помислил никога в живота 

- zahariev1212
- Автомобил: passat 92
- Двигател:
Случайно съм поподал и на друго нещо доста интересно ..с колега в CCS /Сити Център София - срещу х.Хемус/ на - 2 паркинг...за около час мах. с сняг по колата 10 - 12 см. само стъклото беше зачистено за да може да се кара /АУДИ/... мотахме се, връщаме се почти суха колата как и какво става не знам ФАКТ зимата на 2011г.!
За след мивка може и да става
За след мивка може и да става

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Измих я ония ден, стоя чиста в гаража и като излезнах тая сутрин в кишата до колене всичко свърши... няма смисъл сега от мивка 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Да, също е вариант в някой подеземен утопляем паркинг да се разкисне леда, но не във всеки град има за съжаление. Вчера като гледах какви късове черен лед и каква мизерия падаха, най-вероятно Януарски още
- и въпреки, че пътувах след мивката 90 км извънградско сега са ми почти идеално чисти, е вярно спирах в едно две села само да "посрежа" кишата, но едно е да махнеш киша зад гумите и по праговете, друго е да има там тъмна съмнителна материя 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”