Проблем с шофьорската врата на Пасат Б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с шофьорската врата на Пасат Б5
Здравейте!Значи имам следния проблем....Днес след като ми се скъса жилото на лостчето за отваряне не вратата от вътрешна страна тя просто блокира и не иска да се отвори нито от вън нито от вътре.Ако някой знае как да отворя проклетата врата моля да помогне.Благодаря предварително!!! 

- niki79
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP
Re: Проблем с шофьорската врата на Пасат Б5 – СПЕШНО!!!
опитай с ключа,все едно да я отключиш и да я отвориш отвън,не е гаранция,но поне опитай,успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с шофьорската врата на Пасат Б5 – СПЕШНО!!!
Колега,може да пробваш и с централното.В момента на отключването от централното дърпай вратата(направи го последователно няколко пъти).Патил съм го това,успех. 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Проблем с шофьорската врата на Пасат Б5
Въпроса е,че не го прави тоя номер за първи път.Предния път като са напъвали и скъсали жилото,ама се отворила,а сега пак го е скъсал,само,че не може вече да се отвори.А горе щифтчето което излиза и се прибира при заключване/отключване си работи и си се мърда.Но вратата не се отваря...Поне така разбрах по телефона.Стигнах до заключението,че бравата нещо е сдала,отначало викам да не е замръзнало нещо,ама ми каза,че е карал няколко часа днес.Пък не се сетих да му кажа за ключа мааму стара 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах всичко което ми казахте, но без резултат.Не иска нито с ключа нито с централното.А да забравих да ви кажа,че когато подам сигнал с дистанционното за заключване палеца на вратата при първото щракане влиза на долу,а при второто излиза и така си стои.Иначе лампичката на фабричната аларма си започва да свети и колата е заключена.Незнам дали това има значение,но реших да го споделя.Все пак благодаря за съдействието.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от моя скромен опит - палчето на вратата няма нищо общо с отварянето на вратата . ако дръжката от вън няма съпротивление при опит за отваряне вероятно ти е скъсано жилото което се закача за самата дръжка. доколкото разбрах не се отваря и от вътре , а жилото за отваряне от вътре и от вън не е едно и също . това ме навежда на мисълта че явно бравата е дала фира . опитай да разглобиш цялата врата за да достигнеш до бравата . махаш дръжката , 2-та болта в долния край на кората , 3-те болта под дръжката и се пробваш да свалиш кората. ако успееш нататака е малко по лесно - махаш стъклото , след това ламарината която е под кората се мъчиш да отвориш някак си , макар че ще е трудно мисля .
- vulkana
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз имах подобен проблем...вратата се затвори и повече неискаше да се отвори.Оправих си проблема като разкачих кората.Беше мн. трудно защото вратата е затворена,но последователно разкачих корите на колонката(за да е по удобно) и после всички видии които държат кората,за мое щастие двете долните където е джоба ги нямам,ако твоите са там може да се наложи и да строшиш кората там.Оказа се че се е счупила черната пластмаса на жилото към вътрешната дръжка(никелираната)и жилото се беше замотало.Дано да съм бил полезен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тази операция с разглобяването на вратата сам я правил вече.Само,че предния път след като скъсах жилото за вътрешното отваряне вратата се освободи и се отвори нормално от вън.Тогава си я разглобих цялата и я поправих,но до вчера когато отказа съвсем.А за жилото на външната дръжка видях,че е здраво през една дупчица намираща се в дясно на отвора от който се вади патрона на вратата.Та мисля си,дали от там не мога да бръкна и да отворя.Иначе сам си поръчал ново жило от Аутоплюс (20лв.),което ще дойде до 2-3 дни.За сега се качвам от дясно
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Отворих я!!!! 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
И при мен се появи проблем с дръжката на шофьорската врата на Б5. Всички врати се отварят нормално с дистанционното и палчетата изскачат нагоре. Но проблемната врата не се отваря отвън, отвътре се отваря нормално с дръжката. Въпросът ми е има ли нещо счупено и евентуално какво трябва да се смени, за да се оправи отварянето с дръжката отвън.
Поздрави!
И при мен се появи проблем с дръжката на шофьорската врата на Б5. Всички врати се отварят нормално с дистанционното и палчетата изскачат нагоре. Но проблемната врата не се отваря отвън, отвътре се отваря нормално с дръжката. Въпросът ми е има ли нещо счупено и евентуално какво трябва да се смени, за да се оправи отварянето с дръжката отвън.
Поздрави!
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте и при мене се случи тая гадория,вчера си затварям колата заключвам с дист.на алармата после край няма отваряне шоф.врата нито отвън нито отвътре.незнам защо ако някой е оправил неговата не сподели как го е направил за да се знае има ли изобщо решение на проблема без да трошим всичко.или не как я е оправил а по скоро как я е отворил пустинската врата. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте оправихме я пустата врата.но както са казали хората козата си иска пърч.ако някой се интересува как да пише на лично ще му обясна

- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги сблъсквал съм се с този проблем на задна дясна врата, беше голям зор първо докато я разглобя така както е затворена ,да се махне всичко от вратата и да остане само бравата. После с доста мъки и с разучаване на една повредена брава разбрах къде да бръкна в механизма на бравата и да я накарам да се отвори.Поврежда се самата механика на бравата и не позволява на вратата да се отвори.Трудно е да обясня къде точно трябва да бръкнете за да освободите заялия механизъм.Като насока може да ви ориентирам, че се бърка с нещо като кука в една пролука която е точно зад ложчето за което е закачено жилото за отваряне на вратата от вътре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bai ti stivi написа:здравейте оправихме я пустата врата.но както са казали хората козата си иска пърч.ако някой се интересува как да пише на лично ще му обясна![]()
![]()
![]()
Що на лични ?Давай тука в темата ,това ще е полезно за много колеги,че тоя проблем се случва често.
-
- Автомобил:
- Двигател:
казвам за шоф.врата предполагам и пасажерската ще е по сащия начин но това е варянта ако не става по друг начин който аз не открих.значи:свалихме корите на колоната кадето е колана от там ряз двата болта които държат планката в която се заключва бравата и готово като съответно взехме мерки да не подпалим нещо докато рязахме с шлайфа.може да звучи сложно но цялата операция с поправянето отне час.дано съм бил полезен