VW Golf 6 TDI проблем с температурата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Golf 6 TDI проблем с температурата

Мнениеот bai_ILIA » Пет 10 фев 2012 12:37

Andonov написа:
Ivelin написа:Колега не е само при Дачията... на тоя студ чисто ново ауди А4 2.0 ТДИ няма загряване по задръстванията. 1 час из София и парното на мах да размразява прозорците и температурата не стигна до 90 :). Така че тия приказки които го разказват колегите как стрелката спира на 90 и стои там без значение какво правят...
Може да са прави ако се стрелките им са напред с 20-30 градуса :-D

На доста коли (да не казвам всички) стрелките им са "напред".
Няма линейност между датчика и системата (стрелката). Умишлено направено от производителите.
За това каращите БМВ си мислят че колите им "загряват" много по-бързо от ВАГ например.
При тях много бързо стрелката застава посредата, но мръдне ли и 2mm напред е прегрял мотора.

Писал съм го и преди. От 75С до 100С (повече не съм ги загрявал) на мотора при ВАГ, стрелката кове 90С.

говорим кога почва да духла топло, стрелките кой ти ги гледа зимата :D при ВАГ се случва отчайващо бавно незнам защо. 100% има някаква идея.

просто става бавно - това е факт. казвам го от опит, явно не само при мен е било така, а при всички. и се оказа в последствие, че може и иначе :lol:

ПС - и ние сме карали ВАГ-ове и знаем за стрелките, наистина е така.

Последна промяна от bai_ILIA на Пет 10 фев 2012 12:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 10 фев 2012 12:40

При -10С на оборот и климатроник на 24С на авто, на 20мин е около 60С мотора.

Топло имам още на 30С на мотор, без включен "калорифер", който лапа 100А, като постепенно се намаля.

п.с. при ПД130 след слагане на хибрид, +50 разпръсквачи и челен кулер, загрява два пъти по-бавно от сток.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 10 фев 2012 13:42

Кажи им на тези в сервиза да ти оправят колата и да не ти обясняват че е нормално защото не е

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 10 фев 2012 14:06

Николай Диянов написа:Да, колеги, ама в моя случай говорим 40 -50 мин. в движение. Предполагам, че термостата не работи коректно. Иначе освен някой температурен датчик да не отчита правилно. Това, което ме притеснява е, че преди не беше така. Те в сервиза в Пловдив казаха, че всичко е добре и освен да платя да сменят термостата и да видя какво ще стане. За друго не се сещам. :banghead:

Казваш, че колата я имаш от година. Колко зими си я карал? Тази втора зима ли е? Щото да не се окаже, че сравняваме лято със зима mhihi
Относно другото - 40-50 минути каране не са малко, хич ли не отлепя стрелката? Наистина някой датчик може да играе кофти шега. :beer

Николай Диянов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Николай Диянов » Пет 10 фев 2012 14:35

Това е втора зима, колега. Миналата зима не беше така. Щеше да ми направи впечатление. Аз също знам, че ВАГ автомобилите качват по- бавно температура. Но чак пък толкова. Иначе тя стрелката стои залепена около 20 мин. И след това се качва с няколко деления. Но за да достигне средата, трябва да форсирам колата и тогава отива към средата. Намислил съм си другата седмица да отида пак и да видим какво ще стане.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пет 10 фев 2012 18:32

Николай Диянов написа:Това е втора зима, колега. Миналата зима не беше така. Щеше да ми направи впечатление. Аз също знам, че ВАГ автомобилите качват по- бавно температура. Но чак пък толкова. Иначе тя стрелката стои залепена около 20 мин. И след това се качва с няколко деления. Но за да достигне средата, трябва да форсирам колата и тогава отива към средата. Намислил съм си другата седмица да отида пак и да видим какво ще стане.

Колега, миналата зима беше по-топла. Щом вдигаш оборотите и тогава стопля ... нормално е. За всеки случай провери термостата. Ако е наред, няма друго какво да и е. Както и при мен, няма ли натоварване на мотора, хем не загрява, а при пуснато парно .... изстива. Пробвай като мен да затвориш клапата за пресен въздух към купето - т.е. да не охлажда постоянно с -10` и повече ... При мен има ефект!

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Нед 12 фев 2012 18:04

Колеги аз съм с Голф 5 1.9 ТДИ и при мен е така.Вече 3 зими я карам и ако е под -5 много трудно загрява.Решението е в хубав топъл гараж. :012:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 12 фев 2012 21:41

Принципно е така - дизел загрява относително по-бавно, особено сравнено с бензинов двигател.
В случая обаче нещо не е съвсем както трябва според мен. В най-големите студове моят Пасат естествено не може да загрее на място. Затова практикувам в началото да не включвам вентилацията, защото това допълнително удължава времето за загряване. Освен това, докато чистя автомобила от снега, той си работи и макар да не е загрял, след това като тръгна това се случва по-бързо. И така. При тези процедури, максимум след 2 км (5-6 минути) започва да духа топло, а стрелката се отделя от изходна позиция малко след това.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пон 13 фев 2012 1:07

Ivelin написа:Колега не е само при Дачията... на тоя студ чисто ново ауди А4 2.0 ТДИ няма загряване по задръстванията. 1 час из София и парното на мах да размразява прозорците и температурата не стигна до 90 :). Така че тия приказки които го разказват колегите как стрелката спира на 90 и стои там без значение какво правят...
Може да са прави ако се стрелките им са напред с 20-30 градуса :-D

Човек с това на макс, как искаш да загрее колата акто отделената топлина я взимаш директно...

Николай Диянов написа:Да, колеги, ама в моя случай говорим 40 -50 мин. в движение. Предполагам, че термостата не работи коректно. Иначе освен някой температурен датчик да не отчита правилно. Това, което ме притеснява е, че преди не беше така. Те в сервиза в Пловдив казаха, че всичко е добре и освен да платя да сменят термостата и да видя какво ще стане. За друго не се сещам. :banghead:

ако ти е на макс. парното какво искаш нормално ;)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 13 фев 2012 9:14

Николай Диянов написа:Това е втора зима, колега. Миналата зима не беше така. Щеше да ми направи впечатление. Аз също знам, че ВАГ автомобилите качват по- бавно температура. Но чак пък толкова. Иначе тя стрелката стои залепена около 20 мин. И след това се качва с няколко деления. Но за да достигне средата, трябва да форсирам колата и тогава отива към средата. Намислил съм си другата седмица да отида пак и да видим какво ще стане.

Намираш Ваком и закачах колата. Не се сещам точно канала, но мисля че беше 62, поне при голф 5(мога да проверя ако не го намериш). Палиш и на място я задържаш около 2000об/м (по желание, може и повече) спираш климатроника за да не чакаш дълго.
На въпросният канал гледаш температурата на мотора и тази след радиатора. Като почне да отваря термостата втората температура ще се повиши. Това трябва да стане на 87С. Ако е така не търси причина в термостата а в карането си и високата температура, която искаш да постигнеш в купето.

п.с. моя така го проверих, след като имах съмнение и се оказа, че отваря на 77-78С. След смяната му сега е на 87С.
Успех.

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Пон 13 фев 2012 11:53

Колеги установих че с напълно изключено парно колата(Голф 5) загрява сравнително по бързо.Успех

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пон 13 фев 2012 13:43

boqn92 написа:Колеги установих че с напълно изключено парно колата(Голф 5) загрява сравнително по бързо.Успех

:да: Същият ефект е и при циркулация на въздуха само в купето.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 13 фев 2012 13:55

Аз дизел с пуснато парно на макс,дето да не се охлади до 70 или колкото затваря там термостата градуси не съм видял.Спри парното и виж дали ще загрее пак за 50мин.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пон 13 фев 2012 15:14

mupk0 написа:Аз дизел с пуснато парно на макс,дето да не се охлади до 70 или колкото затваря там термостата градуси не съм видял.Спри парното и виж дали ще загрее пак за 50мин.

именно... без парно..

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Пон 13 фев 2012 18:10

При голфа е пак добре,имам и Мерцедес Ц220 (w203) там въобще не загрява с пуснато парно максимум до 65 градуса. facepalm

Върни се в “Дизелови агрегати”