Проблем с оборотите Голф 3 1,6 ABU
- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Re: Проблем с оборотите Голф 3 1,6 ABU
Последния път когато смених ТПС смених цялата моно инжекция без дюзата и капака. Може ли да се смени само ТПС-а или пак трябва цялото моно? Нямам си идея дали може да се найстрой после ТПС-а и дали има тази възможност изобщо.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Намериси от некоя морга само тпс но гледаи пистите да са здрави дане са изтаркани имаги 

- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
Колега докъде стигна с Голфа и моя е като твоя модел и днес ми даде грешка 00281-Vehicle Speed Sensor (G68)
Тази грешка я даваше през лятото и тогава почнах да търся проблема и разбъзиках стъпковото и прецаках TPS. Вчера купих TPS регулирах го, но след диагностиката ми даде тази грешка изтривам я и пак се появява. Някой има ли идея от къде може да е при положение че оборотомера си показва. Имам някой съмнения че е свързано с настройката на TPS защото преди да го сменя не ми я даваше тази грешка, но на старото едната писта беше доста надрана.
Тази грешка я даваше през лятото и тогава почнах да търся проблема и разбъзиках стъпковото и прецаках TPS. Вчера купих TPS регулирах го, но след диагностиката ми даде тази грешка изтривам я и пак се появява. Някой има ли идея от къде може да е при положение че оборотомера си показва. Имам някой съмнения че е свързано с настройката на TPS защото преди да го сменя не ми я даваше тази грешка, но на старото едната писта беше доста надрана.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Как ги настроивате тия тпс-и обяснете моля 

- papi92
Не съм стигнал до много далече. Смених температурен датчик и TPS, почистих стъпковия мотор. TPS-а съм го настройл на ръка, така че да ми държи стабилни обороти (малко под 800). Не съм го сменял този Speed Sensor, защото не съм сигурен кое и какво е точно. Мога да направя снимка с предположение. Километража показва с толеранс 4-8 километра (засичано по GPS), като колкото е по-висока скоростта толкова е по-голяма разликата.
След "ремонта" промяната е минимална. Оборотите станаха малко по стабилни, но все още го има проблема и разхода продължава да ми е 12л./100км.
След "ремонта" промяната е минимална. Оборотите станаха малко по стабилни, но все още го има проблема и разхода продължава да ми е 12л./100км.
-
tish
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Пробвай с дюзата. Моята ги правеше подобни номера и при оглед се оказа, че плюе а не прави никаква мъгла(без значение от оборотите-пръска си еднакво)... но ми писна и го газифицирах и не съм се занимавал повече. Системата я платих 2 пъти само с по 30 лв. през 2-3 дни.
- papi92
tish написа:Системата я платих 2 пъти само с по 30 лв. през 2-3 дни.
Извинявай, не разбрах това изречение.
Цялото моно е сменено преди ~9000 км.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Тампона под моното сменихте ли
Ако не мацни му малко силикон,свещите как са и последно центровката как е, ако е добре настроена трябва на газ да варви по добре от колкото на бензин 
Ако не мацни му малко силикон,свещите как са и последно центровката как е, ако е добре настроена трябва на газ да варви по добре от колкото на бензин 
-
tish
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
papi92 написа:tish написа:Системата я платих 2 пъти само с по 30 лв. през 2-3 дни.
Извинявай, не разбрах това изречение.
Цялото моно е сменено преди ~9000 км.
Имах предвид поставянето на газ ми излезе малко по-малко от 300 лв., а ходенето по майстори(тук 10, там 20) и факта, че ми гореше като малко ЗИЛ-че и сипвах по 20-30лв бензин през 2-3 дни за пробег от около 50км. си струваше, но трябваше да го направя много по-рано...
-
vasko1983
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз имам подщи същия проблем и аз незнам какжо да правя смених доста неща и никакув ефект.колата студена пали трудно ако някои помогне ще сум много благодарен.смених свещи,кабели,дистрибутор,палец,платно за налягането на бензина ,сензор температупен,ступков мотор и почистване и настроиване на ТПС и нестава и нестава.
- papi92
vaiper 1 написа:Тампона под моното сменихте лиАко не мацни му малко силикон,свещите как са и последно центровката как е, ако е добре настроена трябва на газ да варви по добре от колкото на бензин
Тампона не съм го сменял, свещите са нови на 600 км., само на бензин съм, но сериозно се замислям да сложа газ....
Ето това мисля, че е "Speed Sensor":
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Тия абу та хе късат нерви а
Вижте и маркуча към серво апарата дане смуче въздух 
Вижте и маркуча към серво апарата дане смуче въздух 
- papi92
Тампона на моното е здрав. Закачих я пак на диагностика и този път излезе само Speed Sensor - No Signal. Някой може ли да ми поясни дали това което съм снимал е този "Speed Sensor", ако не е къде да го намеря и каква му е ролята? Аз ли се заблуждавам, че е само за километража?
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Ами откачи го където си го оградил почисти го и пак го закачи и пробваи 

Speed Sensor-ите не са ли на колелетата?
Попраавка, май не е там
OBD-II CODE P0722;
TCM VAG CODE 00281
Vehicle Speed Sensor Signal Interrupted (Output Shaft Speed Sensor)
http://www.europeantransmissions.com/Bu ... /03-27.pdf
Попраавка, май не е там
OBD-II CODE P0722;
TCM VAG CODE 00281
Vehicle Speed Sensor Signal Interrupted (Output Shaft Speed Sensor)
http://www.europeantransmissions.com/Bu ... /03-27.pdf
Последна промяна от x15 на Вто 14 фев 2012 18:08, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”