разхлабена верига на валовете абф
-
spallding
- Автомобил:
- Двигател:
разхлабена верига на валовете абф
колеги веригата започна леко да се чува,казаха ми че имала някакви оптегачи и ощи нещо ама не го запомних,можи ли да се оптегни или там незнам какво се прави и какви парички излиза един ремонт
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Re: разхлабена верига на валовете абф
Няма обтегач там
Най-добре я смени.. защото освен, че рискуваш не дай си боже да се скъса.. колата би трябвало да върви, работи и т.н. по-лошо при разтегната верига.. и зъбите на зъбните колела на валовете се износват.
За смяната, трябва да се разцепи ангренажа, да се свали всмукателя и т.н. прилежащи глупости, да се свалят валовете.. т.е. не знам колко биха ти взели, но няма да ти излезе 50лв за всеки случай.. да го знаеш
Не помня марката на веригата която купих, но щампите са същите като на оригиналните ангренажни вериги на Мерцедес Бенц. А с отстъпка от ЕлитКар-а веригата беше 15 лв.
Най-добре я смени.. защото освен, че рискуваш не дай си боже да се скъса.. колата би трябвало да върви, работи и т.н. по-лошо при разтегната верига.. и зъбите на зъбните колела на валовете се износват.
За смяната, трябва да се разцепи ангренажа, да се свали всмукателя и т.н. прилежащи глупости, да се свалят валовете.. т.е. не знам колко биха ти взели, но няма да ти излезе 50лв за всеки случай.. да го знаеш
Не помня марката на веригата която купих, но щампите са същите като на оригиналните ангренажни вериги на Мерцедес Бенц. А с отстъпка от ЕлитКар-а веригата беше 15 лв.
-
spallding
- Автомобил:
- Двигател:
димек да сменям веригата няма оправия
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Нищо вечно няма.. веригата се е разтегнала, чука.. а и все пак компромис с ангренажа на мотора не трябва да се прави!!spallding написа:димек да сменям веригата няма оправия
За това дали трябва да се сменят зъбните колелета.. аз бих ги погледнал за евентуални видими щети.. но най-вероятно (освен ако няма нещо очевидно) не бих ги пипал.
Не че моите действия са винаги верни и правилни.. но това е форум, изказвам мнение. Пък всеки сам си решава кое е правилно за него

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”