как да оправя пласмасите на голф 4???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Xpu100
Автомобил:
Двигател:

Re: как да оправя пласмасите на голф 4???

Мнениеот Xpu100 » Съб 17 дек 2011 20:04

1, Колеги, за тази средната конзола която е около радиото, поставката за чаши (тя е като рамка)... за да се свали трябва да се свалят и страничните части на таблото под волана и жабката, така ли е? Има ли възможност да изолирам добре и да я пръскам на място?

2, Мястото, където е скоростния лост, той седи пак на една такава черна, гумирана, пластмаса, а отстрани вече е нормална. Тя отделя ли се от нормалната след като я извадим заедно с нея? Говоря за тази, която стига до предния пепелник (разстоянието между скоростния лост и пепелника и отстрани на лоста?

3, Доколкото виждам от снимки поне поставката за чашки може да се извади като се разкачат две зъбчета, без да трябва да се сваля средната конзола?
За да са по-ясни въпросите ми:
говоря за пластмасите с кръгчетата:
Изображение

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 17 дек 2011 20:22

1.Точно така.Таблото се разглобява за половин час,но поне става красиво.
2.Там вече мисля,че не се разглобява.
3.Точно.Като отвориш капачето отстрани има 2 щифтчета,които като ги бутнеш навътре към поставка и я освобождават.

Xpu100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xpu100 » Сря 21 дек 2011 20:43

Колеги, ще сваля покритието с кореселин после шкурка 240 водно и после 600 водно.
Като спрей взех черен мат на него пише за интериорна и екстериорна употреба и е подходящ за редица материали...
Спрея е марка ДУПЛИ КОЛОР и не знам дали е подходящ за тази манипулация? Ще бъде ли устойчив? И какъв е най-добрият спрей подходящ за процедурата по боядисването на елементите от интериора? Четох и за така наречените спреиове - пластификатори. Нужно ли е да използвам такъв преди пръскането с другия?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 21 дек 2011 23:23

Не пречи да пръснеш пластификатор преди спрея с боята, но не е задължително. Пластификаторът спомага за това боята да залепне по-добре за пластмасата. Ако си вземеш спрей за брони, няма нужда от пластификатор. Щом си взел на дупли колор черен мат, не пречи да пръснеш един пластификатор - да си знаеш, че си свършил работата както трябва :да:

Потребителски аватар
nesho_1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesho_1983 » Съб 14 яну 2012 23:21

колеги нищо не разглабяйте на всякьде кьдето има това покритие може да го свалите с малко по упорито тьркане с мокри кьрпички и отдолу си излиза хубава пласмаса, след това минавате с лустро и всичко е като ново, без боя и корселин от него побелява пласмасата, пробвано е на моята кола и стана като нова :beer

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Вто 07 фев 2012 3:46

nesho_1983 написа:колеги нищо не разглабяйте на всякьде кьдето има това покритие може да го свалите с малко по упорито тьркане с мокри кьрпички и отдолу си излиза хубава пласмаса, след това минавате с лустро и всичко е като ново, без боя и корселин от него побелява пласмасата, пробвано е на моята кола и стана като нова :beer

Колега ТИ КОЛКО ПАРИ за носни кърпички даде scare ?!?!
Аз един ден се мъчих да я свалям тая силиконова гняс , отделно сума време шкурих и пак не съм доволен а се старах много.
Явно не си го свалял цялото покритие навсякъде , иначе просто не си го представям , не че имат толкова много извивки , ама все пак си има ши*ани места и то не малко ...

Потребителски аватар
6466
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6466 » Вто 07 фев 2012 15:51

Колеги наистина послушайте колегата които каза за търкането с мокри кърпи или с нещо вълнено и плюнка няма да сбъркате става като нова ако не ви е захабена самата пластмаса под това гадно покрите няма снимал от боядисване захабявате пласмасата и този спреи ще падне бързо.

gospodinov.1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodinov.1987 » Вто 07 фев 2012 16:43

Аз моите ги ушкурих с машинка,PVC грунд,филер и водна щкурка,после ги пръснах с мад спреи 2-3 ръце :DДръжките,пепелника,кората на кормилото и др.става дума за голф 4,но аз работя това и за съжаление нумам снимки да покажа :)

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Нед 12 фев 2012 18:20

Колеги моите ги търкам вече 2-ри ден и няма сваляне.С какво ли не търках,то не бе с гореща вода,спирт за горене,етилов спирт,мокри кърпички и няма сваляне,пада но много малко.Неискам да изглаждам самата пластмаса защото отдолната страна е леко грапава и искам да си остане такава.
Кажете с какво да търкам за да падне тази гнусотия и да станат като нови.
Бензинът по силен ли е от етиловия спирт?
Ще се радвам да споделите как да си ги поправя.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 12 фев 2012 22:00

ZvEr4O_MaN написа:Колеги моите ги търкам вече 2-ри ден и няма сваляне.С какво ли не търках,то не бе с гореща вода,спирт за горене,етилов спирт,мокри кърпички и няма сваляне,пада но много малко.Неискам да изглаждам самата пластмаса защото отдолната страна е леко грапава и искам да си остане такава.

Предполагам, че говориш не за централната конзола (около радиото, климатика и т.н.), а за тази грапавата пластмаса, като например жабката или пластмасите в краката на шофьора. Там покритието е по-упорито отколкото при гладките пластмаси и се сваля по-трудно. Най-лесно става с бензин или газ за горене. Аз препоръчвам второто. Напоявш една гъбка (за миене на чинии) с газта, задържаш за 2 секунди в/у пластмасата и покритието пада само. Така става много лесно.
Имаше писано по-напред в темата някъде... аз такак го направих.

Само не прилагай бензин/газ/коресилин/AMB по гладките пластмаси, примерно около радиото. Разяждат се. Аз така щях за малко да си прецакам капачето на диагностичната букса.

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Нед 12 фев 2012 23:01

icefire написа:
ZvEr4O_MaN написа:Колеги моите ги търкам вече 2-ри ден и няма сваляне.С какво ли не търках,то не бе с гореща вода,спирт за горене,етилов спирт,мокри кърпички и няма сваляне,пада но много малко.Неискам да изглаждам самата пластмаса защото отдолната страна е леко грапава и искам да си остане такава.

Предполагам, че говориш не за централната конзола (около радиото, климатика и т.н.), а за тази грапавата пластмаса, като например жабката или пластмасите в краката на шофьора. Там покритието е по-упорито отколкото при гладките пластмаси и се сваля по-трудно. Най-лесно става с бензин или газ за горене. Аз препоръчвам второто. Напоявш една гъбка (за миене на чинии) с газта, задържаш за 2 секунди в/у пластмасата и покритието пада само. Така става много лесно.
Имаше писано по-напред в темата някъде... аз такак го направих.

Само не прилагай бензин/газ/коресилин/AMB по гладките пластмаси, примерно около радиото. Разяждат се. Аз така щях за малко да си прецакам капачето на диагностичната букса.

Тези детайли съм ги оставил за последен план,зашщто трябва да станът черни :)
В момента се мъча с дръжките на вратите,че започнаха да се лющят.Интересното е,че са пръскани май с нещо наподобяващо на пластмаса и свалянето му става доста трудоемко.
Пробвах вече с газ за горене но уви доста е упорито.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 13 фев 2012 18:00

По дръжките на вратите аз процедирах по следния начин: Разкиснах гуменото покритие с газ за горене, почаках малко, след това взех една стъргалка за лед (пластмасова) и без много да натискам почнах да стържа покритието. Отне ми около час - час и половина за 4-те дръжки... :roll:

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Пон 13 фев 2012 18:58

Ще пробвам и така.Днес взех стара спирачна течност да ги накисна в тях и би трябвало да падна,че са ги пръскали с нещо дето и аз незнам какво е и имам два пласта покритие върху дръжките.

bobi878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi878 » Пон 20 фев 2012 17:22

Колеги бихте ли ме посъветвали как се свалят пластмасите около копчетата за ел стъклата на шофъорската и пасажерската седалка на пасат б6?
Ето и състоянието на моите пластмаси:
Прикачени файлове
IMAG0329.jpg

bobi878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi878 » Пон 20 фев 2012 17:25

Ето още една снимка:
Прикачени файлове
IMAG0328.jpg
IMAG0328.jpg

Върни се в “Направи си сам!”