"За" и "Против" големите джанти?

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
G60

Re: "За" и "Против" големите джанти?

Мнениеот G60 » Пон 13 фев 2012 20:49

hose написа:Аз съм твърдо против гоуемите жанти+ниски гуми.Това е ебати и селската история,не е истина...Нема нищо по убаво от 155/70/13....Уимозина.....

mhihi И аз съм твърдо против,особено пък да се кара с гуми на по 30-35 death :horror: :не: абсолютно неприемливо :Mr Green Fun
А сега малко по сериозно,ето няколко нагледни примера за несъобразени с колата джанти :!:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Пон 13 фев 2012 20:54

Колко интересно се получава.......всякакви отговори и мнения.Ако позволите да дам един пример:Спирате на един паркинг/примерно Кауфланд....да ме извините за рекламата/излизате от колата си,и до вас паркира кола с голям цолаж джанти?! Та сега да се върнем малко......е какво правите,искате да ми кажете,че не Ви харесва или не се заглеждате.Няма такива хора,сигурен съм.

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пон 13 фев 2012 20:56

joro_dexter написа:
rabotnika написа:аз съм твърдо ЗА за големите джанти
няма нищо по хубаво от ниска кола с големи колела
минусите единственно са българските пътища
а тука чета някой колега говореше за гуми
абе колега ти с какви ГАЛОШИ караш бре не ми казвай че си купуваш нови всеки сезон просто няма такъв филм сигурен съм просто че говориш така защото не можеш да си позволиш големи джанти а не защото не те кефи колата ти с големи и красиви джанти
аман от професори :dummy: :dummy: :dummy:

:applause: 1.Браво колега, виждам , че "кипиш" от култура... :screwy
2. Изказах си мнението , без да засягам , който и да било.
3. Вече прискочих етапа от живота ми (18г-22г) , когато имах големи джанти и силна музика в колата! mhihi (това беше преди 10г)
4. Колкото и невероятно да ти звучи , ДА аз винаги карам с НОВИ ГУМИ. Защото една нормална гума 175/70/14 е не повече от 100лв.
5. Според изказването ти съдя , че ти си точно от този тип хора, които карат с ГАЛОШИТЕ щом така
остро реагираш!!! (но с възрастта и умът ти ще уври). :bishop Всеки е минал по този път . :012:
И като за последно , неискам да се заяждам , защото несъм конфликтна личност , но мисля , че пребързваш с изводите си за НЕПОЗНАТИ хора !!! :drinking:
П.п. ИЗВИНЯВАМ се , ако съм те нагрубил с изказването си ! Успех и дай боже да караш 21цола джанта с нова гума !!! успех... :beer
Позна да карам с гуми втора употреба по простата причина че като мина по родния лунен пейзаж и спукам гума не ми е много приятно да се изръся 500лв. за нова която след месец/в най добрия случай/ще хвърля пак по същата причина определено ще карам с нови гуми когато оправят пътищата което силно ме съмнява че ще стане скоро
Нови гуми слагам само на жена ми /не че не кара с 18ки/и на джипа

V@lDo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V@lDo » Пон 13 фев 2012 21:23

Apokaliptiko написа:Колко интересно се получава.......всякакви отговори и мнения.Ако позволите да дам един пример:Спирате на един паркинг/примерно Кауфланд....да ме извините за рекламата/излизате от колата си,и до вас паркира кола с голям цолаж джанти?! Та сега да се върнем малко......е какво правите,искате да ми кажете,че не Ви харесва или не се заглеждате.Няма такива хора,сигурен съм.

Някои хора ще кажат просто, че тези джанти не са за тази кола. А твоето мнение по-въпроса е???

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пон 13 фев 2012 21:30

Определено ЗА големите джанти няма нищо по-красиво от ниска кола с големи джанти и пак да е съобразено с модела и малрката за да е красиво а не смешно.
колкото по-голяма джанта и по-ниска гума толкова по красиво heavy metal zork :bowdown :bowdown

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 13 фев 2012 21:31

това кото те кара да се загледаш е самата джанта и нейната шарка.Чак после се заглеждаш ходи ли и на колата или не.Истината е по средата-да на големите и съобразените,не на издевателствата върху ходова част и ламарини.
А за другото-аз карам летни втора употреба и зимни задължително нови.Всеки си преценява и си знае бюджета.Ако ми се карат 19-ки с нови гуми няма да карам 20 годишна кола.

Потребителски аватар
alpine_j
Автомобил: Golf Country
Двигател:

Мнениеот alpine_j » Пон 13 фев 2012 21:39

Въпроса тук е доста спорен..."Големите" джанти вървят с корекция по окачването , понякога и по ламарините. Но според мен визията оправдава усилията :arrow:

Изображение

:lol: :lol:

Изображение

Не всеки според мен е готов да "жертва" колата си само за да изглежда по подобен начин.А и не трябва все пак да се прекалява :lol: :

Изображение

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 13 фев 2012 21:40

Долното е любимата ми илюстрация за джанти и още нещо ...

Изображение

Всеки има различни вкусове.

П.П. Не искам да си представям как изглежда горната снимка ако трябва да се гледа от жена, търсеща определен размер джанти... mhihi

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Пон 13 фев 2012 21:44

Wladimir написа:
Apokaliptiko написа:Колко интересно се получава.......всякакви отговори и мнения.Ако позволите да дам един пример:Спирате на един паркинг/примерно Кауфланд....да ме извините за рекламата/излизате от колата си,и до вас паркира кола с голям цолаж джанти?! Та сега да се върнем малко......е какво правите,искате да ми кажете,че не Ви харесва или не се заглеждате.Няма такива хора,сигурен съм.

Някои хора ще кажат просто, че тези джанти не са за тази кола. А твоето мнение по-въпроса е???

Ами моето мнение е следното:Карал съм 15,16,17,18,19 цола.Мен са ме упреквали много за големината на джантите ми,и даже понякога продължават да ме упрекват.Но упрекът знам,че е предизвикан от много неща които не са свързани по никакъв начин с тях.

1.Започват се коментари от сорта:Ама ще ти се разбие това......онова.Ама рейката.......Ама дупките....Ама тротоарите.....Ама все очите ти трябва да са на 10 отворени.

2.Сега,и за напред ще продължавам на карам на 18 цола.Да!Признавам ще се пазя.Да!Винаги ще имам едно на ум.Но засега проблем с 18 цола не съм имал /надявам се и за напред да е така/.Истината е следната за мен:Като не пазиш нямаш да имаш.Като искаш да имаш ще пазиш.Подчертавам колата я карам всеки ден.Носачи съм сменял веднъж целия комплект 2008 година колата е карана със 17 цола 225/45/17 и 2010г. два горни десни носача.Това е.

3.19 цола карах лятото на 2011 година гума 235/35/19 тук си ме дострашаваше единствено когато сме 4 човека,колата с багаж и височината на гумата.И признавам с 19 цола на място неможех да завъртя волана,трябваше да подавам газ.Но пак като гледаш и пазиш пак можеш да се опазиш.

4.И другото интересно е,че колкото и да мърморят околните,всички казват:"Ей страшна джанта"

Това са моите мнения.Не крия,че съм се интересувал от тук присъстващите колеги за каране на даден цолаж джанти /визирам driver,Wladimir,rabotnika и др./

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 13 фев 2012 22:26

Аз съм за съразмерните джанти на дадена кола.Джантата трябва да седи все едно е правена за колата на която са сложени :idea: Драйвъра да каже как един цолаж на различен модел джанти изглеждат все едно имат 2 цола разлика.Големината на джантите е много широко понятие като цяло :wink:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 13 фев 2012 22:33

golfmk1 написа:Аз съм за съразмерните джанти на дадена кола.Джантата трябва да седи все едно е правена за колата на която са сложени :idea: Драйвъра да каже как един цолаж на различен модел джанти изглеждат все едно имат 2 цола разлика.Големината на джантите е много широко понятие като цяло :wink:

Абсолютно подкрепям :да:

17 цола, но с "къси" лъчи и създава илюзия за 1 цол по-малка
Изображение

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 13 фев 2012 22:36

Apokaliptiko написа:...Истината е следната за мен:Като не пазиш нямаш да имаш.Като искаш да имаш ще пазиш.Подчертавам колата я карам всеки ден.......

........И другото интересно е,че колкото и да мърморят околните,всички казват:"Ей страшна джанта"........

Точно това щях да пиша и аз!

На мен маниера ми на каране се е променил, пазя много и внимавам.

Голямата джанта прави впечатление и то много. Като карам се е случвало минувачите да се заглеждат, като спра на някой светофар надничат от колите си и гледат.... Лятото спирам на един паркинг и едно лапенце с баща си вървят и малкия го дърпа и вика "Гледай тате какви джанти!" :Mr Green Fun

Единствено бих заменил 18-ската или 19-ската с някоя 17-ска но "дебела" примерно 10j отзад и 8,5 - 9 отпред и задължително колата много ниска.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 13 фев 2012 22:43

golfmk1 написа:Аз съм за съразмерните джанти на дадена кола.Джантата трябва да седи все едно е правена за колата на която са сложени :idea: Драйвъра да каже как един цолаж на различен модел джанти изглеждат все едно имат 2 цола разлика.Големината на джантите е много широко понятие като цяло :wink:

Да така е. Много зависи от джантата. "Тавите" А8 стоят огромни, както и такива които лъчите им завършват до ръба на джантата и са отворени. Абе примери има много... ама е така , зависи от джантата много.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 13 фев 2012 22:49

ЗА големите джанти, направо ми пълнят душата като ги видя :да: . Който си е фен си е фен, без значение от възрастта, без значение от пътищата, без значение дори и от финасовите възможности.

Който има мерак търси начини, който няма такъв - търси оправдание.

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Пон 13 фев 2012 23:02

Еми още едно "За" и от мен.Хувавата голяма джанта на хубава голяма кола ми пълнят душата.Все пак размера на колата предразполага към по-голям цолаж джанта.Харасват ми седани и лимозини с големи джанти,в същото време е много грозно малка кола с големи.Еми то си е хем така хем така.Всеки сам си решава за визията на колата и стилът на каране.Много се разписах май :) Поздрави на всички love.vw

Върни се в “Оптичен тунинг”