Лампичка - РЕШЕНО!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
rumburak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Лампичка - РЕШЕНО!!!

Мнениеот rumburak » Съб 30 сеп 2006 12:59

....преди време при разглобяване на таблото с километража ми изгоря едната от лампичките, които го осветяват.Мислех да ходя по магазини(ауто+ и т.н.) но се оказа,че в една железария в центъра на София(на ул. 6-ти септември) намерих за 40 стотинки лампичка.Само че там ми продадоха само лампичката(а тя си има и цокълче, с което се монтира на таблото).Използвах цокълчето от старата ми лампичка(2 миниатюрни спойки и готово) обаче имам пробле и той е следният : новата лампичка има една част която за да пасне хубаво в цокъла трябва да се разтопи.
http://oggy.bol.bg/rujdata/12v1,2Wlamp.jpg
в този линк има снимка на лампичка подобна на моята,......пробвах със запалка, с поялник, но така и не можах да разтопя там, за да вкарам лампичката правилно в цокъла(като се нагрее много и спойките към пластинките на цокъла се прецакват от високата температура,както се сещате)...
Много моля помагайте :roll: :cry: :oops: :lol:

Последна промяна от rumburak на Съб 30 сеп 2006 14:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 30 сеп 2006 13:03

съвет от мен, не се занимавай с глупости ами отиди и си купи лама с цокъл и си я смени. :lol:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 30 сеп 2006 13:04

Машинка за гравиране + накрайник борче прави чудеса в подобни случаи.
На бюрото ми е , но няма как да ти помогна от далече си :gruebel

Ама верно защо ти е да се занимаваш, няма ли оригинална лампа никъде или е много скъпа :?:

Потребителски аватар
rumburak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

>:\

Мнениеот rumburak » Съб 30 сеп 2006 13:16

handycam написа:съвет от мен, не се занимавай с глупости ами отиди и си купи лама с цокъл и си я смени. :lol:

защото цокълчето(от старата) си е като ново и защото си купих лампичка....
L&R написа:Машинка за гравиране + накрайник борче прави чудеса в подобни случаи.
На бюрото ми е , но няма как да ти помогна от далече си :gruebel

Ама верно защо ти е да се занимаваш, няма ли оригинална лампа никъде или е много скъпа :?:

значи ми трябва "Машинка за гравиране + накрайник борче" - ако някой от софия има такава джаджа, да казва, пък ще черпя!!! :lol:

Потребителски аватар
rumburak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

:)

Мнениеот rumburak » Съб 30 сеп 2006 14:03

Решено!!!На въпросната ми лампичка въпросният аванс който фабрично е оставен си го взех по хамалския начин - т.е. стисках лека полека :iak-ta-iak с менгемето - по този начин се отчупват малки парченца от него докато не стигнах до дължината която ми трябваше :yahoo: .Сигурно с въпросната машинка щеше да стане професионално :roll:, но ето че с подръчни средства също става :heeeavy metal .Така че вече имам :banana НОУХАУ ЗА СМЯНА НА ЛАМПИЧКА ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ НА ТАБЛО НА ПОЛО :bananarock :lool :yeaha: :ihaaaaa

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 30 сеп 2006 18:06

ами бравос :D

:lock:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”