какво ще рече при тея температури?
още повече химикалите които се посипват по пътищата полепят по колата
мия я редовно като зимата за разлика от лятото измивам задължително подкалниците и пода до където стигне машината
Автомивка зиме
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: Автомивка зиме
То зимата се мие колата заради солта, лятото прахът не е чак толкова проблемен.
Мислите да мрете с тия купчини желязо или...? 
Иначе по въпроса...от време на време я пръскам колкото да падне химията. За хубава мивка с гъба и подсушаване не помня кога за последно правих, няма смисъл в тая мизерия чак от такива неща.,

Иначе по въпроса...от време на време я пръскам колкото да падне химията. За хубава мивка с гъба и подсушаване не помня кога за последно правих, няма смисъл в тая мизерия чак от такива неща.,
- hitman0013
- Двигател:
Ми ако сменяш колата, кой ще ти я купи с дупки на праговете или калниците.Или направо да я даваш на отпадъци.Брей по-далеч и по-щедри от западноевропейци сме станали!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:Ми ако сменяш колата, кой ще ти я купи с дупки на праговете или калниците.Или направо да я даваш на отпадъци.Брей по-далеч и по-щедри от западноевропейци сме станали!
Да бе,то в България с един месец сняг и хоп...стават дупки по калниците за 2-3 години

- hitman0013
- Двигател:
Ми като гледам и на -15 градуса в сняг, за автомивките, особено онези на бензиностанциите има опашка от коли, да се чуди човек. Аз мия моята само на положителни температури, солта не е много активна под нулата.
Ама кво да пиша повече в тая тъпа тема.
Ама кво да пиша повече в тая тъпа тема.
- Superleggera
- Автомобил: Seat Ibiza Fr
- Двигател: BLT 2006
Колкото и да не ми харесва да , гледам мръсна при минусови температури не си и помислям да я измия, да не кажа и под 5-6 градуса 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Пръскам я за левче отдоло и гледам да я поизмия на бързо ,че иначе ме е гнус да я пипна .5 тата врата става леш и след всяко отваряне трябва да си мия ръцете.Направо става като мърляво мече.Но това при температури поне около нулата.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
без значение от температурите - колата я мия задължително. Без четка повечето, само с вода под налягане. Основно заради подкалниците и мръсните стъкла. После 2 часа в подземния паркинг на някой мол и няма проблеми. Не знам как може цяла зима да не си измиеш колата 

не съм мил от 2 месеца сега чак се сещам, когато пуснаха тема , че е време за миене. аз пари за автомивки не давам. можеби чак на пролет и със смяна на маслото. 

-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Аз пътувах извън градско и толкова лед имаше че без спирачки спираше, на мивката 15 мин. ги махаха ледовете, не замръзна, ама е черна и я хвана слънцето може би, това петък във Видин, събота я мих в София и не беше слънчево, но пак не замръзна.
На моловете стават за размразяване ама доста трябва да поседи, че е около 0 гр. температурата в Сердика, в Мол София е малко по-топло на -2 и -3.
Аз само с топла водичка да разкарам солта и леда.
На моловете стават за размразяване ама доста трябва да поседи, че е около 0 гр. температурата в Сердика, в Мол София е малко по-топло на -2 и -3.
Аз само с топла водичка да разкарам солта и леда.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
За 1 месец съм измил колата 1 път и то беше преди 2 седмици като беше събота и неделя топло. В тоя студ не мия нищо и като я оставя и сутринта да не може да тръгне !
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Зимата избягвам да я мия.Когато я мия то е само под калниците и не по-високо от лайсните на вратите.Намокря ли бравите после един месец няма влизане в колата освен през задните врати.
Вчера я пръснах на ОМВ, поизпада малко мръсотията и придоби по-нормален вид. Оставих я на слънце на -3 градуса и за 15-20мин беше почти изсъхнала. Избърсах и водата между вратите, за да няма изненада сутринта.
Забелязал съм, че никога не са ми замръзвали вратите на Пасата, докато при старото Толедо дори без да я мия се чудех после как да вляза.
Забелязал съм, че никога не са ми замръзвали вратите на Пасата, докато при старото Толедо дори без да я мия се чудех после как да вляза.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
K написа:Вчера я пръснах на ОМВ, поизпада малко мръсотията и придоби по-нормален вид. Оставих я на слънце на -3 градуса и за 15-20мин беше почти изсъхнала. Избърсах и водата между вратите, за да няма изненада сутринта.
Аз го казах и по-нагоре ама хората не вярват.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”