Здравейте колеги искам да споделя проблема си и с вас.Значи преди една седмица си купих Пасат Б5 1.8Т 98г и вчера установих че не ми работи АБС-а,въртре на таблото изобщо не свети лампата дори и на контакт като дам пак не свети.Отворих капака и проверих буксата на компютъра на АБС-а включена си беше и аз я извадих и видях че са сложили некви кабелчета явно да лъжат компютара и да не свети лампата.След като махнах тва мостче светна АБС-а и взе да мига лампата на ръчната и да пипка!Закачихме колата на компютът обаче неможе да разчете АБС-а изобщо за да видим от къде е проблема дали в компютъра или в някой датчик.
Моля за вашите мнения и съвети. Ползвах търсачката и има подобни проблеми но като моя не излиза.
Извинявам се ако съм пуснал съществуваща тема!
Благодаря ви предварително
Проблем с АБС на Пасат Б5 1.8Т 98г
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с АБС на Пасат Б5 1.8Т 98г
Нормално в да не може да се влезе в блока на АБС-а, просто защото е изгорял
При мен ми се случи два пъти в рамките на 2 години! Три варианта на решение:
1. Нов блок! - цена много голяма, по спомени 2500-3000 лева!
2. Блок втора ръка от морга - задължително трябва да съвпадат номерата, който са върху него на 100%! Ако дори едно разминаване има няма да тръгна! Цена на блока втора ръка е между 300 и 500 лева, в зависимост от къде го вземеш! (първия път минах с този вариант)!
3. Преглеждаш тук във форума и откриваш координати на колегата Vladii! Срещу доста по-скромна сума, отваря блока, запоява двете прекъснати, проблемни жички, които служат за маса, пуска и допълнителна маса и нещата заспиват
Сам можеш да избереш решението, но вече мисля, че зная какво ще предпочетеш

1. Нов блок! - цена много голяма, по спомени 2500-3000 лева!
2. Блок втора ръка от морга - задължително трябва да съвпадат номерата, който са върху него на 100%! Ако дори едно разминаване има няма да тръгна! Цена на блока втора ръка е между 300 и 500 лева, в зависимост от къде го вземеш! (първия път минах с този вариант)!
3. Преглеждаш тук във форума и откриваш координати на колегата Vladii! Срещу доста по-скромна сума, отваря блока, запоява двете прекъснати, проблемни жички, които служат за маса, пуска и допълнителна маса и нещата заспиват

Сам можеш да избереш решението, но вече мисля, че зная какво ще предпочетеш