Въпрос за нафта - или съм идиот?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
AphexTwin
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за нафта - или съм идиот?

Мнениеот AphexTwin » Пон 13 фев 2012 21:25

Здравейте,или съм идиот или ми се струва следното:

пасата ми е 95 година 1Z мотор 90 кобили.1.9 тди

когато си му налея най обикновена нафта независимо от коя бензиностанция
(ОМВ,ЕКО,ШЕЛ,РОМПЕТРОЛ),та с обикновената нафта и ЕДИНСТВЕНО антигел добавка,
на минусови температури пали от четвърт и всичко е нормално.

Обаче.... 2 пъти вече зареждам от скъпата нафта на ОМВ и ШЕЛ(разбирайте на зареждане - пълен резервоар)
пак антигел добавка...и маа му стара ...първо не пали като хората сутрин на минус, и второ тресе няколко секунди
докато стабилизира оборотите...

Е затова ви питам дали съм идиот или моя пасат си харесва повече обикновената нафта?

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за нафта - или съм идиот?

Мнениеот I4o_naskov » Пон 13 фев 2012 21:48

Според мен не си идиот,а нафтата си е калпава :beer и аз зареждам на различни бензиностанции разлика не съм осетил да ти кажа чесно :да:

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 13 фев 2012 21:53

това доказва че скъпата е само скъпа и нищо повече

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 13 фев 2012 21:54

в момента съм с лукойл екто иначе сипвам от обикновения и не съм имал никакви ядове

Потребителски аватар
bobo_simeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_simeonov » Пон 13 фев 2012 21:57

Колега и аз зареждам от лукоил и няма ядове.Колега явно колата ти не и харесва скъпата нафта.

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Пон 13 фев 2012 22:01

Колега аз карам джип ленд роувър 2011-та произведен каран само с V-power, 1-во когато беше -20 палеше както ти казваш НЕ от първия път и като запали претриса известно време, 2-ро когато му сложих и добавка за 1 ден нафтата замръзна 4 пъти, когато беше без добавка не е замръзвал( паленето същото със и без добавка), а кажи ми ние ли сме идиоти или нафтата е .......... по добре да не казвам !!! :roll:

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 13 фев 2012 23:00

Въобще не си идиот даже!!!За пореден път се доказва,че в милата ни татковина ни "таквозват" отвсякъде и ни пробутват същото (че и май по-калпаво ще излезе..) гориво на по-дебела цена без никакъв свян!!Не съм зареждал от по-скъпата нафта,за да направя база за сравнение,но като чета вашите постове-няма и да заредя!! Карам с по-евтиния Лукойл...засега няма проблем -дори и онзи ден като беше кучешки студ.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Вто 14 фев 2012 1:11

Ся не си идиот ами просто го правиш от не знание, както и другите като ги чета!
Скъпата нафта е ЕВРО 5 и сиреч казано без почти никаква сяра и с бая био дизел! Докато нормалната все още в БГ си е поизостанала, сиреч на твоя 1Z ако имаше някоя още по стара като ЕВРО стандарт щеше да пали още по-добре, тей че това като наливате от скъпата и си мислите че му галите душата Вие правите точно обратното :dummy: това е много накратко казано...
Същата работа да налееш на Голф 2 1,6карб 100 октана еми хич не му е добре, най-добре ще му е Оловен бензин 89, 91... но няма как... макар да има такива добавки - http://eshop.senax.bg/product/52/dobavk ... olovo.html

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 14 фев 2012 11:05

Jivko7777 написа:Ся не си идиот ами просто го правиш от не знание, както и другите като ги чета!
Скъпата нафта е ЕВРО 5 и сиреч казано без почти никаква сяра и с бая био дизел! Докато нормалната все още в БГ си е поизостанала, сиреч на твоя 1Z ако имаше някоя още по стара като ЕВРО стандарт щеше да пали още по-добре, тей че това като наливате от скъпата и си мислите че му галите душата Вие правите точно обратното :dummy: това е много накратко казано...
Същата работа да налееш на Голф 2 1,6карб 100 октана еми хич не му е добре, най-добре ще му е Оловен бензин 89, 91... но няма как... макар да има такива добавки - http://eshop.senax.bg/product/52/dobavk ... olovo.html

Интересно...миналата година ходих няколко пъти в Германия,верно беше си и топло -проблеми с тяхната нафт-нула както и винаги си е било!!Нямам представа при студ от -20 градуса как ще е ,чета от време на време техни форуми-не срещам фрази от типа "не пали ,трака прекъсва..." като причина да посочват горивата!! Пак нещо недоизкусурено и побългарено има при нас,ама ...айде от мен да мине,че инак няма да спра да пиша.И друго-защо при нас махнаха бензин 91 ,в Германия-има (така наречения Normalbenzin )или щото нашия автопарк е от GTI нагоре и няма каляски които да могат с 91 да вървят-пак далаверка и игра с цената!!

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 14 фев 2012 11:15

Тоя 95 дето е по бензиностанциите може и 91 да е :D Като бях с Голф2 1.6Д повече му харесваше да върви с нафта със най-много сяра, отколкото с някакаква премиум марка гориво.Един познат преди време се върна от Австрия със колата си-Сеат Толедо 2Е и каза че там е сипал 91 октана и беше доста доволен.Разпрявя че по-добре върви, отлкото с нашия 95.Друг познат със Сеат Аламбра АФН пак ходи до Австрия, като на отиване е бил само той и жена му.Заредил е от българската нафта и като е решил да се връща е заредил австрийско гориво.На връщане е бил с 5 човека и освен това с ремарке.Колата му е дала същия разход както когато е празна, че даже и вървяла добре.

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Вто 14 фев 2012 18:56

ха,ха... на жената кордобката 1Y - 1,9D тази сутрин не е запалила от 4/5 опита...а когато беше -20 гр. целз. стартира от четвърт:нафта от петрол+лики моли гел против замр. на нафтата...та я питам откъде зареди последно ма? ...ами от SHELL до горе :Mr Green Fun ...нафтата във филтъра беше като свинска пача death

AphexTwin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AphexTwin » Вто 14 фев 2012 19:16

Ся не си идиот ами просто го правиш от не знание, както и другите като ги чета!
Скъпата нафта е ЕВРО 5 и сиреч казано без почти никаква сяра и с бая био дизел! Докато нормалната все още в БГ си е поизостанала, сиреч на твоя 1Z ако имаше някоя още по стара като ЕВРО стандарт щеше да пали още по-добре, тей че това като наливате от скъпата и си мислите че му галите душата Вие правите точно обратното това е много накратко казано...

Ок.Обаче...има едно обаче.Имам и друга кола(жена ми я кара повече)Та...Колата е Рено сценик 1.9 DCI Комън Рейл 2003 година.
Ей така за проба следващия път ще го нафукам със скъпата нафта и ако пак даде подобен резултат,то къде отиваме?
Ще излезе ли че и реното ще се мръщи на ЕВРО 5 сертифицирана нафта?
Обещавам ви,ще тествам и ще пиша.
Щото ако пак стане така да ми пали по-трудно и да претриса в началото със скъпа нафта,то това би означавало че скъпата ни нафта по БГ бензиностанциите е нищо повече от ПЪЛЕН SHIT.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventostz » Вто 14 фев 2012 19:41

Проблема идва от там, че като сложиш от по-скъпата нафта, тя има в нея друга добавка против замръзване, а ти слагаш също добавка антигел. На добавките пише да не се смесват с други добавки. Според мен от там идва целия проблем. По-добре си слагай обикновена нафта с добавка антигел и всичко си е окей :)

Потребителски аватар
mcorg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mcorg » Вто 14 фев 2012 20:46

Предлагам ти да си наливаш от евтината нафта + газ за горене + двутактово масълце в съответните пропорции.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 15 фев 2012 7:43

ventostz написа:Проблема идва от там, че като сложиш от по-скъпата нафта, тя има в нея друга добавка против замръзване, а ти слагаш също добавка антигел. На добавките пише да не се смесват с други добавки. Според мен от там идва целия проблем. По-добре си слагай обикновена нафта с добавка антигел и всичко си е окей :)

Замата във всяка нафта трябва да има добавка против замръзване на нафтата-това какво значи,че не трябва да слагаме добавки и да се милим да запали ли?

Върни се в “Дизелови агрегати”