Въпрос за разход на Поло 1.9
Въпрос за разход на Поло 1.9
Здравейте.Става въпрос за поло 1.9 чист дизел(65 коня).Интересува ме колко литра трябва да има в резервоара за да загасне лампата?И колко км изминавам при светкането й?Да дам прост пример заредих нафта на 2.67 за 10 лв,но не ми загасна лампата.Колко км ще мина?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Въпрос за разход на Поло 1.9
По принцип лампата мисля светваше на около 6-7л. А сега колко ще изминеш с тях си зависи главно от теб и самата кола.Но в тоз студ около 70-80км. градско.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Аз залагам на 80км градско! 

Странното беше,че когато заредих не загасна лампата и си викам кви 70-80 км като на лампа мога да карам макс 50..След 10-тия километър загасна после пак светна и се чудя на кое да вярвам вече
.И по мойте сметки около 70-80 км бавно каране

имах подобен проблем,със малко гориво в резорвара и студа става нещо на сондата маи замръзва сложи повече гориво и то на лукойл за зимата е най добре изпитана на -28 пали малко трудно но няма оплакване.по горе колегата е отговорил за градско вярно е,всяко деление маи е по 7 литра. извън града и повече 4.6 на 100 ако не е гониш 80-90км.лятото на висок страничен наклон със малко горово пак ми бе станало така заседна нещо идея си няма какво,светеше непрекъснато резервата а си показваще стрелката. повече гориво и се нормализира това мога да споделя какво се е случвало при мен.можеш да опиташ 200мл. газ и 10-литра гориво и успех.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Всяко деление е по 10 литра! Резервоара на колата побира 42 литра с обезвъздушаването!В момента тази кола под 7 литраградско не сваля-проверено е!Лампата се влияе и от наклон-така че метода пълно -пълно е най-верен за засичане!
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
Ами аз защо нямам лампа... 97г. е Полото 

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Свали таблото и си сложи крушка!Или заработва или не,на късмет е малко (нали ше има инсталация)! 

Dizel_fen написа:Всяко деление е по 10 литра! Резервоара на колата побира 42 литра с обезвъздушаването!В момента тази кола под 7 литраградско не сваля-проверено е!Лампата се влияе и от наклон-така че метода пълно -пълно е най-верен за засичане!
Това ще рече,че с 10 кинта ще мина 30 км?
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Ако колата ти гори 12л/100
По мой прости сметки...

По мой прости сметки...
и аз нямам такава лампа ориентирам се по таблото то си показва но със резерва минавам 100 км
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
deversant написа:Свали таблото и си сложи крушка!Или заработва или не,на късмет е малко (нали ше има инсталация)!
Мба, то май фабрично си няма лампа.... няма да си разглабям таблото заради някаква глупост, аз съм си му хванал цаката - като влезне в червеното деление гледам да заредя

Значи да разбирам така светне ли резервата мога да мина 100 км?Грубо зимата ако гори 6/100 трябва със 10 кинта да мина 60км?
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
да така е,мине ли стрелката и е в червеният сектор - имаш 7 литра! 

- MyPa_TpuO
- Автомобил:
- Двигател:
Уууууууууууууууууууууууух, тепърва привиквам на разхода на новото поло (баш като това в заглавието на темата, ма 99ти набор) и съм супер доволна
Аз като съм свикнала на бензинката с 10/100 да зареждам на всеки 400км. - в момента съм минала г/д толкова, а имам малко под 1/2 резервоар. Направо не е за вярване. 

Върни се в “Дизелови агрегати”