Ремонт вкъщи -немога да реша как да го направя

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Ремонт вкъщи -немога да реша как да го направя

Мнениеот fox_vt » Вто 14 фев 2012 15:58

Колега златина фибран се слага отвътре стиропор отвън така е правилно ти може и обратното да ги сложиш.И как аджеба ти хрумна да лепиш фибран със ц200 :screwy :screwy това е тапетно лепило колега което иска повърноста да е хигроскопична,да попива по просто казано.Фибрана не попива той има затворена структура и не попива влага.

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Вто 14 фев 2012 15:59

ти верно си пълен дебил честно
температурата му ше е в зависимост от метража на тръбите ако ги полага през 15 см тръба от тръба и на квадратура около 16 квадрата при температура около 35-40 градуса на него трябва да му е около 20-22градуса на краката ако знаеш колко градуса са това на краката мисля че при тая температура е предостатъчна ама кво се занимавам с теб ти верно си ..........
Zlatina написа: Формулата ти бива,само дето не каза колко градуса ще му е в стаята на колегата,ако въпросните тръби греят с 40 градуса и са под съответните изолации...Сега да работим с факти,остави моите приказки дето бяха на изуст...кажи на колегата,топло ли ще е в тази стая?

не няма да му е топло подовото се прай с цел да закопаш некви пари у пода и да ги загробиш там :screwy

Последна промяна от djofar на Вто 14 фев 2012 16:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 14 фев 2012 16:01

Zlatina написа:колега с червен ник,не те карам да ми четеш мненията.Отделно не ми харесва и тона ти.Можеш да ми окачествяваш мненията само след като изложиш факти.

К'ви факти ? mhihi
Личи си, че не си в час със строителството и най-вече с изолациите.
Лек пример, ама много лекичък...
Топла стая, стиропор отвътре, студена стена.
Топлите пари минават през стиропора и кондензират на студената стена :shock

Аз твоите мнения ще пропусна, но ще се зачете човек, който е на зор и нищо не разбира, ще се хване на глупостите ти и ще си докара беля на главата.

Никога не съм намерил отговор на въпроса как така човек може да се изложи пред толкова хора.
Все пак това е интернет форум и то доста посещаван, не е крайната маса в кварталната кръчма.
Аудиторията е голяма, излагацията също.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 14 фев 2012 16:15

golfer написа:Топлите пари минават през стиропора и кондензират на студената стена :shock

Това мога да го покажа как става нагледно mhihi Сестра ми и зет ми на къщата си сложиха вътрешна изолация от стиропор и да видиш какви реки текнаха зад него. Сега слагат и външна и стаите, които са изолирани и от 2-те страни спряха да въдят мухъл.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 14 фев 2012 16:22

абе верно сте големи дебили бе ха ха Ц 200 било тапетно лепило ха ха малее....
другия бисер-фибрана не попивал.А сега да видим що като си правя тапи от фибран за морето и се пълнят с вода като сюнгери???И натежават,да кажеш че се бъркам нещо,че и потъват...интересно
А да,червения ник,тоя стиропор дето го дъвчем се слага навсякъде за изолация,примерно в панелите тип сандвич.На стената той също се шпаклова и запечатва и т.н.Как точно топлия въздух минава през него/по твоите думи/ за мен е загадка.Но обратното-фибрана да задържи влага в себе си/ФАКТ/ е доста по неприемливо.Така че не ми давай измислени примери.Като другия с тапетното лепило. :screwy
Естествено,аз съм го напсал-най доброто е външна изолация и после вътрешна.Колегата автор също ще има голям конденз,но ще е скрит между стената и фибрана от вътре.Стената трябва да диша колкото и да ви е неприемливо това.На мене защо ми тече конденз от стъклопакета??Ми щото не диша колеги....

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 14 фев 2012 16:29

Zlatina написа:абе верно сте големи дебили бе ха ха ....

ъхъ аз съм дебил и се отказвам..
а ти си тъп та свириш :034:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 14 фев 2012 16:36

golfer написа:
Zlatina написа:абе верно сте големи дебили бе ха ха ....

ъхъ аз съм дебил и се отказвам..
а ти си тъп та свириш :034:

:039: :039: :039: :039: :039: :039: :039:

Еба тук стана интересно mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 14 фев 2012 16:39

Zlatina написа:абе верно сте големи дебили бе ха ха Ц 200 било тапетно лепило ха ха малее....
другия бисер-фибрана не попивал.А сега да видим що като си правя тапи от фибран за морето и се пълнят с вода като сюнгери???И натежават,да кажеш че се бъркам нещо,че и потъват...интересно
А да,червения ник,тоя стиропор дето го дъвчем се слага навсякъде за изолация,примерно в панелите тип сандвич.На стената той също се шпаклова и запечатва и т.н.Как точно топлия въздух минава през него/по твоите думи/ за мен е загадка.Но обратното-фибрана да задържи влага в себе си/ФАКТ/ е доста по неприемливо.Така че не ми давай измислени примери.Като другия с тапетното лепило. :screwy
Естествено,аз съм го напсал-най доброто е външна изолация и после вътрешна.Колегата автор също ще има голям конденз,но ще е скрит между стената и фибрана от вътре.Стената трябва да диша колкото и да ви е неприемливо това.На мене защо ми тече конденз от стъклопакета??Ми щото не диша колеги....

:063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 14 фев 2012 16:40

Абе аз бъкел не разбирам от изолации,но поне имам очи да гледам и да чета и за първи път чувам някой да препоръчва слагането на стиропор за вътрешна изолация :shock така че по въпроса подкрепям мнението на Голфъра :idea:

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 14 фев 2012 16:41

E не е целта да се обиждаме,извинявай но е неприемливо за мен.Нека съм дебила аз.Нека да греша.Направих си изолация вътрешна на северна стена.Направих си локално парно.Казвам колко кубика съм изгорил/даже ги увеличих малко/.Казвам че ползвам фибран в морето и попива вода.Е не вярвате на нищо-добре.Такива са фактите.Ама да обиждате и да прилагате само теория и мнения от трети лица-не е приемливо.На автора му пожелавам успех,всичко в края на краищата е поправимо.Евала за идеите и за това,че си го прави сам.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 14 фев 2012 16:50

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 14 фев 2012 17:16

Ето колега Златина чети http://profialp.com/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=37
http://marisanbg.com/fibran.php
и това http://www.mebelist.com/showthread.php?31-5%D1%81%D0%BC-%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%80-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-2-5-%D1%81%D0%BC-%D1%84%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD
Тя темата доста се измести но да добавя към автора мой френд си направи такова подово в кухнята като половината кухня е теракот а другата ламинат.Това преди няколко години не съм чувал да е имал проблеми с течове но не съм го питал и дали топли,като го видя ще видя кво е изпълнението и ефекта.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 14 фев 2012 17:27

благодаря колега,ще копна малко за другите
Фибран - представлява твърд панел с гладка повърхност и поради специфичната си структура, блокира почти напълно преминаването на въздух. Ето защо, не ви го препоръчваме за изолация на стени. Освен, че не пропуска въздух, той е и по-здрав от Стиропор и Неопор и затова, е по-подходящ за изолация на подове и тавани. Работим с варианти с различна дебелина и плътност, според вашите предпочитания.

И ДА ОБОБЩЯ-НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА СТЕНИ.Защо-защото не могат да дишат....по надоло е написано,че е СРАВНИТЕЛНО устойчив на вода.Вярвайте ми,като казвам колко е устойчив.Сравнението е със стиропор.
Не че нещо,но всичко това ви го написах с мои думи на база опит.Примера със стъклопакета който дадох беше малко брутален,но показателен.
Ще помоля двамата които ме обидиха да се извинят.Никого не съм обждал без причина.Аз се извинявам също ако някой се е засегнал.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 фев 2012 18:28

няма смисъл от догадки и предположения, инфото което написах по-горе (и джофер после потвърди) сме го събирали както от бг сайтове, така и от немски, където това подово в момента е много предпочитано. Там хората са си направили съответните тестове и сертификации и си вършат работата. Както казах, познавам човек и зз лично съм пробвал подово изпълнено по този начин с редуцил винтил и с темп на водата 35-40 градуса, нямам идея колко излиза на пода реално, но бос си ходиш като пич и е супер комфортно. Цялото помещение се затопля, а и човек най-бързо топлообменя през крака, ръце и глава, още римляните преди хиляди години са ползвани подовото отопление, без да имат фибран. (бтв доколкото знам фибран се слага от вън само на бетон, а на тухла - стиропор).

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 15 фев 2012 0:37

Подовото почти не става като отопление. И то основно. Особено когато е много студено навън, тоя дебел под докато се стопли и вече ти минава мерака. Тук в балканските села съм бил на подово и не върши особена работа. И в града не топли много. Както е и студено сега. Питай повече хора с такова нещо. По-добре е инвестиция в хубави алуминиеви радиатори, ако не от старите чугунени и вътре става рай. Има и много хора които не го ползват вече изобщо, щото не е много ефективно, та си е чисто закопване на пари в пода. Заеби ги ти римляните преди пет хилиди години... А това за конденза. :063: Ми то и мойте стъкла не текат бре колега. И то когато се вари вътре и се готви. Нямам аспиратор. То зависи и колко е качествен стъклопакета. :lol: Въздух може да не минава през фибрана ама влагата със сигурност минава и нямам никакви проблеми с него. А колкото е по-плътен като структура следователно по-качествена изолация. :Mr Green Fun
С гипс картона става излишна набутвация. Направо шпкаловка с мрежа отгоре и това е... За какво ти е картон? :roll:

Последна промяна от black` на Сря 15 фев 2012 0:47, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”