Проблем,светнаха ми индикаторите за ABS i ESP?!?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Проблем,светнаха ми индикаторите за ABS i ESP?!?

Мнениеот SLO » Пон 25 сеп 2006 18:32

Значи прибирам се днеска от малка екскурзия,и вече в София на околовръсното изведнъш ми светнаха индикаторите за ABS-a i ESP-to,не загасих колата щото беше големо задърстване и продолжих да карам към вкъщи.Лампите продължиха да си светат,обаче точно пред блока загаснаха,оставих да работи още колата и пак се обадиха.Дигнах прдния капак да видам да не би да се разместил датчика на абс-а,размърдах го обаче лампите не спреха да светат.След това изгасих и пак стартирах двигатела,индикаторите повече не се обадиха.
Става въпрос за Пасат Б5 2000г.
Ако некой има идея на какво се дължи това да помага! :(

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 25 сеп 2006 18:57

А провери ли си спирачната течност !?

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Пон 25 сеп 2006 19:01

Да,проверих я намира се между мин и мах....

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пон 25 сеп 2006 20:05

двете системи ползват едни и същи датчици, вероятно някои от предните си тръгва

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Пон 25 сеп 2006 20:25

:x отиди на диагностика и виж какво ще ти кажат. Иначе всичко друго е само предположения. Лично аз имам проблем с датчика на налягане, ама се сменя с цялата помпа на ESP-то. Пускал съ подобна тема по-рано, но в общия форум.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 25 сеп 2006 21:19

Както обикновенно казвам - VAG-COM и ще си каже и майчиното мляко. Ако повече ламбите (:roll:) не светят - не се тревожи. Щом си проверил нивото на спирачната течност, а и щом спираш :drive смело. Само не изключвавай акумулатора за да не си забрави грешката и мини некой път да за закачим на comp-a. Опитай по-рязко тръгване и по-рязко спиране на силно запрашена или опесъчена настилка (без излишно мъжество и други галещи себелюбието маневри) - идеята е да сработят ASR/ESP и ABS системите. Ако пак светнат сигнализациите и упорито не искат да загаснат побързай с минаването или беж да бегаш на диагностика. Смея да твърдя, че на диагностиката ще ти дадат по-компетентно от моето мнение, защото VAG-COMa и разглеждането на параметрите на comp-a при мен е повече хоби и любознателност.

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Вто 26 сеп 2006 14:14

Значи отидох днес до Unitrade и не я свърших никаква,чак в петък има свободен час,след това при Жоро-Суходол и там многу работа,а проблема се задълбочава почна да свети т.е. мига индикатора за ръчната.И така си светат и спират когато си поискат.От какво може сега да се обажда ръчната?!иначе като я дръпна си държи....

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 26 сеп 2006 14:16

Прекъсвача/датчика, дето мери дали има спирачна течност, а щом казваш че има може да се е замърсил и да се бъзика :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 26 сеп 2006 15:31

L&R написа:Прекъсвача/датчика, дето мери дали има спирачна течност, а щом казваш че има може да се е замърсил и да се бъзика :roll:

Аха! Спадне ли нивото на спирачната течност, светва точно този светодиод, който е и на ръчната! А може би и на ABS/ESP-то лампите, не съм сигурен
На мен в едно зверско задръстване и под наклон ми светнаха и двете! При мен нивото е една идея над МАХ. Обясних си го така: Помпата на АБС-а ми е върнала малко течност заради нагнетяването от честото спиране, а и заради наклона нивомера е отчитал малко повечко. От това магнитчето в/у поплавъка в казанчето се е вдигнал леко нагоре и е излязъл над обхвата на риид-ампулата, която е в тръбичката на тапата и реално представлява датчика за ниво. От това компа е решил, че нямам спирачна течност и е пуснал 'авария'та :)
Възможно е при теб да се е получила някаква хлабава връзка при тези кабелчета и индикатора да ти е присветвал и преди, но за много кратко, та да не си го виждал ( но компа го е хващал). И сега вече се доскапва връзката и се вижда как свети. Може и да е прекъснато кабелче...

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Пет 29 сеп 2006 16:11

Значи проблема е решен,благодарение на Жоро-Суходол.
Целата работа е била в шашналия се комп на ABS-a,t.e. управляващия блок,намерих втора ръка,сложихме го,обучи го Жоро на ново и всичко заспа.
Е не беше толкова едноставно,цел ден работа отне,разни замерваня и други глупости обаче се свърши.Целото това удоволствие 350лв. комп-втора ръка,30диягностика и 30раб.ръка=410лв.

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Пет 29 сеп 2006 20:02

какво стана със старяи ти комп?

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Пет 29 сеп 2006 20:09

Седи си тук до мен :D

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Нед 01 окт 2006 6:05

Има ли начин да го взема за проба? И аз има проблем с ЕСП-то и се съмнявам в компа. Поне да видя дали ще дава пак старата грешка или ще дава твоите

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Нед 01 окт 2006 13:45

Немаш грижи,когато искаш ела ще ти го дам.Дано ти свърши работа.Пак ако искаш ще те заведа при Жоро(човека който оправи моята)да си каже и той мнението.
0887296549-Слободан
Звънни ми обаче да се разберем кога и каде да се видим че ми е доста натоварен графика.

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Пон 02 окт 2006 6:12

Аз съм от Варна и няма да мога да мина да го взема :(. Евентуално в края на месеца мога да прескоча до София на Байт експо-то и ще звънна един телефон. 10х

Върни се в “Passat”