ПТП-моля за мнение!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: ПТП-моля за мнение!

Мнениеот Iezekil » Сря 15 фев 2012 21:21

При всички случаи е виновен той,предния никога не е виновен.Зависи какво искаш,ако искаш да му пишат акт и прочие,отиди да провериш развитието на жалбата.Ако не ти се занимава излишно/щото не разбрах какво точно искаш от двете/ си живей живота.В най лошия случай могат да ви обуят и двамата,ама без свидетели и т.н.,без щети най вече, едва ли ще има някакво развитие на въпроса.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 15 фев 2012 21:25

Ако ченгето напише, че колегата изненадващо е дал назад и под написаното стои неговия подпис кой мислиш, че ще е виновен?
Едва ли наистина така ще напише, но подпис на празен лист :screwy :screwy

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 15 фев 2012 21:34

Да но станалото станало,той копие от протокола няма.Да отиде да го иска с мотива че му трябва пред застраховател и ще виде какво пише.Ако има разминаване влиза при шефа на кат,викат въпросния полицай написал протокола и да си стяга багажа.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Сря 15 фев 2012 21:39

anonym0us написа:Значи пичове, успокоихте ме много, за малко си помислих че аз съм виновен! :? Не искам нищо от такива хора, замалко да си загубя работата, добре че има колега който ме замести за да мога да пусна жалба в полицията. Пусках я не за друго, хвана ме яд, че се държи така, все едно съм му подчинен, да си беше признал че е виновен, щях да се направя на луд! Но с това подсмихване в РПУ-то направо незнам, май направих грешка от бързане и се подписах на празен протокол на КАТ с мойто име, полицая ми каза за да не ме вика да се разпиша, на мен ми е ясно че тоя Глист ще се размине, явно има връзки, но нека да се поразходи малко в РПУ-то да види че някой от нас си знаят правата!

Та има ли шанс да ме прецакат, и да ме изкарат мен виновен, че съм карал бавно?? Значи писах само 2 карирани листа със днешна дата, мойте имена и какво е станало на случката без изключения! Катаджията дали не ме прецака като на един протоколен лист написа мойто име и ЕГН-то и ме накара най-тодоло в ляво да се разпиша. И каза че се разписвам за да не ме вика, че иначе съм на работа и немога да изляза! Благодаря ви за мненията!

Колега не му се притеснявай. Ти си длъжен като шофьор да караш със скорост съобразена с пътните условия! Сметнал си , че е хлъзгаво ако искаш и с 5 км/час ще караш! Глупаци винаги е имало, а напоследък доста е нарастнал и броят им. Просто българина няма никаква самодисциплина и трябва само тоягата да играе. Като си изплюе 1 път зъбките, ще се замисли за следващата глупост която му роди кухата лейка.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 15 фев 2012 21:47

Значи писах темата, единствено защото исках да споделите мнение, просто и заради това че закаснях за работа, и замалко да ме уволнят (а може и това да стане, заради закаснението) бързах за работа, и не ми се занимаваше толкова да се заяждам с тоя, явно е че по моята кола щети няма, само драскотини! Исках да видя дали полицаите ще вземат нещо общо, но явно го намериха толкова бързо, че чак не вярвам, явно се познават! И ми е ясно че щом няма щети няма да му направят нищо, въпреки че е напуснал ПТП-то, мисълта ми беше дали има шанс мен да ме топнат, затова пиша! :|

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Сря 15 фев 2012 21:51

Според мен колега няма такава опасност! В кой град е станала случката?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 15 фев 2012 21:56

Сега и акт ще ти напишат и друг път ще знаеш че празен лист не се подписва

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Сря 15 фев 2012 22:09

KirilGeorgiev написа:Сега и акт ще ти напишат и друг път ще знаеш че празен лист не се подписва

Въз основа на какво ще му напишат акт? Немогат да го пипнат! А пък ако някой полицай си помисли, че може да прави врътки, знаеш ли 1 адвокат къде ще го завре! Прекалено черногледи колеги се изказват по темата и се чудя какво мислят ,че ще постигнат като драматизират!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 15 фев 2012 22:18

Дори да напишат някоя "странна" версия на белия лист едва ли ще са толкова нагли, че и акт да му пишат, най-много да го сплашат малко за да защитят техния човек.
Ако наистина му напишат акт рискуват колегата да се разпищи твърде силно и в крайна сметка истината да излезе наяве. А колегата безусловно е напълно невинен.
Почти със сигурност ченгето ще напише на белия лист истината, както си е, но това не променя факта, че колегата е постъпил извънредно глупаво, като е подписал празен протокол.
В кой град се случи това?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 15 фев 2012 22:50

ktamen написа:В кой град се случи това?

Анонимен, марка и модел на колата-другата.
Защо се регистрира точно тук, ако е удобно. Без, че сме мили и добри хорица.
Дотука се начетох на бели подписани листове, та?
Кука бял лист не поднася, не и за одраскани брони??
Имам напускане на ПТП, филма е много лесен.
Фанаха ме - номера на моята ГО при ищеца, за мене глоби и месец на трупчета.
Кви са тея бели листа, за кво говориме изобщо.
Съжалявам, но за мене нещо спестяваш.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 20 фев 2012 17:15

bobocamaro написа:
ktamen написа:В кой град се случи това?

Анонимен, марка и модел на колата-другата.
Защо се регистрира точно тук, ако е удобно. Без, че сме мили и добри хорица.
Дотука се начетох на бели подписани листове, та?
Кука бял лист не поднася, не и за одраскани брони??
Имам напускане на ПТП, филма е много лесен.
Фанаха ме - номера на моята ГО при ищеца, за мене глоби и месец на трупчета.
Кви са тея бели листа, за кво говориме изобщо.
Съжалявам, но за мене нещо спестяваш.

Колега, нека не се заяждаме, ако искаш нещо да ме попиташ го правиш в темата, а не да ме ръчкаш жално!
Няма нищо скрито и покрито колите са най-обикновени кочини!
Ситроен (Моя) и Фият Крома (Служебна)
Та засега е ясна работата, жалбата не е разглеждана (Няма и да се разгледа) защото няма щети, и шефа на кат има много работа и съм сигурен че до моята молба няма да се стигне!
Доразбрах от хора, че точно този който ме (удари отзад) няма никакви спирачки, няма и гуми (Нямат грахфер) и няма застраховка, и това полицията го знае, но не са му писали АКТ!
Сигурен съм че им е бутнал някой лев!
Ситуацията е ясна, карайте много внимателно и се пазете сами!!! Защото няма кой да ви пази!

*Може да се закл. темата, оказа се че трябва да познаваш точните хора, и да си правиш каквото искаш! :|

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”