откраднат телефон

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stanimir_st
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

откраднат телефон

Мнениеот stanimir_st » Вто 14 фев 2012 23:00

здравейте колеги, днес откраднаха телефона на приятелката ми nokia c503 , ходих до полицията с гаранционната карта която е на мое име към 19,30ч на която го пише IMEI-а , казаха ми да направя копие на гаранционната карта и да отида отново утре има ли шанс телефона да се намери , казаха ми че щяло да стане много бавно 2-3 месеца. Имате ли някакви идеи какво да правя ? Ако телефона след като го открият не е в задоволително за мен състояние, мога ли да поискам да бъде платен (т.е. от крадеца, или в когото бъде открит)? Телефона е на 2 месеца все още с протектора...
Изображение

благодаря предварително за отговорите ви !!!
love.vwclub

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Re: откраднат телефон

Мнениеот kambone » Вто 14 фев 2012 23:06

Има шанс и то голям!
Приятелката ми си забрави телефона в такси на хелоуин, подаде жалба на другия ден и преди няколко седмици и се обадиха от РПУ-то да и го върнат. Казали са и, че е в бил в таксиметров шофьор, не е ясно дали е същия таксиметров шофиор при когото го е забравила.
Екрана е пукнат, но не е питала дали може да заяви иск или нещо за щетите.
Така че надежда има, пускай жалба и чакай.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 14 фев 2012 23:48

Има голям шанс да го намерят, но едва ли ще си го получиш веднага. Иначе за да предявиш някакви искания към крадеца мисля, че ще трябва да минеш през съд и става май доста тегава цялата процедура.

Потребителски аватар
stanimir_st
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanimir_st » Вто 14 фев 2012 23:50

благодаря за бързите отговори колеги :bowdown
Някой друг ако се е сблъсквал с подобна история , да драсне някой ред ...

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Сря 15 фев 2012 13:17

Колега да ти кажа шанса ти е минимален, най-добре го отпиши телефона, работил съм 3г в магазин на мобилен оператор и съм виждал безброй много хора с откраднати телефони и не съм видял реално някой на който да са му го върнали (освен приятел на приятел на братовчед му, имам един познат и т.н. и т.н.) дори от витрината на магазина ми бяха откраднали чисто нов телефон та и аз минах по този път с жалбите, но телефона така и не се намери .... death
и все пак дано да ти го върнат !!!

Потребителски аватар
stanimir_st
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanimir_st » Сря 15 фев 2012 16:43

днес приятелката ми пусна жалба в районното и сега ще чакаме да видим какво ще се случи, говорих с познати в полицията, който казаха че голям процент ги намирали, става въпрос за Добрич
времето ще покаже....

Потребителски аватар
EasEr
Автомобил: 1990 VW GOLF 2
Двигател:

Мнениеот EasEr » Сря 15 фев 2012 17:38

колега на 1 познат , изгуби телефона който беше си го зел преди 1 седмица за има няма 1200 лв , в автобуса го изтървал и след това няма и следа от какво ли не мина адвокати съд полиция , но никъв резултат така че според мен отписвай го death

:(

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 15 фев 2012 19:50

stanimir_st написа:благодаря за бързите отговори колеги :bowdown
Някой друг ако се е сблъсквал с подобна история , да драсне някой ред ...

Съжалявам за телефона, но ако все пак беше опитал да използваш търсачката, щеше да откриеш доста теми, където доста хора са писали по въпроса и по повече от един ред...

Ето една малка част от тях:

viewtopic.php?f=67&t=306732
viewtopic.php?f=60&t=256182
viewtopic.php?f=60&t=242783
viewtopic.php?f=67&t=12075
viewtopic.php?f=60&t=71220

Все пак затова е форум, за да могат хората да обменят опит, но няма смисъл всеки да пуска отделна тема по идентични проблеми, защото така само трупаме теми, в които пише едно и също, вместо да може човек да влезе в една тема и да добие максимално полезна информация.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 15 фев 2012 21:22

Преди месец циганина, от който си купувам цигари ми се оплака, че си купил някаква много готина Нокиа за 50лв и още на следващия ден ченгетата го намерили и му я прибрали.
Ако наистина решат да ти търсят телефона и ако телефона не мине през някой "специалист", който да му смени кодовете (или каквото там бърникат) има големи шансове телефона да се открие, но може да отнеме няколко месеца, а дотогава едва ли ще е в същото състояние.

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Сря 15 фев 2012 22:34

Това което правят така наречените "специалисти" е посредством сотуер да сменят имея който телефона изпращя като изпраща информация когато се звъни на и от него, а самото следене е малко трудно поради това че може да се види телефона в коя клетка се ползва, но това е радиус от доста метри (и при условие че примерно аз съм си вкъщи в апартамента на 8-я етаж примерно полицаите никога няма да ме намерят) затова е малко трудно с намирането на телефони, не може да се види точно къде се намира апарата.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 15 фев 2012 22:48

GOLFRevolution написа:Това което правят така наречените "специалисти" е посредством сотуер да сменят имея който телефона изпращя като изпраща информация когато се звъни на и от него, а самото следене е малко трудно поради това че може да се види телефона в коя клетка се ползва, но това е радиус от доста метри (и при условие че примерно аз съм си вкъщи в апартамента на 8-я етаж примерно полицаите никога няма да ме намерят) затова е малко трудно с намирането на телефони, не може да се види точно къде се намира апарата.

Може,може,защото не го засича една клетка а няколко и така може да се останови местоположението му с точност до няколко метра!

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Сря 15 фев 2012 23:20

Няма шанс, преди време изгубих вилдфире и никаква следа даже в блиското рпу им дадох мак адреса на в-лана и нищо :( преди нова година получих писмо с членедикойси че издирванет било прекратено пак по член едикойси. Пих една студена вода и си купих пак вилдфире :twisted:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 15 фев 2012 23:31

TiL написа:говориш глупости :) Клетките могат да те засекат с такава точност, че от мвр да ти цъфнат на вратата!

:да: Преди няколко години една приятелка я обвинили в работата, че е откраднала телефона на своя колежка. След две седмици ченгетата влезли в една класна стая в училище в Плевен и взели телефона от дъщерята на друга колежка.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Сря 15 фев 2012 23:38

Мой приятел идва в къщи с краден телефон.
След няколко дена ме викат в полицията (мой хора) и ми обясняват че телефона е минал първо през едно село и някак си са стигнали до мен(не ми обясниха как точно) но явно си имат начин. Така че пускай жалба по-навреме.

А телефона беше самсунг от преди 5 години а не някакъв със сателитни връзки.

Потребителски аватар
t.manolov
Автомобил: VW Polo 6n
Двигател: AEA 1995

Мнениеот t.manolov » Чет 16 фев 2012 0:33

На мен преди 2 години ми откраднаха телефона. Подадох жалба и след 2 месеца ми се обадиха, че са намерили кой го е откраднал и той го беше повредил нещо и ми го плати (колкото съм го купил нов) :да: Успех с намирането на телефона :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”