Здравейте колеги, имам следния проблем. От 1 седмица забелязах че когато щракна копчето за да върти въздуха само в купето не реагира. Преди като си работеше при включване се чуваше едно щракване и вентилатора започваше да духа малко по-силно.
Моля някой ако знае къде е проблема или е имал същия да сподели. Също така ще ми е полезно ако някой ми каже къде се намира за да не разглабям цялото табло.
Колата е GOLF 3 GT 97-ма.
Устройството за въртене на въздуха в купето
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Устройството за въртене на въздуха в купето
Колега каде е това копче което варти само въздуха в купето?има ли такова копче аз сущо имам голф 3 ГТ 1993г. но нз да има такова копче.ако миже снимак
сори че ти пи6а извун темата ти

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Това ти е компресора, което си чувал да щрака, сега не работи заради ниските темпаратури
Не е компресора защото сега когато е студено несъм пускал климатика, но си включвах копчето за да ми се загрява по-бързо купето. Когато го използвам по-дълго стъклата започват да се потят, след което го изключвам и нещата се оправят.
martin_ganev написа:Колега каде е това копче което варти само въздуха в купето?има ли такова копче аз сущо имам голф 3 ГТ 1993г. но нз да има такова копче.ако миже снимак
Копчето се намира точно до копчето от което си пускаш климатика.Ако нямаш климатик незнам къде ти е.
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Ако нямаш клима нямаш такова копче.
А за автора на темата провери клапата, тя се намира под филтъра
за въздух за купето. Ако си с допълнително слаган климатик е с моторче, а
ако е заводски клапата е с вакум, виж маркучето за вакума.
А за автора на темата провери клапата, тя се намира под филтъра
за въздух за купето. Ако си с допълнително слаган климатик е с моторче, а
ако е заводски клапата е с вакум, виж маркучето за вакума.
Благодаря колега. Климатика си е фабричен. Днес слетобяд свалих пласмасата под жабката, дръпнах изолацията и видях въпросното маркуче, но не му се виждат краищата. Утре ще сваля жабката да видя на къде върви и ако ми остане време ще извадя и филтъра да я видя тая клапа.
А колеги някой знае ли принципа на работа на тая клапа? Доколкото разбирам е на вакуум, обаче откъде идва тоя вакуум? От колектора ли?
Благодаря предварително
А колеги някой знае ли принципа на работа на тая клапа? Доколкото разбирам е на вакуум, обаче откъде идва тоя вакуум? От колектора ли?
Благодаря предварително
вакума идва от двигателя.мнава през един клапан,който го задейства това копче и влиза в купето меду маркучите за парното.провери мъркучите да не са скъсани някаде или е излязал някой мъркуч.най често това става до мъркучите на парното точно в основата на гумата с купето,там прави връзка с една тръбичка и влиза в купето.
Много ти благодаря колега, проблема е отстранен оказа се че се е извадил маркуча точно където влиза в купето при маркучите на парното. Само за сведение на другите колеги, местоположението на този клапан се намира точно до дясната колонка над краката на пасажера където излизат кабелите за предната дясна врата.
благодаря още веднъж

благодаря още веднъж

- OpasniqGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а клапата каде точно се намира защото под филтъра на климатика аз нямам клапа има само турбинката за вентилатора
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”