Бобина от Пасат б4 пасва ли на Голф 3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Re: Бобина или нещо друго ?!?

Мнениеот lent » Чет 16 фев 2012 0:17

Абе човек,щом виждаш искра,датчикът на Хол работи.Не си губи времето с излишни проверки!Масово тези бобини пробиват точно там,където си посочил!Щом там прескача искра,то значи,че към дистрибутора и запалителните ти свещи тази искра я няма - тя прескача поради пробила изолация на бибината!При всички положения трябва да смениш бобината и еветуално вече след като я смениш да запалиш и да поогледаш за други проблеми по кабелите на свещите и т.н.!

Потребителски аватар
sa6oook
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6oook » Чет 16 фев 2012 0:22

bobina se smenq nese prai,vravi s komutator,57 leva hoffer 60 magnetimareli itn... bobinata e. ima upatvane nekade s ladova ot samara. niskoomna e ,stava.

Последна промяна от radotom на Чет 16 фев 2012 11:59, променено общо 1 път.
Причина: Кирилица

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 16 фев 2012 0:26

sa6oook написа:bobina se smenq nese prai,vravi s komutator,57 leva hoffer 60 magnetimareli itn... bobinata e. ima upatvane nekade s ladova ot samara. niskoomna e ,stava.

Кирилица нещо? mhihi Иначе това със самаровата и аз го гледах тук по форума, но не бих се заиграл чак до там. А с "правена" бобина съм карал над 2000км без ядове - просто информативно :wink: Зависи къде е проблема и как се направи.

Потребителски аватар
Kn0cK3r
Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
Двигател: CJXA

Мнениеот Kn0cK3r » Чет 16 фев 2012 10:09

Интересува ме бобина от Пасат б4 96г 1.6i 101кс ще пасне ли на ГОЛФ 3 1.6mi 95г 75кс

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Бобина от Пасат б4 пасва ли на Голф 3?

Мнениеот batko_miro » Чет 16 фев 2012 10:20

Същата е.

Потребителски аватар
Kn0cK3r

Мнениеот Kn0cK3r » Чет 16 фев 2012 11:36

да, обаче някой ми вадят теории , че " на вид може да са същите и дори да пасват но подавали различен пулс на запалване и щял да ми се прецака компютъра на колата "
Става въпрос за бобина от Пасат б4 96година 1.6 пълна инжекция на ГОЛФ 3 95г. 1.6 моно инжекция ...

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Чет 16 фев 2012 11:57

Абе аман от теоретици, същата е бобината, от 1.4 до 2.0 мотори в тия години се монтира една и съща бобина на почти всички VW, та дори и SEAT, AUDI, SKODA... Ако е здрава бобината и ти я дават на добра цена я взимай, въпреки, че аз си оставам на мнението, че е по-добре да си сложиш нова бобина. Успех :да:

Потребителски аватар
Kn0cK3r

Мнениеот Kn0cK3r » Чет 16 фев 2012 16:38

както каза колегата по-нагоре ..имало нови бобини по 60-63лв,което е доста добра цена! Не ми се рискува да купувам от форума, не за друго, ами защото знам ли дали някой няма да ми пробута пак някоя "заминала" бобина... Така последният път бях поръчал стъпков мотор иии нищо не ставаше от него ..

Потребителски аватар
Kn0cK3r

Мнениеот Kn0cK3r » Чет 16 фев 2012 16:41

batko_miro написа:Абе аман от теоретици, същата е бобината, от 1.4 до 2.0 мотори в тия години се монтира една и съща бобина на почти всички VW, та дори и SEAT, AUDI, SKODA... Ако е здрава бобината и ти я дават на добра цена я взимай, въпреки, че аз си оставам на мнението, че е по-добре да си сложиш нова бобина. Успех :да:

Имам предвид, че мога да взема от на баща ми пасата временно докато си намеря бобина. Та за това питах дали стават ..да не би да изгърми и неговата ...(която пък я сменяхме с нова преди 4-5 години ) ..

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Чет 16 фев 2012 18:28

Ако баща ти не си кара пасата, смело слагай неговата бобина, хем ще се убедиш че е същата ;)

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Чет 16 фев 2012 18:35

определено !! :да:

Потребителски аватар
wartime
Автомобил: VW Passat B4 Variant
Двигател: ABF 1994

Мнениеот wartime » Нед 26 фев 2012 16:03

60 лева ми излезе днес,Remco,немска.Гредата е голяма с тея бобини,за две години втора сменям.Първата беше beru,около 130 лева,една оригинална временно.Е и двете си горят,май е по добре две евтини и едната в багажника,отколкото една скъпа...............но явно са си слабо място!

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Нед 26 фев 2012 16:37

wartime написа:60 лева ми излезе днес,Remco,немска.Гредата е голяма с тея бобини,за две години втора сменям.Първата беше beru,около 130 лева,една оригинална временно.Е и двете си горят,май е по добре две евтини и едната в багажника,отколкото една скъпа...............но явно са си слабо място!

Remco може и да е минала покрай немско.
Незнам с каква съвест лъжат хората по магазините за авточасти. :banghead: :banghead: :banghead:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 26 фев 2012 21:42

Два пъти съм "лекувал" оригинални (ТелефОнкен.. :Mr Green Fun ),същият признак-пробив от високоволтовият изход.Процедурката е следната-сваля се от колата,старателно се почиства,застъргвам с ножче или с бормашинка и малко камъче "болната" зона-там вече се наблщдава съвсем тънка пукнатинка..може да има и в други зони.Забърквам от дву-компонентната епоксидна смола(Поксипол,сдвоена спринцовка,май е на "Бизон" или подобно добиче..),замазвам зоните и чакам да изсъхне.И за по-сигурно обработвам с "импрегниращ" спрей.За сега работят,едната над 2 години вече.Решението не е крайно,но спестява за момента.Спрейчето е великолепно,без моткане и на място помага понякога..на зор...
Е,има и друг вид пробив..там вече death

foxyto
Автомобил: Audi A4 B7 TFSI
Двигател: BGB

Мнениеот foxyto » Нед 26 фев 2012 22:14

Колеги здравейте...не ми се иска да правя нова тема за един простичък въпрос. Тези дни бащата имаше същия проблем (колата не е ФВ). Признаците същите - първо неискаше да пали и ако запали само на обороти над 3000 работи нормално двигателя иначе гасне...играхме си играхме си като мислехме, че или свещите или кабелите на свещите са проблемът. Всички проби си вървяха (аз бях вътре и препалвах колата а бащата отвън на отворения капак) докато аз не усетих мирис на изгоряло ии не видях силен пушек от средния модул (около скоростната кутия). Веднага махнахме клемите на акумулатура и след време пушекът спря. По-едно време се загледахме в делко-бобината и видяхме, че се е пукнала или по точно се е нагряла прекалено много и се е отворила цепнатина. Няма значение сега Понеделник ще купуваме нова, но въпросът ми е дали може да има някаква връзка този пушек с проблема?!?!? (пушекът излизаше и под колата в обсега на скоростния лост)(отворихме и свалихме корите но няма следа от нещо горяло или прегряло...кабелите там бяха студени всичките)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”