Oт къде зареждате газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
gotti88
Автомобил:
Двигател:

Re: Oт къде зареждате газ?

Мнениеот gotti88 » Сря 15 фев 2012 21:12

vesko_sr написа:Зареждах няколко пъти на Еко-то на околовръстното между Драгалевци и Бояна и всеки път ми прави впечатление, че ми наливат повече литри от колкото може да събере бутилката. За това зареждам само на шел-а и съм доволен от разход/вървеж на колата.

Аз пък досега за Шел съм чувал само негативи, ти си първия от който чувам положително мнение за Шел, трябва да пробвам да видя как е.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 15 фев 2012 21:27

gotti88 написа:
vesko_sr написа:Зареждах няколко пъти на Еко-то на околовръстното между Драгалевци и Бояна и всеки път ми прави впечатление, че ми наливат повече литри от колкото може да събере бутилката. За това зареждам само на шел-а и съм доволен от разход/вървеж на колата.

Аз пък досега за Шел съм чувал само негативи, ти си първия от който чувам положително мнение за Шел, трябва да пробвам да видя как е.

Дон нас има Шел и редовно си зареждам там предимно газ! Досега никога не съм имал проблем с качеството на газта или с количеството mhihi В интерес на истината само 2 пъти са ме преебавали с газта! Първия на Лукойл на път за морето заредих някаква мега скапана газ и докато я "сдъвче и преглътне колата" бая и се "гадеше" mhihi Втория път беше на ЕКО на бул. България в София! Тогава ме удариха в количеството и в 44 литрова бутилка с Евросонда, която ми затваря винаги на 33 и нещо ми напълниха 44,5 литра :screwy

Потребителски аватар
gotti88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotti88 » Чет 16 фев 2012 1:08

:shock Хм... ами незнам, от скоро съм газаджия, досега и нафта и бензин само на Еко, ама ще пробвам газта навсякъде и ще споделям впечатления.

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Чет 16 фев 2012 11:40

От 4г. зареждам предимно на Шел. Доволен съм.

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Чет 16 фев 2012 18:47

gotti88 написа:

Не знам колко са добри горивата на Шел, защото все пак моята кола не е първа младост и мисля, че разликата в горивата не може да и се прояви толкова много, че да се отрази на поведението й. Горката е толкова куца, че и самолетно гориво да и сипа сигурно пак ще си пъпли със същото темпо :D . Моето лично наблюдение между Еко-то на околовръстното и Шел-а който е срещу него е това: На Екото винаги литрите са много повече от очакваното което може да се събере в бутилката, а колкото до шела не съм имал такива проблеми. Поне на този! Преди две седмици пътувах по подбалканския път от Карлово към София и спрях да заредя на Шела, който е преди Челопеч (та дали не беше в началото на Челопеч :roll: ) и там също ми направи впечатление, че ми навъртя много литри. Освен тва ми се стори, че и самата колонка работи под много малко налягане. Не се чуваше никакво бучене, като на другите бензиностанции. Та точно в конкретния случай, на тръгване за Карлово, по-точно Пловдив, заредих тук на въпросния Шел на околовръстното и при пристигане в Пловдив отново напълних бутилката също на Шел и ми даде разход около 10/100. На връщане през Карлово до Челопеч, където заредих ми даде разход 18/100 :lol: . Колкото и да са различни пътищата, времето не позволяваше по-агресивен стил на каране от този предния ден, та каквито и да са обстоятелствата мисля, че такава разлика само от колата трудно може да дойде. Според мен на всяка бензиностанция ще има неква разлика. Чувал съм, че Петрола го дават на концесии на различни фирми и само надписа отвън е Петрол, иначе всяка бензиностанция е на различна фирма. Това дали е така със сигурност незнам. На ОМВ по мои си причини не свързани с горивото не обичам да зареждам. Там ходя само за кафе и да си мия колата :)

Потребителски аватар
gotti88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotti88 » Чет 16 фев 2012 23:30

Днес заредих на Екото посока Владая и все едно се качих в друга кола - една такава мудна, спъната..... странно... :shock

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 17 фев 2012 22:28

gotti88 написа:Днес заредих на Екото посока Владая и все едно се качих в друга кола - една такава мудна, спъната..... странно... :shock

Значи има и гадни бензиностанции в системата им!Лично аз си зареждам само на една и съм доволен.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 17 фев 2012 22:33

Честита ни нова цена от утре 1.40, иначе ми се струва че на Петрол е добра газта, ама там от утре ще е май към 1.43, баси!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 17 фев 2012 22:58

ivo_555 написа:Честита ни нова цена от утре 1.40, иначе ми се струва че на Петрол е добра газта, ама там от утре ще е май към 1.43, баси!

Ако е вярно е вече на границата да се кара на бензин!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 17 фев 2012 23:00

При 2.57 бензин и 2.00 да направят газта пак е по-далавера да се кара на нея! Спомнете си преди години бензина беше 1.10, а газта към 0,50 лева! Сега разликата е двойно по-голяма от тогава :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 17 фев 2012 23:06

BG_POLICE написа:При 2.57 бензин и 2.00 да направят газта пак е по-далавера да се кара на нея! Спомнете си преди години бензина беше 1.10, а газта към 0,50 лева! Сега разликата е двойно по-голяма от тогава :beer

Ако далавертата е малка не си струва.Днес я карах на бензин и усещането е друго!Макар ,че съм твърдо за газ,ние го правим заради икономиите.Ако те са малко ,просто не си струва!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 17 фев 2012 23:27

При мен разлика няма :) Затова до последно ще се търкалям на газ! Разбира се цена 1.40 е безбожие, но това са перспективите! Няма как да очакваме горивата да вървят надолу в дългосрочен план, напротив моята прогноза е песимистична: 3 лева бензин и дизел до Нова година и 1.50 газ. То и сега видях, че V-Power Racinig на Шел е 2.99 :screwy От друга страна няма какво да се заблуждаваме и 10 лева да го направят горивото, като ни трябват колите ще ги караме, защото тогава транспорта като цяло ще скочи и пак съотношението ще е като сега! За съжаление друга е истината, но тя е болезнена - не са скъпи горивата, малки са ни заплатите, стандарта, условията, въобще трагедия :banghead:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 17 фев 2012 23:41

Горивата ни са на едни цени с другите страни и даже по скъпи !!Но заплатите!!???

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 18 фев 2012 10:51

Взех да ходя пещ аз,с тия цени :screwy

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Съб 18 фев 2012 11:02

По принцип зареждам на OMV в пловдив но се наложи да заредя на еко цариградско.Напълних до горе бутилката 28 литра. В началото беше добре за вървеж говоря но като се по опразни и намаля газта
колата направо спря да върви взе да забива без никакво ускорение .

Върни се в “Автогазови уредби”