gotti88 написа:vesko_sr написа:Зареждах няколко пъти на Еко-то на околовръстното между Драгалевци и Бояна и всеки път ми прави впечатление, че ми наливат повече литри от колкото може да събере бутилката. За това зареждам само на шел-а и съм доволен от разход/вървеж на колата.
Аз пък досега за Шел съм чувал само негативи, ти си първия от който чувам положително мнение за Шел, трябва да пробвам да видя как е.
Не знам колко са добри горивата на Шел, защото все пак моята кола не е първа младост и мисля, че разликата в горивата не може да и се прояви толкова много, че да се отрази на поведението й. Горката е толкова куца, че и самолетно гориво да и сипа сигурно пак ще си пъпли със същото темпо

. Моето лично наблюдение между Еко-то на околовръстното и Шел-а който е срещу него е това: На Екото винаги литрите са много повече от очакваното което може да се събере в бутилката, а колкото до шела не съм имал такива проблеми. Поне на този! Преди две седмици пътувах по подбалканския път от Карлово към София и спрях да заредя на Шела, който е преди Челопеч (та дали не беше в началото на Челопеч

) и там също ми направи впечатление, че ми навъртя много литри. Освен тва ми се стори, че и самата колонка работи под много малко налягане. Не се чуваше никакво бучене, като на другите бензиностанции. Та точно в конкретния случай, на тръгване за Карлово, по-точно Пловдив, заредих тук на въпросния Шел на околовръстното и при пристигане в Пловдив отново напълних бутилката също на Шел и ми даде разход около 10/100. На връщане през Карлово до Челопеч, където заредих ми даде разход 18/100

. Колкото и да са различни пътищата, времето не позволяваше по-агресивен стил на каране от този предния ден, та каквито и да са обстоятелствата мисля, че такава разлика само от колата трудно може да дойде. Според мен на всяка бензиностанция ще има неква разлика. Чувал съм, че Петрола го дават на концесии на различни фирми и само надписа отвън е Петрол, иначе всяка бензиностанция е на различна фирма. Това дали е така със сигурност незнам. На ОМВ по мои си причини не свързани с горивото не обичам да зареждам. Там ходя само за кафе и да си мия колата