С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
wolff1
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот wolff1 » Чет 16 фев 2012 21:30

tonilom1 написа:
Ама то и сандвичите на един Шел в Австрия ми се сториха съмнително скъпи по 5 евро- ,и се сетих в България по колко са,и знайш ли как ми се прияди български сандвич....То да ти кажа и заплатите им май са в хиляди,не в стотин като тук..

Да,ама и в сандвичите там сигурно няма нищо общо съдържанието с тези тука.Искам да кажа,че предпочитам да съм сигурен в качеството,щото евтиното накрая излиза много по-скъпо.http://www.autoladu.ee/images/product/original/115-CA540D-4.jpg
Има разлика и в тубата.

тубите за австрия може да са такива, за германия са по 5 л. спокойно, в немския ибей фалшификати от големи, та дори и от малки продавачи, аз поне не съм срещал или чувал. има си пак надзор, регистраций по ддс и т.н. мислиш ли че от толкова купувачи, някой е нямало да се оплаче, пак и глобите са си яки

plamko_82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamko_82 » Чет 16 фев 2012 22:50

Polo 1.9sdi AEY Elf 10w-40

krasimir73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir73 » Пет 17 фев 2012 8:02

aral 15\40 смяна на 8000км

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 17 фев 2012 9:33

wolff1 написа:
tonilom1 написа:
Ама то и сандвичите на един Шел в Австрия ми се сториха съмнително скъпи по 5 евро- ,и се сетих в България по колко са,и знайш ли как ми се прияди български сандвич....То да ти кажа и заплатите им май са в хиляди,не в стотин като тук..

Да,ама и в сандвичите там сигурно няма нищо общо съдържанието с тези тука.Искам да кажа,че предпочитам да съм сигурен в качеството,щото евтиното накрая излиза много по-скъпо.http://www.autoladu.ee/images/product/original/115-CA540D-4.jpg
Има разлика и в тубата.

тубите за австрия може да са такива, за германия са по 5 л. спокойно, в немския ибей фалшификати от големи, та дори и от малки продавачи, аз поне не съм срещал или чувал. има си пак надзор, регистраций по ддс и т.н. мислиш ли че от толкова купувачи, някой е нямало да се оплаче, пак и глобите са си яки

Абе как така за Австрия тубите са 4л. за Германия 5л. В БГ има и 4л.(при официален вносител), и 5л.(при гаражен търговец) става въпрос за Кастрол.Това според мен не е случайно може би 5л. туба не е копие на оригинала и така производителя на оригинала не може да претендира.
Може и глупости да говоря!!!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 17 фев 2012 10:12

krasimir73 написа:aral 15\40 смяна на 8000км

Какъв мотор мъчиш с това масло?

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пет 17 фев 2012 13:15

tonilom1 написа:

Има разлика и в тубата.

Да ти кажа половината го хвърлих,беше много солен,с две думи същите л..на....В много филми се вкарваш с тези масла..Какво значи евтиното излиза скъпо..Искаш да кажеш,че като сложиш от 60-80лв масло и ще ти стане нещо на колата ли. :lol: ..Еми купи от 200 лв и после разправяй на всики с какво масло си, от колко лева,и как то ще ти оправи всичко по колата..Между другото каква е тая кола дето ще и слагаш това колосално масло от 200лв... :beer

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 17 фев 2012 16:40

Спорд мен няма значени екаква е колата-всеки сам си решава какво масло,гориво и консумативи да си слага,защото сам си ги плаща и не взима пари от никой за това.Като е решил колегата да си слага такова масло да си слага,няма за какво да му се обяснява че няма смисъл или тем подобни.Има пари дава ги за каквото сам си реши и според мен пак казвам няма смисъл каква е колата а това кой как иска да я поддържа.Какъвто и двигател да е няма да се закашля от по-хубаво масло.
Аз също не бих си позволил да слагам кастрол 5w40,защото на година правя по 5 смени на масло май ще ми дойде много да дам 1200-1300лв само з масло .Карам със Статоил 5w40 Евро4 мисля се водеше и съм доволен от него.За 10000км ми пада от макс малко над минимума,което според мен е напълно нормално,а и като го взема с отстъпка ми идва на скромната сума от около 65-66лв за цялата смяна заедно със маслен и въздушен филтър.Решил съм да карам с такова масло и да го сменям на 9-10 000км отколкото с Кастрол и да го сменям на 20-30 000км .

tonilom1
Автомобил: Passat B7 2.0TDI DSG
Двигател: CFFB 2012

Мнениеот tonilom1 » Пет 17 фев 2012 18:23

Да ти кажа половината го хвърлих,беше много солен,с две думи същите л..на....В много филми се вкарваш с тези масла..Какво значи евтиното излиза скъпо..Искаш да кажеш,че като сложиш от 60-80лв масло и ще ти стане нещо на колата ли. ..Еми купи от 200 лв и после разправяй на всики с какво масло си, от колко лева,и как то ще ти оправи всичко по колата..Между другото каква е тая кола дето ще и слагаш това колосално масло от 200лв...

Е що трябва да разправям на някой с какво масло карам и от колко лева е?Не доливам и капка масло от смяна до смяна,искам така и да остане.Не мисля,че веднъж годишно 200 лв за смяна на масло са кой знае колко.А за това дали в Австрия и тука са едни и същи л..на може да го твърди някой който не е излизал от България.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 17 фев 2012 21:09

red.devilll написа:Спорд мен няма значени екаква е колата-всеки сам си решава какво масло,гориво и консумативи да си слага,защото сам си ги плаща и не взима пари от никой за това.Като е решил колегата да си слага такова масло да си слага,няма за какво да му се обяснява че няма смисъл или тем подобни.Има пари дава ги за каквото сам си реши и според мен пак казвам няма смисъл каква е колата а това кой как иска да я поддържа.Какъвто и двигател да е няма да се закашля от по-хубаво масло.
Аз също не бих си позволил да слагам кастрол 5w40,защото на година правя по 5 смени на масло май ще ми дойде много да дам 1200-1300лв само з масло .Карам със Статоил 5w40 Евро4 мисля се водеше и съм доволен от него.За 10000км ми пада от макс малко над минимума,което според мен е напълно нормално,а и като го взема с отстъпка ми идва на скромната сума от около 65-66лв за цялата смяна заедно със маслен и въздушен филтър.Решил съм да карам с такова масло и да го сменям на 9-10 000км отколкото с Кастрол и да го сменям на 20-30 000км .

и кастрола ще го сменяш на толкова. това че е кастрол, не го прави по добро и 2те най вероятно са хидрокрак, така че е все едно и също. за мене, хубави и лоши масла няма, всички са еднакви, става само да си го купиш оригинално и да си го сменяш навреме. а за колега по горе за 4л. и 5л. туби, еми колега, фирмата сама си определя според държавата и регион и т.н. какви туби да продава. във англия например, тубите са пак по 4л. а пък това със 5л. туби е като паралелния внос, както и с праховете за пране и т.н. и всяко друго нещо :да:

kokobaroko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokobaroko1 » Съб 18 фев 2012 19:04

Kaufland Classic 10/40 diesel - 15000km - 5 смени и съм доволен - Nissan CD20
Q8 10/40 diesel - 15000km - 3 смени - VW ALH

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 18 фев 2012 21:47

ulipet написа:Поръчах това масло http://www.ebay.de/itm/Castrol-Edge-FST ... 9019395598
гледам по етикета има разлика с тези който се продават в БГ.В момента съм с PENNASOL 5W40 PD и от него съм доволен.

ето това се продава у нас за около 100лв.гледам в момента е на търг
http://www.ebay.de/itm/Castrol-EDGE-5W- ... ge_Wartung

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Съб 18 фев 2012 23:02

ulipet написа:
ulipet написа:Поръчах това масло http://www.ebay.de/itm/Castrol-Edge-FST ... 9019395598
гледам по етикета има разлика с тези който се продават в БГ.В момента съм с PENNASOL 5W40 PD и от него съм доволен.

няма доставка до бг, гледай това :да:

Потребителски аватар
Boka4o
Автомобил: vw passat B5
Двигател: AFN 1998
Контакти:

Мнениеот Boka4o » Съб 18 фев 2012 23:18

10w-40 Agip 2000 TURBO DIESEL :да:

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 19 фев 2012 8:10

wolff1 написа:
ulipet написа:

Видях,че няма за БГ,а защо ли?Защото се доставят количества от него за БГ на един купувач.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 19 фев 2012 16:46

ulipet написа:
wolff1 написа:
ulipet написа:

Видях,че няма за БГ,а защо ли?Защото се доставят количества от него за БГ на един купувач.

глупости, някой имат, някой нямат ве приятел, търси такъв който има.

Върни се в “Дизелови агрегати”