Виене на скорости Голф 2 GT

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GOLF_SB_1991
Автомобил: VW JETTA MK2
Двигател: JP

Виене на скорости Голф 2 GT

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Сря 15 фев 2012 23:13

Здравеите колеги имам следния проблем,скоросната кутия бе подменена преди 6 месеца с друга втора употреба от голф3 пасна идеално и до сега нямах никакви проблеми майстора ми каза,че е сложил гъсто мсло зашото кутията все пак не е нова от тогава насам има към 3хл.км би трябвало да има масло в нея заштото няма течове,но от скоро забелязах че само на 4та скорост вие или поне аз го оприличавам на виене нешто подбно на звук от спортен въздушен филтър на 5та не се чъва този шум. МОЛЯ ВС КОЛЕГИ КОЙТО СА ИМАЛИ ПОДОБНИ СЛУЧЯЙ ИЛИ ПРЕДПОЛАГАТ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ДА СПОДЕЛЯТ СВОЕТО МНЕНИЕ.:)

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Виене на скорости Голф 2 GT

Мнениеот teddy » Чет 16 фев 2012 18:40

не се слага гъсто масло, какво като не е нова! Точно от там идват повечето проблеми.

Потребителски аватар
GOLF_SB_1991

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Чет 16 фев 2012 20:42

А дали точно от това се чува този шум и какво може да стане за напред,забелязал съм,че като карам с по висока скорост от 120км/ч в това студено време и като намлч и вкл. на 2ра примерно мн жестоко стърже.Според мен е че маслото мръзне и става на каша заштото с по ниска скорост или градско или по-толо време го няма това ?

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пет 17 фев 2012 3:38

тази кутия е сметната да се движи с 75W90.... ме знам какви кретении са сътворени с нея....

в кутията има бая лагери които могат да вият да не говориме че и самата предавка също може да вие.

Прегледай си луфтовете в лагерите на диферениала. и сложи масло с което трябв ада се кара тази кутия...

А на този майстор му кажи че това не е Зил и като е на 200000 пак може да се кара с рядко масло! Моята е на 300000 и я карам с 75/90 лагери все още не съм сменял (ама има нужда вече...)

мога да ти дам и приблизителни цени на лагери. Все още тези кутии се поправят.... не се изхвърлят....

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 17 фев 2012 10:56

Смени маслото на кутията с такова с вискозитет 75w90 в кутията няма налягане като при двигателя за да му сложиш по-гъсто, че вече е поостарял да му уплътниш луфтовете ( което също гранде глупост !!!!).

Потребителски аватар
GOLF_SB_1991

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Пет 17 фев 2012 13:02

Мерси Колеги това ште направя сменям го в наи-скоро време.А дали нешто се е повредило до сега ?

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Съб 18 фев 2012 0:02

Bobby_ написа:мога да ти дам и приблизителни цени на лагери. Все още тези кутии се поправят.... не се изхвърлят....

Bobby, я дай приблизителни цени на лагерите, че моята "нова" кутия вие на всички освен 4-та и ми се струва че ще е игления, проста д имам предвид дали да се занимавам или да хвърлям боб за следваща.
Иначе до автора на темата, 35 хил км минах с силно виеща кутия в края беше започнала и преминава в леко румолене, като имаше още каране, но поради трудното включване на първа и втора (което се оказа от за втори път изметнала се паница на съединителя) я смених.
Веднъж започнала да вие каквото и масло да и сложиш няма да спре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”