Здравейте,
Има ли някой с трицилиндров, 1.2 бензинов, мотор да каже за колко време загрява?
Днес при -5 външна температура стрелката стигна 90 градуса след 6км или 12-13 мин каране, след това падна малко и пак стигна 90. Това нормално ли е?
VW Polo BMF - За колко време загрява 1.2 бензин
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
VW Polo BMF - За колко време загрява 1.2 бензин
Последна промяна от Bobi_S13 на Чет 23 фев 2012 21:57, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие
Причина: редактирано заглавие
- plamen_vv
- Автомобил: Polo 9N3
- Двигател: BBM 2008
Re: За колко време загрява 1.2 бензин
Нормално е колега, особенно ако си изчакал да достигне 90 градуса и тогава да пуснеш парното.
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Парното с влизането го пускам веднага
И моята загрява за толкова, дори само на обороти за 15 мин, засичала съм заради един проблем, който имах с маслото, дори при каране още по-бързо...някъде 3-4 км..но не пускам парното още с влизането...
- plamen_vv
Значи при мен го прави тоя номер в следната ситуация. Пускам парното преди да е достигнала работна температура и в движение стрелката достига до 90 градуса. Спирам на червен светофар, колата работи на празен ход да кажем около минута и температурата започва да пада. Когато тръгна отново до около 1-2 минути колата отново си достига 90 градуса при сменяне на скоростите в порядъка на 2500-2800 оборота. Това ми го прави в големите студове -5 -10 градуса.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Аз въртя на крайно студено врътката на парното, за 5-7 минути каране е на 90 градуса . Зимата за толкова загрява. Лятото за 2-3 минути и съм на 90 градуса.
- БЕГЛЕЦО
- Автомобил: VW POLO 6N 1995
- Двигател: 1.4 AEX
freestyler911 написа:Аз въртя на крайно студено врътката на парното, за 5-7 минути каране е на 90 градуса . Зимата за толкова загрява. Лятото за 2-3 минути и съм на 90 градуса.
що на крайно студено колега,май ще ме понаучиш пак на нещо
- plamen_vv
БЕГЛЕЦО написа:freestyler911 написа:Аз въртя на крайно студено врътката на парното, за 5-7 минути каране е на 90 градуса . Зимата за толкова загрява. Лятото за 2-3 минути и съм на 90 градуса.
Зимата съм забелязал, че на крайно студено загрява значително по-бъзро.
- БЕГЛЕЦО
plamen_vv написа:БЕГЛЕЦО написа:freestyler911 написа:Аз въртя на крайно студено врътката на парното, за 5-7 минути каране е на 90 градуса . Зимата за толкова загрява. Лятото за 2-3 минути и съм на 90 градуса.
Зимата съм забелязал, че на крайно студено загрява значително по-бъзро.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Колеги, парното го топли двигателя.
За него няма термостат (не е пуснато или спряно както големия радиатор).
Когато запалите колата и пуснете парното на топло колата си върти антифриза през радиаторчето и вентилатора го обдухва с леден въздух. Което си е чисто охлаждане на двг.
Ако не пускате вентилатор но пак врътката е на топло, тогава пак студения въздух е насочен на самотек към радиаторчето.
Врътката на студено означава че никакъв въздух не се пуска към малкото радиаторче, колата загрява бързо.
Колкото и да са смешни картоните по колите с не работещи термостати, ако такъв картон се сложи на кола в изрядно състояние и се кара пак ще загрее по бързо, понеже не се обдухва блока на двг. със студен въздух (тук е вече леееко ненужно това с картоните но все пак...).
Най-важно е да се знае: Блокирал термостат в затворено положение и колата отива към прегряване , парното на макс жега ако ще и август да е!
За него няма термостат (не е пуснато или спряно както големия радиатор).
Когато запалите колата и пуснете парното на топло колата си върти антифриза през радиаторчето и вентилатора го обдухва с леден въздух. Което си е чисто охлаждане на двг.
Ако не пускате вентилатор но пак врътката е на топло, тогава пак студения въздух е насочен на самотек към радиаторчето.
Врътката на студено означава че никакъв въздух не се пуска към малкото радиаторче, колата загрява бързо.
Колкото и да са смешни картоните по колите с не работещи термостати, ако такъв картон се сложи на кола в изрядно състояние и се кара пак ще загрее по бързо, понеже не се обдухва блока на двг. със студен въздух (тук е вече леееко ненужно това с картоните но все пак...).
Най-важно е да се знае: Блокирал термостат в затворено положение и колата отива към прегряване , парното на макс жега ако ще и август да е!
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
по тази логика не е ли по-добре да се натисне бутона за вътрешна циркулация (в купето) отколкото да се мести врътката в студено положение ? На моя голф и на Лупо-то на приятелката ми така процедираме, за да се стоплим по-бързо и ми се струва, че има ефект. Макар че на голфа всичко му е наред, но си сложих т.нар. термостат на решетката отпред (самозалепящо фолио с цвета на колата) и се стоплям още по-бързо, защото за 5 км до работа особено в големия студ трудно можеше и да се разбере, че имам парно.
- БЕГЛЕЦО
FREESTYLER мерси за разясненията!
както и мерси на SURGULA за това,че ми припомни варианта за по-бързото......
http://www.heko.pl/index.php?opt=gal_zim
както и мерси на SURGULA за това,че ми припомни варианта за по-бързото......
http://www.heko.pl/index.php?opt=gal_zim
- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
na men ne mi e dostigalo nikoga 90 gradusa prez zimata.max do 80.dali ne mi otvarq mn rano termostata?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”