Значи кабелчетата на дюзата едва ли имат нещо общо с проблема.
С какъв изпарител си? Сигурен ли си, че копчето газ/бензин е изправно? Прегледай кабелчетата, които влизат в клапана за спиране на пропана дали са почистени и буксичките дали не са много хлабави.
И продължавай да си търсиш друга бобина за проба - тя също е много вероятен виновник.
ЕДИТ:
Пробвай да покараш на бензин, ако на бензин си работи нормално, значи бобината си е наред.
Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава
Е моите уважения,но кабелчетата са с отношение към проблема както и всичко останало.Написали сме всичко възможно,даже се повтаряме.Единствено,както би казал всеки майстор,като се прояви проблема спри и мери.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Е моите уважения,но кабелчетата са с отношение към проблема както и всичко останало.Написали сме всичко възможно,даже се повтаряме.Единствено,както би казал всеки майстор,като се прояви проблема спри и мери.
При работа на газ тези кабелчета играят ли някаква роля?
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, сега набързо прегледах колата, че имам работа, но забелязах нещо странно и ми е любопитно дали играе роля.
Първо да кажа на колега, който ми даде идеи с моното и кабелите - кабелите са много здрави, не е от това.
Та, в бобината влизат принципно 2 кабела. Става въпрос не за този към свещите.
Нали кабела влиза в 3 метални пластини. Самият кабел, който влиза в пластините като го погледнах (вътре в кабела към пластините) нали има дупки, в които да влезнат пластините и около тези дупки (той е кръгъл кабела) има едно уплътнение - много миниатурно, което стои открая. Това уплътнение не стоеше долу, а се беше надигнало и седеше настрани, като покриваше едната дупка т.е. беше върху нея. Та, най-вероятно така е стоял кабела и тези дни. Сега го сложих надолу това уплътнение. Дали пък не е било то или няма как да играе роля?
Първо да кажа на колега, който ми даде идеи с моното и кабелите - кабелите са много здрави, не е от това.
Та, в бобината влизат принципно 2 кабела. Става въпрос не за този към свещите.
Нали кабела влиза в 3 метални пластини. Самият кабел, който влиза в пластините като го погледнах (вътре в кабела към пластините) нали има дупки, в които да влезнат пластините и около тези дупки (той е кръгъл кабела) има едно уплътнение - много миниатурно, което стои открая. Това уплътнение не стоеше долу, а се беше надигнало и седеше настрани, като покриваше едната дупка т.е. беше върху нея. Та, най-вероятно така е стоял кабела и тези дни. Сега го сложих надолу това уплътнение. Дали пък не е било то или няма как да играе роля?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Честно казано не разбрах за какво уплътнение говориш, но едва ли има нещо общо с проблема.
С каква газова си? Прегледа ли нейните кабели?
С каква газова си? Прегледа ли нейните кабели?
- Iezekil
ktamen написа:При работа на газ тези кабелчета играят ли някаква роля?
Не,прав си колега.

В моята бобина влизат 3 кабелчета на обувка,като от едното е взет ток за газовата.Вероятно за тях пита колегата,но щом е видял това уплътнение то е било след като е извадил буксата.Сиреч,тогава се е разместило.
Дали е забелязал при изгасване на колата свети ли ключа за газ?Или пък да прещраква?
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Казвам го вендъж!Защото и аз го патих това нещо цял 1 месец,над 10 пъти ме остави и поне 5 пъти ме дърпаха до сервизи.Проблема е РОЛКАТА НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ,ПЪПКАТА СЕ ЧУПИ И ПОЧВА ДА ГУБИ ЦЕНТРОВКА!!!решение 1.Сменя се колянов вал,което не ми хареса 2.Лепи се с "течен метал",така съм го направил и държи от 1 година насам!(пъпката е на коляновия вал,а вдлъбнатината в ролката,затова не се решава с нова ролка)
ако съм познал от първия път ПИЯ БИРА
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
icemenn написа:Казвам го вендъж!Защото и аз го патих това нещо цял 1 месец,над 10 пъти ме остави и поне 5 пъти ме дърпаха до сервизи.Проблема е РОЛКАТА НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ,ПЪПКАТА СЕ ЧУПИ И ПОЧВА ДА ГУБИ ЦЕНТРОВКА!!!решение 1.Сменя се колянов вал,което не ми хареса 2.Лепи се с "течен метал",така съм го направил и държи от 1 година насам!(пъпката е на коляновия вал,а вдлъбнатината в ролката,затова не се решава с нова ролка)
Колега, ако "пъпката" го заместиш с шпонка, мисля, че ще бъдеш разбран доста по-правилно

- Iezekil
А каква е връзката на тази шпонка с температурата,казва че го прави само на горещ мотор.И после защо го прави само за секунди и се оправя?
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
icemenn написа:Казвам го вендъж!Защото и аз го патих това нещо цял 1 месец,над 10 пъти ме остави и поне 5 пъти ме дърпаха до сервизи.Проблема е РОЛКАТА НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ,ПЪПКАТА СЕ ЧУПИ И ПОЧВА ДА ГУБИ ЦЕНТРОВКА!!!решение 1.Сменя се колянов вал,което не ми хареса 2.Лепи се с "течен метал",така съм го направил и държи от 1 година насам!(пъпката е на коляновия вал,а вдлъбнатината в ролката,затова не се решава с нова ролка)
Има ли как да разбера, че е това като го погледна? И къде точно се намира тази ролка?
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Прочетох цялата тема и искам да питам и да дам насока:
1. Свещите на колата кога за последно са васени и проверявани каво им е състоянието? Ако питаш мен си вземи едно нови и ги смени.
2. Каза че свешите са били мокри. При този случеи е възможно някоя от лолите да е пробила към коепус и дори да я замерваш няма как да я разбереш. Имал съм много случки точмо така колата работи нормално, в момента в който пуснещ газта умора, получава се пробив в този момент в лолата към корпус и огасва, това може да доведе до претоварване на бобината и до пвреда в нея. Аз имам един сет кабели и лоли винаги с мен в колата, не е излишно да инвестираш в това. Дори да няма проблем в лолите и кабелите, е полезно да са с тебе.
3. Прегледаи лолите дал гумата ит вътрешмата страна не е набраздеба, ако има следи от набраздяване(като изторели линии) значи е имало пробиви.
4. Разгледаи добре керамиката на свещите в зоната около металната част, ако има наличие на черти все едно си ги драскал с молив но е издълбано в повърхностнатния слои на керамиката, това е признак че има пробиви на искра. Сменят ве свещи и кабели в този случей.
5. Ако копуваш севщи си купувай NGK три електродни, не вземаи едноелектродни.
6. Провери каво е положеноето на масата на двигателя която идва от акомулатора.
Провери трзи неща и кажи каво е станало.
1. Свещите на колата кога за последно са васени и проверявани каво им е състоянието? Ако питаш мен си вземи едно нови и ги смени.
2. Каза че свешите са били мокри. При този случеи е възможно някоя от лолите да е пробила към коепус и дори да я замерваш няма как да я разбереш. Имал съм много случки точмо така колата работи нормално, в момента в който пуснещ газта умора, получава се пробив в този момент в лолата към корпус и огасва, това може да доведе до претоварване на бобината и до пвреда в нея. Аз имам един сет кабели и лоли винаги с мен в колата, не е излишно да инвестираш в това. Дори да няма проблем в лолите и кабелите, е полезно да са с тебе.
3. Прегледаи лолите дал гумата ит вътрешмата страна не е набраздеба, ако има следи от набраздяване(като изторели линии) значи е имало пробиви.
4. Разгледаи добре керамиката на свещите в зоната около металната част, ако има наличие на черти все едно си ги драскал с молив но е издълбано в повърхностнатния слои на керамиката, това е признак че има пробиви на искра. Сменят ве свещи и кабели в този случей.
5. Ако копуваш севщи си купувай NGK три електродни, не вземаи едноелектродни.
6. Провери каво е положеноето на масата на двигателя която идва от акомулатора.
Провери трзи неща и кажи каво е станало.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Извинявам се пиша от телефона!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Покарай малко на бензин, ако работи нормално, значи пъпки, шпонки, свещи и прочее са наред.
С каква газова си, прегледа ли нейните кабели и копчето в какво състояние са?
С каква газова си, прегледа ли нейните кабели и копчето в какво състояние са?
- kostadin_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колеги:
1.Датчик на Хол и бобина - провери ги или викни некой колега, и имаше тема как се проверяват.
А за скъсана "шпонка" или "зъбче" или квото и да е зацепващото на зъбчатото колело на вала отгоре съм го късал половината и пердашат повдигачи та и зъбите ще ви тракат и губи центровка и не пожелавам на никой да чуе
но ПАЛИ 
1.Датчик на Хол и бобина - провери ги или викни некой колега, и имаше тема как се проверяват.
А за скъсана "шпонка" или "зъбче" или квото и да е зацепващото на зъбчатото колело на вала отгоре съм го късал половината и пердашат повдигачи та и зъбите ще ви тракат и губи центровка и не пожелавам на никой да чуе

- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Днес проверих дали са стегнати свещите - стегнати са. Проверих кабелите дали някой е излезнал от някъде - не е. След това се заех със смяна на газов филтър и въздушен. Въздушният го смених бързо. След това смених газовият филтър, който ми отне малко повече време заради студа и че за първи път го правя. Имаше ужасно много мръсотия в него и беше скъсана мрежичката, която е вътре около филтъра и някакво топче намерих метално в него
Запали колата веднага, на място перфектно работи... Утре ще я изпробвам дали има подобрение и дали се е оправил проблема, че сега се стъмва и да не се случи нещо да си утежня вечерта...

Запали колата веднага, на място перфектно работи... Утре ще я изпробвам дали има подобрение и дали се е оправил проблема, че сега се стъмва и да не се случи нещо да си утежня вечерта...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”