Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Сашо Белята » Пет 17 фев 2012 13:28

Май е време за катинара и да отключват " За летните гуми " да чешим там mhihi

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пет 17 фев 2012 13:48

Аз миналият март си взех Гилсавед еврофрост 3, пак за около 100-110 лв. за 15-ки с монтажа. Леона не мога да го излъжа на полу съединител, направо почва да върти гуми, сега са пуснали еврофрост 5 сигурно са и по-добри.
Закъсвал съм ама не са ме бутали, по точно в коловозите за паркиране ама с люлеене излизам сам без помощ.
На сняг нямат грижи, пробвано по видинският край, миналата седмица, който е от там знае колко е почистено.

Потребителски аватар
VAAL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAAL » Съб 18 фев 2012 14:17

Дънлоп 4D 195/65/15.Мога да кажа само добри думи за гумите,много добро сцепление при всякакви пътни условия.Казвам това защото карам доста спортно и се държат направо страхотно.

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Съб 18 фев 2012 15:52

келеш написа:Мога само да похваля Гудиър УГ 8!

Аз също. Преминах с тях през всички зимни условия вече. Имат много добро поведение и сцепление на сняг, било той по-заледен или по-мек и на киша, ценка 10 от 10. На лед мога дам оценка 8 от 10, най-вече заради тръгването и спирането.
Като цяло достигнаха максимално добре очакванията ми, пресметнати в дадени пари и очакван резултат.
Да чакаме ли УГ8+ тази зима? :P

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Съб 18 фев 2012 20:08

аз съм много доволен от Goodyear UltraGrip Performance 2 с размер 225/45/17. Страхотна гума на сухо, мокро, сняг, киша и т.н. Много тиха и бърза е :lol:

http://www.goodyear.eu/uk_en/tires/ultr ... tyrefinder

Потребителски аватар
sempay_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sempay_stz » Сря 22 фев 2012 22:26

Изображение
Kleber krisalp HP2 много добри около 120-125лв за 195/65R15 със качество на мишлен и BFGoodrich

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 22 фев 2012 23:09

sempay_stz написа:
Kleber krisalp HP2 много добри около 120-125лв за 195/65R15 със качество на мишлен и BFGoodrich

Аааа, като тръгнах да купувам Гуудриджа тая есен, търсех Клебер. За съжаление нямаше там дето пазарувах. Без да съм ги карал, предполагам че на пресен сняг ще са в пъти по-добре от Гуудрижда :да:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 22 фев 2012 23:27

Това е 3-та зима в която карам с въпросния Клебер! Доста съм доволен!!! Няма условия при които да не съм ги карал и мога да кажа, че наистина са добри! Дори при сухо време и външна висока температура (знаете, че миналата зима имаше доста топли дни, а ми се налагаше да пътувам) се държат добре, износването им е малко, спират добре, драпат в снега хубаво, може би една идея са по-зле на лед, но то е очаквано. Имат добър борд, меки са и за три сезона не са загубили мекостта си. Тогава ги взех за 100 лева на бройка, като в цената влизаше монтаж, баланс и нови вентили :mrgreen: (естествено сещате се, че цената не за всеки е такава)! Сега гледам са им вдигнали малко цената, но не с много предполагам, че ако се разтърси човек пак може да ги вземе за 100 лева бройката! Определено бих си взел тази гума отново :beer

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Сря 22 фев 2012 23:40

И аз към с такъв Клебер вече втора зима. Добри са, но на по-заледено .... гола вода. На мокър паваж също не спират. На сняг и дъжд съм доволен, но не и на лед и мокър паваж.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 23 фев 2012 18:24

И аз съм с такива (първи сезон им е), много съм доволен, включително на леко заледен път се държат добре, както и на мокри павета дори леко заснежени (обръщам внимание, че Пасата е по тежък и стабилен от Голфа) пробвах ги и на жълтите павета (мокри) - доста добро представяне :да:

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Чет 23 фев 2012 19:15

boyan.chav написа:
келеш написа:Мога само да похваля Гудиър УГ 8!

Аз също. Преминах с тях през всички зимни условия вече. Имат много добро поведение и сцепление на сняг, било той по-заледен или по-мек и на киша, ценка 10 от 10. На лед мога дам оценка 8 от 10, най-вече заради тръгването и спирането.
Като цяло достигнаха максимално добре очакванията ми, пресметнати в дадени пари и очакван резултат.
Да чакаме ли УГ8+ тази зима? :P

Аз не мога да кажа нищо добро за този модел.При монтажа се оказа едната дефектна.Сега изезе балон.То вярно с голяма скорост на магистрала и дупката е била с остър ръб.Както и да е.Ама с по шумно гумии не съм карал никога

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Чет 23 фев 2012 19:20

martom написа:Аз не мога да кажа нищо добро за този модел.При монтажа се оказа едната дефектна.Сега изезе балон.То вярно с голяма скорост на магистрала и дупката е била с остър ръб.Както и да е.Ама с по шумно гумии не съм карал никога

Ако говориш за АМ "Тракия"-ужасни дупки са се появили,няма гума,която да издържи на тези ями!
За мен не е важно дали са шумни,а как се държат на пътя.Явно ти е твърде тих мотора,колега? :wink:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 24 фев 2012 23:04

Novex-Snow speed.Made in China!Супер гума!Трета година без грам проблем!

Потребителски аватар
rulemaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rulemaker » Нед 26 фев 2012 22:28

Втора зима карам със Спортива Сноу Уин и съм много доволен. Колата тръгва доста добре по стръмен наклон, а колата ми се развърта доста бързо (онда е), има хубаво сцепление и по неутъпкан сняг и по утъпкан

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 27 фев 2012 19:22

rulemaker написа:Втора зима карам със Спортива Сноу Уин и съм много доволен. Колата тръгва доста добре по стръмен наклон, а колата ми се развърта доста бързо (онда е), има хубаво сцепление и по неутъпкан сняг и по утъпкан

Нормално е да си доволен - все пак са част от Continental group !!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”