Не върви на бензин.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ReLoaDeD
Автомобил:
Двигател:

Не върви на бензин.

Мнениеот ReLoaDeD » Сря 15 фев 2012 23:30

От скоро ми се появи този проблем, миналата седмица се бях запътил да купувам масло за колата(става въпрос за Golf 3 1.8 моно) купих си масло, тръгвам да паля колата и я усещам как се мъчи да запали, по принцип пали на бензин и като мине 2000 оборота сменя автоматично на Газ. Въртях доста и по едно време запали замалко, заработи за 2-3 секунди без да и подавам газ и пак огасна. Реших че и е свършил бензина и затова не иска да запали. Цъкнах я на газ запали си нормално отидах до бензинонстанцията и сложих за 10лв (това са около 4литра) след това пак я цъкнах на бензин докато си работеше колата и веднага угасна, пробвах така няколко пъти дори и в движение, не иска да върви на бензин. Според вас какъв може да е проблема, съмнявам се дали не е от помпата ако съм я оставил без грам бензин и да е сдала багажа :?:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Не върви на бензин.

Мнениеот Glove » Пет 17 фев 2012 13:56

Ваиантите са, или ти е заминала помпата от хубавите ни горива в БГ или няма ток до нея, или компютъра на колата се е адаптирал на много богати смеси от работата на газ и сега непали защото горивото което впръсква дюзата е много малко.
Като дадеш на комтакт трябва да чуваш помпата че върти съвсем тихо за около 5-6секунди и след това като запали. Ако се чува има зни почваш от компа. Или отиваш да му изтрият грешките или го оставяш с откачен акомулатор за да изтрие адаптациите. Откачената клема не изтрияа натрупани грешки само адаптациите от процеса на работа.
Другият вариант е да е заминала дюзата за моното.

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Пет 17 фев 2012 15:35

Освен това, което е написал колегата по-горе, виж релето на инжектора (или на помпата), дали там няма някакъв проблем: хлабава връзка, откачена клема и т.н.

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Пет 17 фев 2012 15:52

Аз бих проверил и горивният филтър

Потребителски аватар
ReLoaDeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReLoaDeD » Пет 17 фев 2012 20:44

Аз така и направих дадах на контакт и се ослушвах за помпата да чуя дали работи но не се чуваше нищо, може и да е бръмчала но не чувах. Къде се намира тази помпа някъде до резервоара или в резервоара трябва да е? Ще накарам някой да дава на контакт а аз да се ослушвам, ако бръмчи значи помпата би трябвало да си работи... утре ще проверя тази работа и от там натаъка вече ще пробвам да разкача клемите на акомулатора, ако няма ефект къде да отида за да ми изтрият грешките ако евентуално има такива?
Ако пък не стига ток до нея как мога да разбера?
Накрая ще сменя и горивния филтър ако не стане нищо може да е запушен.
Ще погледна и релетата :да:
Благодаря за отговорите, утре ще пробвам и ще пиша какво е станало :beer

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пет 17 фев 2012 21:01

..помпата се чува добре в купето, няма нужда някой да се ослушва от вън....

Потребителски аватар
val-kat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот val-kat » Съб 18 фев 2012 20:05

Здравей колега!Предлагам ти да свалиш облегалката на задната седалка и спокойно ще се чуе като дадеш на контакт дали ти върти помпата,ако се чува помпата значи ти е натрупало грешка от ламбда сондата-откачаш акумулатора и след 5-10минути закачаш и пробваш да запалиш.Успех дай после инфо какво е станало 8)

Потребителски аватар
ReLoaDeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReLoaDeD » Съб 18 фев 2012 23:43

Днес я направих тази работа но помпата не се чуваше изобщо, пробвах и със откачени клеми за 1 час я оставих колата... същата работа, не върви на бензин :screwy

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 18 фев 2012 23:59

сменяш бензиновата помпа и готово... отварящ багажника вдигаш мукета в дясната страна има една кръгла капачка отвиващ си болтовете... и там ти е бензиновата помпа поставена е една пита...

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Нед 19 фев 2012 6:54

Първо да пробва с добро, може само бушона да е изгорял.

Върни се в “Автогазови уредби”