Голф3 - Алтернатор-мига лампата за индикация
-
adidas_go
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 - Алтернатор-мига лампата за индикация
Вчера смених реле-регулатора,Но проблема остана,лапмата на таблото свети и се изключва.Гледах дебелия кабел дето се хваща на гератора с 8мм гайка ми е счупена обувката,може ли от него да дава нещо на късо и затова да се включва и изкл. генератора.Защото го забелязах,че като не свети лапмата алтернатора си работи.Колата е голф 3 тди 110,а алтернатора е 120А BOSH
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Алтернатор-мига лампата за индикация
Оправи си нещата по алтернатора, връзките и кабелите. След това ако пак е така ще се търси какво го причнява. Сигнала от алтернатора до тъблото е едно синьо кабелче което въряи заедно с дебелият кабел, провери и него дали е наред.
Има вероятност пръстените на ротора да не са наред и четките да не контактуват добре, което води до прекъсване на възбуждането на генератора, съответно спиране на работата му и светване на лампата на таблото. Като си сложил новия регулатор,убеден ли си, че четките контактуват постоянно.
Това с 8 мм е силовият кабел дето по него минава тока за зареждане на акомулатора.Оправи си обувката или замери когато свети директно на гаиката колко зарежда.
-
adidas_go
- Автомобил:
- Двигател:
djshomi написа:Това с 8 мм е силовият кабел дето по него минава тока за зареждане на акомулатора.Оправи си обувката или замери когато свети директно на гаиката колко зарежда.
Така и мисля да направя.Като сменях релето забелязах,че кадето контактуват с колектора на едната четка е по изяден.
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
Ако нещо неможеш да се справиш, мога да помогна. Званни ми.
-
adidas_go
- Автомобил:
- Двигател:
djmimo89 написа:Ако нещо неможеш да се справиш, мога да помогна. Званни ми.
Писна ми вече да се занимавам с него занесох го на майстор.
Re: Голф3 - Алтернатор-мига лампата за индикация
Колега пиши какво стана с майстора, че ми е интересно. И аз имам същия проблем. Сменях релета, но ефекта е същия. Пресветва лампата и това е. Но и не зарежда достатъчно. Пиши ако не те затруднява. 

-
adidas_go
- Автомобил:
- Двигател:
Снощи взех генератора от майстор.Майстора каза,че нищо му няма закачал го на стенд замервал го и генератора си зареждал 14.7V.След малко ще слизам да го сложа на колата и да проверя кабелите,да не би да има някаде прекъснат някой.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Добре след като вече знаеш че алтернатора е наред, одтана да си оправиш кабелите, както ти казах още в началото.
-
adidas_go
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:Добре след като вече знаеш че алтернатора е наред, одтана да си оправиш кабелите, както ти казах още в началото.
Аз ги оправих.Целия сноп с кабелите беше изолиран и като отвих изолирбална,видях,че кабелите са мокри и имаше окислено.Изъбрсах ги проврих кой кабел не е добре,подвързах ги отново и нямам сега проблеми.Генератора ми зарежда 14.7 както трябва да бъде.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”