Повикване на патрулка на място, където се правят нарушения

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Повикване на патрулка на място, където се правят нарушения

Мнениеот nasko1978 » Вто 24 яну 2012 14:26

[quote="LILO&STICH"]това да не е по чехов :roll:[/quot :roll:

Последна промяна от nasko1978 на Вто 24 яну 2012 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 24 яну 2012 14:35

Колегите лио и стич имаха предвид ул. Чехов, май. Иначе темата и тя май заминава вече...

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 24 яну 2012 17:03

Не е там.
Всеки ден на път за работа минавам покрай 3 учебни заведения и положението е аналогично, така че улицата няма значение...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 24 яну 2012 17:08

Ако всеки тръгне да се обажда,за всяка улица ще се окаже,че няма толкова патрулки в системата на МВР :Mr Green Fun Това са обществени заведения,вие какво очаквате?
Не,нямам деца още...

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Вто 24 яну 2012 17:22

Аналогичен случай на ул. Тодор Стоянов - 2 ДГ и една ясла на тясна еднопосочна улица, а също и пряката Шевченко. Освен, че има такива дето се пробват в насрещното, още по-неприятно е паркирането плътно от двете страни и ние трябва да си водим децата по средата на улицата... Случвало ми се и да се "цопнат" точно пред мен на тротоара и да се наложи да се върна да заобикаля по платното... Май ще направя няколко дъсчици с пирони накрая...
А имаше и много оригинална идея за трудносваляеми стикери "Паркирал си като идиот"...

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 24 яну 2012 17:27

Абсолютно убеден съм,че колегата rmk -автор на темата е прав в едно :ТРЯБВА ДА ИМА ПЪЛНА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ НАГЛИТЕ нарушители на закона във всякакви сфери и да накараме всеки ,на който му плаща държавата от нашите пари,да си върши качествено работата!!! :012:
Иска ми се всеки държавен служител да си заслужи уважението и заплатата,които им се "полагат"!!!

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Вто 24 яну 2012 17:42

И да се обадиш на полицаите едва ли нещто ще се случи ,тряя да имаш някой познат по висш ,че да ти бъде обърнато внимание и да се оправи работата facepalm

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Сря 25 яну 2012 22:26

Звънкай и ги топи! Аз разбирам, ако улицата е голяма и еднопосочна (като Пиротска), но няма проблем с разминаването, да нарушиш знаците, ама в малки квартални улички...нагли стават вече. :)

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Сря 25 яну 2012 22:40

joker написа:
Zerga3GT написа:Звъниш на полицията казваш че на еди коя си улица има системни нарушения от страна на шофьорите към еди колко си часа всеки ден.
Ще те питат как се казваш и че възможно най скоро ще пратят патрулна кола..
Задължени са да проверят но дали ще направят нещо е друг въпрос.

После те викат в полицията за показания до скъсване....хиляди пъти ще съжаляваш,че си се обадил!А може и бой да отнесеш от този когото глобят....,.защото той именно от полицаите ще разбере кой го е натопил!!!!

Днес по същия начин на еднопосочна улица в Перник пред училище.Най - тъпото беше че бързащия нарушител ми свиреше да му направя място за да не излезе от коловоза.С много псуване го пуснах.Още по-тъпото беше че след разминаването си на 20 метра имаше спрял патрул,спрял незаконно и пушещи ченгета.Немам думи просто.А колкото до обясненията,си спомням как мой клиент си пати заради акумулатор,дори и го глобиха че не се е явил да дава показания в ден,когато е бил на работа.Гледам днес как министър Цецко си защитава раята,но има много трески за делане и много круши за рутене death

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 26 яну 2012 14:05

И аз мисля, че оправданието "бързм да оставя детето и после за работа", както и други производни, не са основание да се набиеш с/у движението на еднопосочна, може да предизвикаш такова задръстване, че още много хора да закъснеят за кадето са тръгнали, без да имат и капка вина, виждал съм такива ситуации безброй пъти. Обикновено се предизвикват от жени (без да се обиждат дамите), защото имат проблем с разминаването в тесни пространства, а връщането на зад им е кошмар.
По конкретният въпрос - мисля, че писмен сигнал/жалба до КАТ, с приложен снимков материал е най-сигурно (ако ти се занимава).Повечето държавни структури, при получаване на писмен сигнал, са длъжни да извършат проверка, да предприемат действия и в едномесечен срок да уведомят писмено подателя за резултатите от проверката и предприетите действия. Предполагам, че и при КАТ е така. Ако няма резултат от писменият сигнал, спокойно може да сигнализираш медиите и ченгетата не могат да се измъкнат с оправданието, че не са знаели, не са уведомени.... и т.н. :да:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 26 яну 2012 15:00

rmk написа:Здравейте,

Какъв е редът за извикване на патрулка на място, където гледам ежедневно да се правят нарушения ?
Изобщо има ли начин да бъдат повикани или ходят само, където те си решат ?
Ако звънна в полицията ще стане ли ?

ПС:
Става дума за отрегулирана (еднопосочна) квартална улица (преди повече от 5 години), но поради някаква причина хората идващи от половината град (защото има детска градина на нея) нямат желание да спазват знаците.

Пускаш писмен сигнал в КАТ т.е. до началника на КАТ! Патрулка без писмено уведомяване няма да дойде , по телефона няма да стане. Пиши в сигнала ,че ежедневно си свидетел на тези нарушения и те са десетки на ден.
Това е достатъчно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 26 яну 2012 15:22

Хи хи хи,като дойде патрулката и спре първия нарушител да му пише акт какво грандиозно задръстване се очертава и от двете страни mhihi

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 15 фев 2012 11:52

Мисля, че колегата рмк е прав на 100% за спазването на правилата за движение..., обаче това важи ако сме в нормална държава с нормална пътна мрежа. В тази малоумщина, в която живеем това няма как да стане. Не може един дебил нещастен, който седи и пърди по цял ден да ми определя на коя улица ще е забранена и как ще се движат колите без изобщо да е стъпил в квартала... по стечение на обстоятелстват живея в квартал който 100% от улиците са еднопосочни, е няма как да стигна до дома си без да направя поне 2 нарушения, просто има дни в които не става.. ама никак си не става. И за това че някой нещастник е решил фирмата на лелинчо му да се облажи от знаци забранено влизането няма как да стане. Т.е. докато нашата държавна администрация, на която ние задружно плащаме заплатите не започне да работи няма как хората да спазват правилата. Като казвам да работи, нямам предвид онези другите мързели със хранилката да заработват до въпросните знаци, а имам предвид да използват мозъка си по предназначение! Не знам вече то не е 1 и 2 и 100..

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 15 фев 2012 15:46

Точно щото сме в така добре обяснената от теб държава, толкова повече трябва да има контрол и законност преди всичко останало. Обаждай се колега, аз преди звънях за неправилно паркирали коли, за каквото ми падне в полицията. Ама ги натикаха под 112 и спрях, защото това не се води кой знае какво нарушение, паркирането. Аз не търпя подобни прояви, няма извинение за такива нагли нарушители, щото те са точно това, нагли и безочливи, защото знаят правилата и умишлено ги нарушават, то не е без да искам. И докато мнозинството си затваря очите както за едрите, така и за дребните неща, все така ще е. И се почва от дребните, не от едрите. Ние сме хората, от които зависи да работи тази държава. Нашата енергия, нашето време, нашите пари, нашата нетърпимост, са повече, от тия на всички, заети на държавна служба. И можем да ги накараме да работят за нас, вервайте ми, пробвал съм. Само ние да го поискаме. Иска се малко дупе, малко време и повечко упоритост, прерастваща в досада и нещата се получават.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пет 17 фев 2012 22:12

Опитвал съм се да извикам КАТ на опасно място, но уви нищо не случи! Първо звънях на телефона за проблеми на пътя, като те ми казаха че това не било проблем на пътя. След това на 112 и от там към дежурния в КАТ. Ситуацията беше следната:
беше пролетта като правиха ремонт на кръговото на 4ти километър и затваряха част от входовете към него. Обаче това не пречеше на десетки шофьори да влизат с обратен завой в насрещното на включването, караха по няколко метра в насрещното и след това влизаха в локалното. Съответно тези които идват от кръговото не ги виждат, тези които правят обратния и те нищо не виждат. Беше просто чудо че нямаше размазани. Имаше пищене на гуми, пушеци и клаксони. А най-фрапиращото за мен беше че в другата посока на метри от мястото на нарушението трима полицаи размахваха палки, но без да обръщат внимание на спирачките. Това го казах на дежурния, който след цъкане с език ми каза, че ще изпрати веднага патрул, а онези от другата страна били изпратени с друга цел. Патрул не се появи! Добре че не стана нещо лошо.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”