Проблем с вентилация на Голф2 1,6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Проблем с вентилация на Голф2 1,6

Мнениеот lozan67 » Нед 19 фев 2012 11:44

За шесте години, в които карам Голфа не можах да се справя с теча от капака на клапаните. Изпробвах всичко, което се продаваше като гарнитура от 35 до 3 лева. Накрая след като успях да го спра със коркова гарнитура и силикон, плюс постепенно 6 часово стягане, започна да тече от всякъде другаде /семеринги, дифтунки на датчици и пр/. Имам още един двигател от 1,8 моно, не знам какъв е кода. На мястото на мойта механична помпа има изходи за вентилация. Интересува ме някой има ли схема как става самото подвързване на маркучите. Гледах на 1,8 АБС , но там изхода е един, а при мен два. Днес мисля да монтирам капак за клапаните с махнати мрежи на изхода за вентилация. Пробвах да ги мия, киснаха по един ден в обезмаслители, после в кореселин. Горих ги с газова горелка. И все си тече. Явно не мога да ги продухам добре. И накрая сега ще пробвам без тях. Ако пак не става мисля да сложа този отдушник и да пробвам да давам бензин с некаква ел. помпа, за която ако имате някакви идеи също дайте предложения. Карам с 5-40 ако мислите че е от гъсто масло.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Проблем с вентилация на Голф2 1,6

Мнениеот Glove » Пон 27 фев 2012 21:42

Здрасти приятельо, отдавна не сме се чували а и има и причина много съм далече, но на темата. За да има такова голямо продухване на мотора нещо може да не е в час, какво става с компресията на мотора, ако не е наред някой от първите сегменти минавата газове надоло по ризата и в картера, после се чудиш как да го затапиш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”