поло 1.9д - не иска да завърти

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
svilen84
Автомобил:
Двигател:

поло 1.9д - не иска да завърти

Мнениеот svilen84 » Нед 19 фев 2012 16:37

Здравейте,колата е поло 1.9д 1998г.Зимата си смаквам акумулатора защото карам рядко.слагам днес акумулатора и неиска да заварти,заварта един път за секунда и толкова.подават ми ток с кабели и пак неще,сложих нов акумулатор и неиска.нулирва ми километража,а ток има.фаровете светят,централното работи,има ток.запалих я на дърпане и сега върти все едно нищо не е било.какво може да е това колеги?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: поло 1.9д - не иска да завърти

Мнениеот samo_pechka » Пон 20 фев 2012 0:09

svilen84 написа:Здравейте,колата е поло 1.9д 1998г.Зимата си смаквам акумулатора защото карам рядко.слагам днес акумулатора и неиска да заварти,заварта един път за секунда и толкова.подават ми ток с кабели и пак неще,сложих нов акумулатор и неиска.нулирва ми километража,а ток има.фаровете светят,централното работи,има ток.запалих я на дърпане и сега върти все едно нищо не е било.какво може да е това колеги?

Окис по клемите на акумулатора :roll: калпава маса към блока на двигателя :roll: проблем в стартера (окъсява) :roll: Това ми идва на ум като чета.Успех колега.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 20 фев 2012 16:01

То ток може да има,и да светят фаровете но дали е достатъчен?
Това поло с този двигател иска много ток.Само свещите в началото дърпат яко за да погреят!4-те свещи са с 80А бушон,смятай каква консумация е.Стартера и той си иска неговото!
Щом ти нулира километража недостиг на ток!
С колко дебели кабели подаваш ток?С такива от 8лв ли?
Трябва да са поне 25кв. и акомулатора колко му е стартовият ток и колко АЧ е? :да:

Замен,това е акумолатор!(Може и едостиг на ток,но трябва да се види каква е вторичната пречина)!

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 22 фев 2012 18:05

Колега запали ли?Аз моето вчера го запалих,след смяна на 4 свещи бош.Старите откараха 5 години и си платиха,даже май 2 пъти са си платили! :Mr Green Fun :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”