Кана с филтър
Кана с филтър
Има ли полза от такава, доколко тоя филтър почиства и струва ли си? Гледам доста са разпространени по ТП/ТМ и при цена 30-40лв за една пластмаса се чудя какво правят толкова.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Кана с филтър
Има една филтрираща система, която е утвърдена и се продава от години - това е Brita
. Аз лично си имам постоянно бутилирана вода и затова не ползвам, но цял свят ги ползва от години, явно вършат работа.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ползвам каните на брита доволен съм много, водата която минава през филтъра няма мирис на хлор, мирише си на вода.
Филтрите се сменят веднъж на 3 месеца или на 2 ако има малко дете у вас.
Филтрите се сменят веднъж на 3 месеца или на 2 ако има малко дете у вас.
А какво би станало, ако филтърът не се сменя дълго (забравен)? Дали просто няма да има пречистване или ще пуска боклуци.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
При това положение почти не пуска вода, едва капе. Шест месеца ако не е сменян така прави.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На самата кана има дата която ти си я нагласяш да ти напомня кога ти е следващата смяна. Аз я гледам датата всеки ден, че забравям лесно.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Използваме в къщи кана Brita вече повече от две години и сме доволни.
Сменяме филтъра всеки месец, водата е със съвсем друг вкус в сравнение с директно консумираната от чешмата.
Сменяме филтъра всеки месец, водата е със съвсем друг вкус в сравнение с директно консумираната от чешмата.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм от ползващите Brita и съм доволен от нея ! Вкуса на водата е без всякакви "нюанси" като от чешмата и откакто сипвам на кафемашината вода от каната по стените на резервоара и вече не се появява котлен камък както беше преди това /предполагам и вътре вече не се натрупва/ ! А и доста пари спестява от разходите за минерална вода понеже за пиене само такава ползвахме преди бритата !
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз ползвам руския аналог на http://www.aquaphorbg.com/ същите като на брита класик даже са взаимозаменяеми в метро се продават под марката аро
Купете си кана Brita и няма да сбъркате. Значи ако знаете какви отрови се задържат от патрона ще паднете. Ако сложите износен патрон Brita във вода с живи организми потопен за няколко часа така че отровите да се разтворят, измира всичко. Затова е желателно и патрона да се сменя веднъж месечно.
Каната Brita превръща от чешмяна вода, вода с качество на изворна-изключително мека, без никаква тежест във вкуса, чак не се усеща като се пие, и я обогятява леко с натрии. Абсорбира почти цялото съдържание на метали и варовик, хлор и органични замърсители от водата. Ако пиете филтрирана вода, и след това чешмяна имате чувството че не пиете вода, а тиня.
Излиза и по-евтино от минералната в бутилки, а и водата е с гарантирана чистота-все пак водата от минерални извори не се пречиства.
Каната Brita превръща от чешмяна вода, вода с качество на изворна-изключително мека, без никаква тежест във вкуса, чак не се усеща като се пие, и я обогятява леко с натрии. Абсорбира почти цялото съдържание на метали и варовик, хлор и органични замърсители от водата. Ако пиете филтрирана вода, и след това чешмяна имате чувството че не пиете вода, а тиня.
Излиза и по-евтино от минералната в бутилки, а и водата е с гарантирана чистота-все пак водата от минерални извори не се пречиства.
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това последното звучи като реклама
,но е истина.Взех брита специално за детето като беше на 8 месеца.Но ми излиза малко скъпо с тез филтри по 13-14 лв.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
SnowMaster написа:Но ми излиза малко скъпо с тез филтри по 13-14 лв.
Зависи колко вода пиете.
Ако сте 4'ма в семейството средно на ден се пие вода 6 литра (тук не включвам водата която се използва за готвене).
Ако купуваш всеки ден минерална вода 6 литра от 2 лв. * 30 = 60 лв.
Излиза в пъти по евтино ако разбира се не си пълниш водата от някой извор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ползвам и Брита и от руските. На Брита-та съм взимал и алтернативни филтри друга марка. Водата не мирише на хлор, неутрална ми е на вкус. Когато използвам филтрирана вида в каната, в която си топля вода за кафе/чай не се натрупва варовик.
Излиза по-евтино от купуването на минерална вода. С две думи - доволен съм.
Излиза по-евтино от купуването на минерална вода. С две думи - доволен съм.
Специално това за вкуса ме навежда на мисълта дали не е от добавяне на някакви елементи във водата, а не само от пречистване?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MMX написа:Специално това за вкуса ме навежда на мисълта дали не е от добавяне на някакви елементи във водата, а не само от пречистване?
Не гледал съм по дискавъри как ги правят тези филтри.
От активен въглен по точно въглен от кокосов орех.
Ако се разтърсиш за сериалите на "как се прави" гледай по към края и се вижда точно марката на Брита.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”