Търся компетентна помощ за Голф 4 1.6 Автоматик ?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Търся компетентна помощ за Голф 4 1.6 Автоматик ?!

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 20 фев 2012 9:29

simpatjgata написа:ПС: Моля всички да спрем до тук с тази тема-мисля,че вече се изчерпа напълно!

Темата се изчерпва като си оправиш колата и пуснеш подробно обяснение (по възможност със снимки)как си я оправил и какъв е бил проблемът - за да може следващия като теб вместо да се заяжда с кибици като MAYKI да земе да си оправи колата :lol:

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пон 20 фев 2012 11:09, променено общо 1 път.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 20 фев 2012 10:16

MAYKI написа:
Aprilia написа:
MAYKI написа:
Aprilia написа:В Европа да си закараш колата на сервиз е повече от лукс, защо като им стане нещо на кочините в Италия и директно отплават за източните страни mhihi
На Голфа сменя на масло и филтри (маслен горивен) само труд с консумативите от мен 70 евро mhihi Недай си Боже нещо по-сериозно да му стане. Само информативно, сваляне качване на турбо 300-350 евро mhihi

Отклоняваме се от тема яко ама ...

Добре бе пич ти като си заминал в друга държава си наясно ,че нещата не са като в българистан

300/евро колкото толкова плащаш и заминаваш

Не знам с какво се занимаваш там твоя работа,но си представи ти да си примерно собственик на сервиз и всеки започне сам да си ремонтира колата кво париме а

оставаш гладен фалираш хората около теб също и така работници тоя оня семейство и край

Като пича,ако всеки сам започне да си води счетоводството какво гладен ядеш усмивки

докато българина не проумее ,че едни пари не се ли въртят НЕ става нищо тука всеки гледа да мина като двулевка и накрая никой няма парички да скъта да не плати и т.н.

simpatjgata Извинявай че ти обърках професията ама вече доста ми се спи :D ,че икономист е вече широко понятие

Когато не знам и не съм сигурен в нещо си карам колата на сервиз естествено е, ама при положение че мога да направя нещо сам не виждам защо зорлем да се бутам пари да давам. По същия начин и колегата решил че може сам да се справи, ето справил се е, те тия форуми за взаимопомощ и DIY менуалите да не са измислени от българи, нормално всеки иска да рови сам, къде от хоби къде да не дава пари. А ти ако нищо не можеш да си направиш по колата или се чувстваш по европеец и от европейците давай пари по сервизите, ние не сме те спряли mhihi

Пич не съм автомонтьор и трябваше да се почуствам засегнат ли,че не мога да правя ремонти не ти схванах иронията

Може и да мога да правя много неща,но идеята не е такава и да Европеец съм и то доста голям

Каквото и да се коментира е изгубена кауза ама такива като тебе и много други дето си ремонтирате сами автомобилите пред блока направо настръхвам,като карам по шосетата ,че много и джантите забравят да си стегнат,че уж е лесно да си смениш сам накладките това са хора който не мислят за себе си пък да не говорим и за други

Поздрави на всички Псевдо автомонтьорчета

А като идеш на сервиз за смяна на накладки и забравят да ти върнат секретния ключ какво правим като спукаш гума???Всеки сам решава на какво е способен да си ремонтира сам по колата.Ако имаш познания не виждам нищо лошо в това да си свършиш сам работата,а ако си пълен Улегофрен и знаеш само как се пали колата -няма как да се захване човек с това защото не знае от къде да започне.
Аз имам познат който като спука гума се обажда на приятелите му или на баща му за да муу смени гумата-а сега това нормално ли е мъж да 3 години да не знае как се сменя гума или още чистачки и крушка на фар.Ако е от този тип Улегуфрен да съгласен съм да ходи в сервиз,но малко ако имаш представа от автомобила може някоии дребни неща и сам да си смениш а не да се ходи постоянно в сервиз за било и не било.А те и в повечето сервизи са едни майстори-направо да се разплачеш от неграмотност.
Утивам в Сервиза на Фиат на кръговото на четвърти километър в София с проблем в скоростите на Браво излиза приемчика и ми казва проблема ти е в хидравличната помпа е това ли е човека който трябва да ми смени скоростите или да ми даде точна доагноза???Добре казвам му добре проблема е в помпата и затова вие само на петта,но колко пари ще ми искате да ми смените скоростите защото така съм решил и отговор-Колегата Мауки да седържи да не падне от оторизиран сервиз 17 часа за смяна на скорости.Айде сега колега ако искаш ходи там за да ти сменят скоростите или някакъв друг ремонт

Потребителски аватар
simpatjgata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simpatjgata » Пон 20 фев 2012 17:03

Колега не четеш внимателно!Всичко свърши с отвъртването на един болт!!!

simpatjgata написа:Да имам желание да ги сменя сам,ако е възможно и затова търся компетентна помощ и насоки с какво да внимавам и как точно да процедирам при демонтажа!
Ако е сензора,който отговаря на снимката под грешка G-38 (в средата на кутията) не виждам нищо сложно,махам акумулатора и въздушния филтър и има достатъчно място за да го демонтирам.Той се държи на един болт (еврейска звезда).Проблем би дошъл,ако е другият сензор в дясната част!Много скоро ще разбера,кой точно е!Сега остава да ги намеря и купя.Също така чакам за гарнитурата на картера на скоростната кутия.След като имам всичко сменям маслото,филтъра и гарнитурата.Намерих добро видео за това-8 болта работа!

http://www.youtube.com/watch?v=6TOoa7KD ... plpp_video

Пробвам за грешката,ако продължава да я имам,сменям сензора,коъто е в средата първо,пак проба и така,докато Дано не стигна до този,който е в дясната част G68-вече за него незнам как ше я правя!?

Потребителски аватар
simpatjgata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simpatjgata » Пон 20 фев 2012 17:10

Ето и снимка,къде е сензора!Мисля,че качих достатъчно материали по темата-поглеждайки други теми,мога смело да кажа,че в тази има достатъчно снимки и обеснения!!! :idea:

simpatjgata написа:Ето така изглежда за мен работната площадка :):):)

http://img812.imageshack.us/img812/9393 ... 155652.jpg

Кабела с бели точици е захранващия за G68!

Потребителски аватар
simpatjgata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simpatjgata » Пон 20 фев 2012 17:18

Rabbit_TDI написа:
simpatjgata написа:ПС: Моля всички да спрем до тук с тази тема-мисля,че вече се изчерпа напълно!

Темата се изчерпва като си оправиш колата и пуснеш подробно обяснение (по възможност със снимки)как си я оправил и какъв е бил проблемът - за да може следващия като теб вместо да се заяжда с кибици като MAYKI да земе да си оправи колата :lol:

Ако има все пак нещо останало неясно,моля попитайте! :?:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 20 фев 2012 17:32

simpatjgata написа:Ако има все пак нещо останало неясно,моля попитайте! :?:

Верно си си псиал.Явно съм объркал темата :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”